ایران پرس: «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق روز یک‌شنبه‌ در صدر هیاتی بلندپایه وارد کویت شد و با مقام‌های‌ این کشور دیدار و گفت‌وگو‌ کرد.

درباره اهداف و اسباب این سفر، تحولات و شرایط عراق شایان اهتمام است. این کشور در مقطع کنونی در شرایط حساسی به‌سر می‌برد و با چالش‌ها‌ و موضوع‌های‌ گوناگونی روبه‌روست.

 عراق اکنون با دو مسئله حائز اهمیت مواجه است که برای مردم و نیز احزاب و جریان‌های سیاسی آن پیش از هر موضوعی و بیش از هر تحولی دیگر، نقطه عطف و سرنوشت‌ساز‌ به‌شمار‌ می‌رود‌ و به‌علت‌ میزان اهمیتی که دارند، در کانون توجه رسانه‌ها و محافل سیاسی داخلی، منطقه‌ای‌ و بین‌المللی‌ قرار گرفته است.

به‌همین‌علت،‌ آن‌گونه‌ که از رسانه‌های عراقی بر می‌آید‌، یکی از محورها و موضوع‌های‌ اصلی دیدارها و گفت‌وگوهای‌ مقام‌های‌ ارشد عراق از جمله نخست‌وزیر‌ با سران کشورهای منطقه و جهان، تبادل نظر درباره این دو موضوع است.

یکی از این دو موضوع مهم که این روزها بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گرفته است، ضرورت برون‌رفت‌ نیروهای نظامی آمریکا از عراق است که مصوبه پارلمان عراق سال 98 نیز بر آن تأکید‌ کرده است و احزاب و گروه‌های‌ سیاسی و مردم این کشور نیز بر ضرورت اجرایی شدن آن تأکید‌ می‌کنند‌.

موضوع مهم دیگری که سپهر سیاسی عراق منتظر آن است و بسیار حائز اهمیت می‌نماید‌ برگزاری انتخابات پارلمانی است که قرار است اکتبر آینده (مهر ماه) در این کشور برگزار شود.

با توجه به این دو رخداد مهم، دیگر رخدادهایی که عراق شاهد آن است، در واقع،‌ در سایه این دو موضوع مهم روی می‌دهد‌ و در سایه این دو موضوع نیز تفسیر پذیر است.

دراین خصوص، موضوع دیگری نیز وجود دارد که این روزها در صدر خبرهای مربوط به عراق قرار دارد و آن برگزاری کنفرانسی با حضور سران برخی کشورهای منطقه‌ای‌ و فرا منطقه‌ای‌ و مقام‌های‌ برخی سازمان‌های‌ بین المللی است.

بغداد هدف از برگزاری این کنفرانس را نزدیک کردن دیدگاه کشورهای منطقه به یکدیگر و بهبودی روابط و همکاری بین آن‌ها‌ اعلام کرده است.

«مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر‌ عراق نیز با توجه به موضوع‌های‌ یادشده و همچنین،‌ با هدف افزایش سطح همکاری‌های دوجانبه، روز یک‌شنبه‌ عازم کویت شد و درباره این مسائل با مقام‌های‌ این کشور رایزنی کرد. 

در چارچوب همکاری‌های دوجانبه، نخست‌وزیر‌ عراق روز گذشته در دیدار با «نواف الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت، ضمن بررسی مجموعه مسائل مشترک از او برای حضور در اجلاس بغداد دعوت کرد.

بنابراین،‌ یکی از انگیزه‌ها‌ و علت‌های اصلی تحرکات سیاسی که مصطفی الکاظمی این روزها مشغول آن است، انتخابات پارلمانی آینده عراق است. اجرایی نشدن مصوبه پارلمان عراق درباره ضرورت برون رفتن نیروهای آمریکایی از عراق، الکاظمی را تحت فشار قرار داده است.

وی برای رهایی از این فشار و نیز تقویت پایگاه سیاسی و بهبودی جایگاه مردمی خود به دامنه فعالیت‌های‌ سیاسی خود افزوده است تا از یک سو چهره‌ای‌ فعال و کنشگر از خود به رأی‌ دهندگان عراقی ترسیم و عراق را به مرکز تلاقی و گفت‌وگو‌ و تبادل دیدگاه‌ها‌ بین طرف‌های‌ مختلف منطقه‌ای‌ و بین‌المللی‌ تبدیل کند و از سوی دیگر‌ نیز، از رهگذر چنین جایگاهی، درصدد حل برخی مشکلات عراق به‌ویژه مشکلات اقتصادی و انرژی کشورش برآید.

به‌همین‌علت،‌ یکی از موضوع‌های‌ مهم در مذاکرات مصطفی الکاظمی با مقام‌های‌ کشورهای عربی منطقه، موضوع اتصال شبکه برق این کشور به شبکه برق کشورهای حاشیه خلیج فارس است.

در این چارچوب، وی در گفت‌وگو‌ با مقام‌های‌ کشورهای منطقه از جمله مقام‌های‌ کویت بر موضوع واردات برق از کویت تمرکز کرده است. بنابراین،‌ یکی از اهداف این سفر در راستای همان اهداف دو سفر پیشین الکاظمی به عربستان و امارات در ماه آوریل گذشته است که با هدف جلب حمایت کشورهای عربی منطقه از کشورش صورت گرفت.

نویسنده: جلال چراغی

117