نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی درباره اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم عصر امروز (دوشنبه) با حضور وزیران خارجه کشورهای عضو برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی روز دوشنبه در این نشست با قدردانی از عربستان و ایران برای برگزاری این نشست گفت: نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی برای موضعگیری مشترک در مقابله با این تعرض ها است.

«حسین ابراهیم طه» در این نشست که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: حوادث آتش زدن قرآن کریم بیانگر عدم احترام به قرآن کریم است.

وی با ابراز تاسف از صدور مجوز برای آتش زدن قرآن کریم توسط دولت های دانمارک و سوئد تاکید کرد: مسئولان این دو کشور باید از اهانت به قرآن کریم و آتش زدن این کتاب مقدس جلوگیری کنند.

ابراهیم طه همچنین از کشورهای عضو خواست که اقدامات حاکمیتی مناسب در روابط خود با سوئد و دانمارک اتخاذ کنند.

«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان نیز در این نشست گفت: ما موارد آتش زدن قرآن کریم را محکوم می کنیم.

وی افزود: از همه کشورهای عضو می خواهیم که گام های مهمی را برای مقابله با این تعرض و تعدی به قرآن کریم بردارند.

بن فرحان اظهار داشت: ما هرگونه اقدامی را که به گسترش نفرت افکنی و خشونت منجر می شود، محکوم می کنیم و بر گسترش ارزش های صلح تاکید داریم.

5 پیشنهاد وزیر خارجه عراق جهت جلوگیری از هتک حرمت مجدد قرآن کریم

«فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق در نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی برای بررسی موضوع هتک حرمت مکرر قرآن کریم، پنج پیشنهاد را جهت جلوگیری از تکرار این هتاکی‌ها ارائه داد.

وزیر خارجه عراق، در این نشست از جامعه بین‌الملل خواست که به مسئولیت خود در برابر اقداماتی که به اهانت به ادیان منجر می‌شود، عمل کند.

فواد حسین در این نشست اعلام کرد، عراق جهت جلوگیری از تکرار هتک حرمت قرآن کریم پنج پیشنهاد را به سازمان همکاری اسلامی ارائه می‌کند که اولین آن  تشکیل کمیته‌ای متشکل از وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با عضویت دبیرکل این سازمان، جهت تداوم گفتگوها با اتحادیه اروپا و سازمان‌های منطقه‌ای دیگر با هدف دستیابی به راه‌حل‌های توافقی برای جلوگیری از گسترش و تکرار این اقدامات هتاکانه است.

وی پیشنهاد دوم را افزایش تلاش‌ها و اقدام جهت صدور قطع‌نامه‌های بین‌المللی در آینده به شکلی که در موارد لازم، این اقدامات عدم اهانت به کتاب‌های آسمانی یا توهین به ادیان و نمادهای دینی را تضمین نمایدعنوان کرد .

همچنین اقدام به مبارزه با پدیده اسلام‌هراسی از طریق چارچوب‌بندی فرهنگی و گفتمان بین‌المللی میانه‌رویی که قطع‌نامه‌های بین‌المللی و اسناد ذی‌ربط سازمان ملل به آن رسمیت می‌بخشند پیشنهاد سوم وزیر امورخارجه عراق دراین راستا بود.

فؤاد حسین از دبیرکل و نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی حاضر در پایتخت‌هایی که جنایات هتک حرمت قرآن کریم و نمادهای مقدس اسلامی دیگر در آن‌جا رخ می‌دهد، دعوت کرد تا تلاش‌های همگانی بیش‌تری را در سطح پارلمان‌ها، رسانه‌ها، سازمان‌های مردم‌نهاد و ارگان‌های دولتی این کشورها جهت بیان مواضع اعضای سازمان همکاری اسلامی، انجام بدهند.

وزیر امورخارجه عراق به عنوان پنجمین پیشنهاد خود از سازمان‌های مردم‌نهاد اسلامی در کشورهای عضو نیز خواست که با همتایان خود در کشورهای اهانت کننده به قرآن کریم  همکاری نمایند و یک گروه داوطلب متشکل از کارشناسان حقوق بین‌الملل جهت روشن‌نمودن جنبه‌های قانونی موضوع و رجوع به دادگاه‌های داخلی و سپس اقامه دعوی در مراجع قضائی بین‌المللی را تشکیل بدهند.

«سلوان مومیکا» فرد تندرو عراقی الاصل، که پیش از این دوبار در روزهای 7 تیر و 29 تیر با مجوز پلیس سوئد با آتش زدن صفحاتی از کتاب آسمانی مسلمانان به قرآن کریم اهانت کرده بود، امروز بار دیگر این اقدام شنیع خود را در مقابل پارلمان این کشور تکرار کرد.

در روزهای اخیر نیز اعضای یک گروه ملی‌گرای اسلام‌هراس و راست افراطی دانمارکی به نام «میهن‌پرستان دانمارک» در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را در مقابل سفارت عراق وبار دیگر در مقابل سفارت مصر و ترکیه در کپنهاگ سوزاندند.

کشورهای اسلامی ضمن محکوم کردن هتک حرمت با ساحت مقدس قرآن کریم، سفیران و روسای نمایندگی‌های دیپلماتیک سوئد و دانمارک در این کشورها را احضار کردند.

117