در این نشست، سران احزاب عوامی تحریک، جماعت اسلامی، وحدت مسلمین، حزب مردم، جنبش متحده قومی و حزب تحریک انصاف پاکستان حضور داشتند.
آصف علی زرداری رییس جمهوری پیشین پاکستان پس ازاین نشست از «شهباز شریف» سروزیر ایالت پنجاب و «رانا ثناء الله» وزیرقانون (دادگستری) این ایالت خواست به علت کشتار مردم در حادثه «مادل تاون» Madeltown هرچه سریعتر استعفا دهند.
آصف علی زرداری، عربستان را حامی همیشگی نواز شریف نخست وزیر سابق پاکستان دانست و از «پرویز مشرف» رئیس جمهوری اسبق این کشور خواست از ریاض به پاکستان بازگردد.
دراین نشست، همچنین دو حزب مهم مردم و تحریک انصاف حمایت کامل خود را از «طاهر القادری» رییس حزب عوامی تحریک درخصوص پرونده قتل های مادل تاون اعلام کرده اند و امیدوارند از این طریق بتوانند فشار را برحزب مسلم لیگ شاخه نواز بیشتر کنند.
سال گذشته نیروهای امنیتی پاکستان بسوی تظاهر کنندگان هوادارطاهرالقادری تیراندازی کردند که براثرآن 14 نفر کشته و شماری زخمی شدند.
بدنبال این تیراندازی طاهرالقادری اعلام کرد،این قتل عام به دستور شہباز شریف و رانا ثناءاللہ انجام گرفته است.
نشست سران احزاب مهم مخالف دولت پاکستان درشرایط کنونی این کشورکه حزب حاکم مسلم لیگ نواز با چالش های جدی سیاسی، امنیتی و اقتصادی مواجه است،مهم ارزیابی شده است.
اگر چه احزاب مخالف دولت اسلام آباد هم نسب به یکدیگر مواضع انتقادی تندی دارند،اما شرایط فعلی پاکستان که توسط دولت موقت اداره می شود واین کشورهم خود را برای برگزاری انتخابات پارلمانی در چند ماه آینده مهیا می کند، موجب شده تا گروه های رقیب درباره اوضاع داخلی و خارجی این کشور به تبادل نظر بپردازند.
احزاب رقیب نگرانند که دولت فعلی پاکستان نتواند همه الزامات لازم برای برگزاری انتخابات آتی پارلمانی را فراهم کند و حزب حاکم مسلم لیگ نواز بیش از آنکه در حال حاضر بر مسئله تمهیدات انتخابات متمرکز باشد، بر خروج از چالش های درون حزبی و سیاسی ناشی از اتهام فساد مقامات ارشد خود تمرکز یافته است.
حزب حاکم پس از بحران ناشی از برکناری «محمد نوازشریف» رئیس حزب مسلم لیگ نواز و نخست وزیر سابق این کشور در جولای گذشته، در هفته های گذشته در مواجهه با چالش ناشی از تغییر درنحوه اشاره به خاتمیت پیامبر گرامی اسلام در متن سوگند نمایندگان جدید پارلمان مجبور شد تا وزیر قانون را کنار بگذارد.
جنبش تحریک لبیک یا رسول الله در پاکستان که از دو ماه پیش دراعتراض به تغییر در نحوه اشاره به خاتمیت پیامبر گرامی اسلام درمتن سوگند نمایندگان جدید پارلمان این کشور، تشکیل شد، پس از برکناری وزیر قانون دولت مرکزی،خواهان استعفای «رانا ثناء الله» وزیرقانون ایالت پنجاب هم شده اند.
معترضان، رانا ثناءاللہ را به دخالت در طرح مربوط به تغییر در نحوه اشاره به خاتمیت پیامبر گرامی اسلام متهم کرده اند.
ابراز نگرانی دولت پاکستان از بی توجهی حزب حاکم به مسائل کلان مالی
احزاب مخالف دولت پاکستان ضمن نگرانی از بی توجهی حزب حاکم به مسائل کلان ملی در بخش های مختلف، درصدد هستند تا با جمع بندی نظرات خود دراین نشست چند حزبی، رویکردهای خود را برای تضمین سلامت و قانونمندی جامع انتخابات آتی پارلمانی به دولت اسلام آباد ارائه کنند.
البته احزاب بزرگ رقیب حزب حاکم شرایط کنونی حزب مسلم لیگ نواز را فرصتی برای پیروزی خود در انتخابات می دانند و احزاب کوچکترهم رویکرد ائتلاف با سایراحزاب را رهیافت پیروزی برگزیده اند.
نویسنده: محمدرضا عسگری
134/116
بیشتر بخوانید:
قدرت نمایی گروه های تروریستی و مخالف دولت در پاکستان