به گزارش ایران پرس، بسیاری از مسلمانان در دنیای امروز در اقصی نقاط جهان با انواع خشونتهای نژادپرستانه قومی و مذهبی مواجه هستند.
در بسیاری از کشورهای جهان تصویری که از اسلام ارائه می شود، تصویر دینی مروج خشونت و افراط گرایی است.
در حالی است که مسلمانان در اروپا، بسیاری از کشورهای بحران زده آفریقا و مریکا و برخی از کشورهای شرق آسیا، قربانی خشونت و افراط گرایی هستند.
می توان گفت، مسلمانان یکی از مظلوم ترین پیروان ادیان الهی هستند.
از یک طرف به دلیل برداشتهای انحرافی جریانهایی مانند وهابیت از اسلام عدالتخواه و مروج آموزه های انسانی و اخلاقی، هدف قتل عام گروههای تکفیری و تروریستی همچون داعش در سوریه، عراق، لبنان و بسیاری دیگر از کشورهای جهان قرار می گیرند.
از طرف دیگر مسلمانان در بسیاری از کشورهای اروپا وآمریکا به جرم مسلمانان بودن، مورد آزار و قتل عام هستند.
اقلیتهای مسلمان در همه کشورهای غیر اسلامی یکی از آرام ترین و مسالمت جوترین اقلیتها در پذیرش قوانین جامعه محل سکونتشان هستند.
آنها با تلاش بر حفط هویت اسلامی خود می کوشند، نقشی مثبت درتوسعه و فرهنگ کشور محل سکونتشان داشته باشند.
یکی از مظلومترین اقلیتهای نه فقط مسلمان بلکه به عنوان یک اقلیت دینی در جهان، مسلمانان میانمار در شرق آسیا هستند.
مسلمانان میانمار موسوم به روهینگیا در شمال ایالت راخین میانمار متمرکز هستند.
دولت میانمار این اقلیت را به رسمیت نمی شناسد و آنها را مهاجران غیرقانونی می داند.
در حالی که سازمان ملل آنها را یکی از بزرگترین اقلیت هایی توصیف کرده که در معرض ظلم و ستم کم سابقه ای هستند.
یک جوان 19 ساله مسلمان مهاجر میانمار وضعیت زندگی اسفبار خود را اینگونه توصیف می کند:
"من در میانمار به دنیا آمدم اما دولت به من گفت که متعلق به میانمار نیستم. من در بنگلادش بزرگ شدم، اما دولت بنگلادش می گوید که نمی توانم آنجا بمانم. به عنوان یک روهینگیا، تصور می کنم که در میان آرواره سوسمار و نیش مار، گیر کرده ام!"
تلاش دولت میانمار برای نابودی اقلیت مسلمانان روهینگیا
تصاویر و فیلم های وحشتناک از حمله به مسلمانان میانمار، سند انکار ناپذیری از رنج غیر قابل تصور این اقلیت در قرن 21 میلادی است.
دولت میانمار چه در زمان نظامیان و چه در شرایط موجود، با بودائیان افراطی برای از بین بردن و به فنا کشاندن اقلیت مسلمان روهینگیایی ها همسو شده اند.
«آنگ سان سوچی» چهره نام آشنای بین المللی و برنده جایزه صلح نوبل و با نفوذترین سیاستمدار در دولت فعلی میانمار همچنان به سکوت خود در قبال کشتار و تبعیض و رفتار خشونت آمیز با مسلمانان روهینگیا ادامه می دهد.
تنها لطفی که آنگ سان سوچی درباره مسلمانان روهینگیا در ایالت راخین در هفته های اخیر کرده، اجازه ورود محدود برخی خبرنگاران به منطقه به شدت بسته محل سکونت مسلمانان است.
مسلمانان روهینگیا در همین فرصت اندکی که توانستند با این چند خبرنگار ارتباط برقرار کنند از ظلم و رنج بی پایان سخن گفتند.
گروهی از زنان مسلمان با حضور در میان خبرنگاران گفتند که یک روز قبل، مهاجمان با حمله به روستای محل اقامت آنها، مردان و زنان و کودکان بسیاری را ربودهاند.
یک زن با اشاره به فرزند بازداشت شده خود گفت:
"پسر من تروریست نیست، او را در حالی که در مزرعه کار میکرد به اتهامهای ساختگی دستگیر کردند."
سازمان ملل در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که دستکم 75هزار نفر از اعضای اقلیت قومی - مذهبی روهینگیا با فرار از خانه و کاشانه خود به بنگلادش پناه بردهاند.
مسلمانان روهینگیا بخاطر سیاستهای تبعیض آمیز و نژادپرستانه بودائیان افراطی تحت حمایت ارتش و دولت میانمار، با گرسنگی و رنج دست به گریبانند.
برنامه جهانی غذا در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که بیش از 80 هزار کودک مسلمان میانماری نیازمند درمان سوء تغذیه، در بخش هایی از غرب میانمار هستند، جایی که مسلمانان این کشور هدف حملات بوداییان قرار می گیرند.
جنایاتی که بودائیان افراطی میانمار در قبال مسلمانان مرتکب می شوند از جنایات داعش و گروههای تکفیری و تروریستی در سوریه و عراق کمتر نیست.
آنها نیز مسلمانان روهینگیا را کشته، قطعه قطعه کرده و یا زنده در آتش می سوزانند.
در ویدئویی که به تازگی منتشر شده، بودائیان افراطی یک کودک مسلمان 3 ساله را بوسیله شوکر برقی شکنجه می کنند، لحظاتی وحشتناک که قلب هر انسانی را به درد می آورد.
اما این تصاویر وحشتناک دل هیچ انسان آزادیخواه را نه در غرب که در رانگون پایتخت میانمار به درد نیاورد.
آنگ سان سوچی برنده صلح نوبل همچنان ترجیح می دهد، همچون دوره حکومت نظامیان در قبال تبعیض و رفتار نژادپرستانه با مسلمانان روهینگیا سکوت کند.
وقتی چهره شاخص و آزادیخواهی مثل آنگ سان سوچی، لیبرالیسم غربی را ملاک و معیار دفاع از حقوق بشر قرار دهد، انتظاری بیش از این نمی توان داشت.
در لیبرالیسم غربی، حقوق بشر، ابزاری برای پیشبرد اهداف سیاسی است.
بنا براین، دولتهای غربی زمانی از آن برای فشار به دولت نظامی میانمار استفاده می کنند و آنگ سان سوچی را نماد آزادیخواهی می خوانند.
همین چهره آزادیخواه برای حفظ جایگاه سیاسی خود حاضر می شود، کشتار و نسل کشی هزاران تن از مسلمانان روهینگیا را فقط به خاطر دینشان، نادیده بگیرد.
«آنگ سان سوچی» حدود چهار سال پیش در دیدار با «خوزه مانوئل باروسو» رئیس وقت کمیسیون اروپا در پاسخ به نگرانی شدید باروسو از خشونت ها علیه مسلمانان میانمارگفت: "نمی تواند در حمایت از مسلمانان روهینگیا سخن بگوید."
وی در حالی اعلام کرد نمی تواند درباره نسل کشی مسلمانان میانمار موضعی بگیرد که دو هفته قبل از این موضع گیری بیش از 100 هزار مسلمان آواره شدند و تمامی روستاها و 4 شهر منطقه مسلمان نشین راخین به کلی سوخته و خاکستر شده بود.
اقداماتی که بودائیان افراطی تحت حمایت دولت و ارتش میانمار علیه مسلمانان انجام می دهند، در تضاد با آموزه های بودا است.
بودائیان افراطی میانمار با کشتار مسلمانان روهینگیایی چهره ای را که از بودا و پیروانش در اذهان مردم جهان وجود داشت، تخریب کرده اند.
بودا را کم و بیش مردم جهان میشناسند، اگر هم با تعالیم و سخنان او آشنا نباشند، دستکم داستان زندگی او را شنیدهاند:
"شاهزادهای هندی که زندگی شاهانه در کاخ پدر را ترک گفت و در طلبِ حقیقت، رنج و مشقت بسیار کشید. سرانجام طریقهای بنیاد نهاد که شعار اصلی آن «راه میانه» بود، یعنی در پیش گرفتن میانهروی و اعتدال در تمام ارکان زندگی.
بودا بر مبنای این اصل، قوانین و احکامی را برای پیروان خویش وضع کرد.
یکی از اصلیترین این احکام که همه بوداییان موظفند در نیایشهای خود آن را زیر لب زمزمه کنند «احکام پنجگانه اخلاقی» است.
در بخشی از این احکام آمده است:
«من بر اجرای این حکم متعهد میشوم که از کشتن هر موجودی که نَفَس میکشد بپرهیزم؛ من بر اجرای این حکم متعهد میشوم که از تصاحب آنچه از آن من نیست خودداری کنم.»
گزارشها و تصاویر تاثر انگیز و اسفناکی که این روزها از کشتار مسلمانان به دست بوداییان میانمار پخش می شود کاملاً مغایر با اصول بودائیسم است.
این گزارشها و تصاویر بیانگر آن است که اگر افراط گرایی گریبانگیر دینی شود، پیروان آن حتی از نادیدهگرفتن اصلیترین تعالیم دینشان نیز پروایی ندارند.
راهبان در میانمار، نه تنها از کشتن مسلمانان و غارت و به آتش کشیدن اموالشان احتراز نمیکنند، بلکه با شقاوت تمام، بوداییان عامی را به این کار تحریک و تشویق می کنند.116/112
بیشتر بخوانید:
انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر در برابر نسلکشی مسلمانان میانمار
سوء تغذیه کودکان مسلمان میانمار + ویدئو
افشای جنایات ارتش میانمار از سوی مسلمانان روهینگیا