تحلیل:

ایران پرس: مقامات جدید سوریه پس از حملات مکرر و متوالی رژیم صهیونیستی علیه تمامیت ارضی این کشور و همچنین اشغال بخش‌های زیادی از سوریه، سرانجام به این جنایت‌های تل‌آویو واکنش نشان دادند.

شنبه گذشته (17 آذر) گروه‌های معارض و تروریستی وارد دمشق شده و «بشار اسد» نیز روز یکشنبه (18 آذر) از سوریه خارج شد. پس از سقوط بشار اسد از قدرت، سامان سیاسی و نظامی در سوریه نیز به طور کامل دچار فروپاشی شده و عملاً ارتشی برای دفاع وجود ندارد.

از این رو، ترکیه و رژیم صهیونیستی اشغال مناطق مختلف سوریه را در دستور کار قرار دادند. رژیم صهیونیستی حدود 500 حمله علیه سوریه انجام داده و بیش از 80 درصد از توانمندی نظامی این کشور را از بین برده است.

واکنش گروه‌های معارض و تروریستی و دولت جدید سوریه نیز عامل تداوم حملات و اشغال‌گری رژیم صهیونیستی بود. «ابومحمد الجولانی» سرکرده گروه تروریستی «هیئت تحریر الشام» در سوریه پس از صدها حمله رژیم صهیونیستی به سوریه و نابودی زیرساخت‌ها و تجهیزات نظامی این کشور، با بیان اینکه استدلالی برای این رژیم جهت ورود به سوریه دیگر وجود ندارد، گفت: "ما درصدد ورود به جنگ با اسرائیل نیستیم."

درحالی که رژیم صهیونیستی جولان را اشغال کرده و در حال تقویت حضور خود در حومه دمشق است، الجولانی در اظهاراتی عجیب علیه ایران مدعی شد: "بعد از خروج ایرانی‌ها، استدلالی برای هیچ مداخله خارجی در حال حاضر در سوریه وجود ندارد. اسرائیل حضور ایران را به عنوان بهانه‌ ورود به سوریه عنوان می‌کند.»

این واکنش و اظهارات الجولانی نیز چراغ سبزی آشکار به رژیم صهیونیستی برای تداوم حملات و اشغالگری علیه سوریه بود. در همین راستا، «شارل ابونادر» تحلیلگر مسائل نظامی و امنیتی منطقه در گفتگو با شبکه خبری المیادین با اشاره به تحولات سوریه تاکید کرد: "نیروهای صهیونیستی بدون هیچ مقاومتی در اراضی سوریه پیشروی می‌کنند."

در نخستین واکنش رسمی علیه اقدامات اسرائیل در قبال سوریه، «قصی الضحاک» نماینده سوریه در سازمان ملل با ارسال دو نامه خطاب به دبیر کل این سازمان و رئیس شورای امنیت تاکید کرد: "در زمانی که سوریه شاهد آغاز مرحله جدیدی از تاریخ خود است ارتش رژیم صهیونیستی دست به تجاوز در خاک این کشور و اشغال زمین‌های بیشتری از سوریه در جبل الشیخ و استان قنیطره همزمان با حملات سنگین زده است."

الضحاک همچنین تاکید کرد: "سوریه با شدیدترین عبارات، تجاوزات رژیم صهیونیستی را که نقض توافق سال ۱۹۷۴ به شمار می‌رود محکوم می‌کند."

سازمان ملل و شورای امنیت نیز باید به وظایف خود برای توقف فوری تجاوزات این رژیم و عقب نشینی نظامیان صهیونیست از مناطق مورد تجاوز عمل کنند.

این واکنش نماینده سوریه در سازمان ملل نیز صرفاً جنبه اعلامی برای دبیرکل و رئیس شورا داشته است. نماینده سوریه در سازمان ملل درخواست برگزاری هیچ نشستی در شورای امنیت برای بررسی به جنایت های رژیم صهیونیستی علیه این کشور را نداده است.

این نوع واکنش‌ها بیش از همه گویای مهیا بودن زمینه برای رژیم صهیونیستی جهت تداوم حملات و تثبیت اشغال خاک سوریه است. 

این در حالی است که «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اقدام رژیم صهیونیستی در تعرض نظامی به خاک سوریه خواستار واکنش فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد برای توقف تجاوز و پاسخگوکردن رژیم اشغالگر شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با یادآوری اشغال بلندی‌های جولان سوریه، اقدام رژیم صهیونیستی در نقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و گسترش دامنه اشغالگری را نشانه رویکرد توسعه‌طلبانه و ستیزه‌جویانه رژیم اشغالگر و بی‌حرمتی آن به همه قواعد و هنجارهای حقوقی بین‌المللی توصیف کرد و بر ضرورت استفاده از همه ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه این کشور تاکید نمود.

نویسنده: سیدرضی عمادی