ایران پرس - نشست سران بالکان غربی با حضور نخست وزیران آلبانی، بوسنی و هرزگوین، کوزوو، مونته نگرو، مقدونیه و صربستان روز پنجشنبه در سارایوو پایتخت بوسنی برگزار شد.

 در این نشست یوهانس هان کمیسر توسعه اتحادیه اروپا ضمن تاکید بر اینکه کشورهای بالکان در مرحله ای سخت از فرایند پیوستن به اتحادیه اروپا قرار دارند، از سران این کشورها خواست از دامن زدن به تنش های منطقه ای خودداری کنند.

یوهانس هان تاکید کرد کشورهای بالکان در مرحله ای سخت از فرایند پیوستن به اتحادیه اروپا قرار دارند،

 

کشورهای صربستان، مونته نگرو، مقدونیه، آلبانی و بوسنی و هرزگوین از جمهوری های یوگسلاوی به علاوه کوزوو و آلبانی که در حوزه بالکان غربی قرار دارند در انتظار پیوستن به اتحادیه اروپا هستند.

عضویت در اتحادیه اروپا برای برخی از کشورهای اروپایی که به لحاظ اقتصادی با مشکلات زیادی مواجه هستند،به مثابه راهی برای  توسعه اقتصادی و افزایش رفاه اجتماعی تلقی می شود.

با این همه  این کشورها برای دستیابی به این هدف با مسیری دشوار و طولانی مواجه هستند.

سیاست داخلی و اقتصاد ضعیف کشورهای بالکان غربی از مدتها قبل مانع توسعه اتحادیه اروپا به این منطقه شده است.در واقع با نگاه به تداوم بحران سیاسی در مقدونیه،‌ کودتای نافرجام در مونته نگرو و اختلافات فزاینده میان سران قومی بوسنی و هرزگوین، کشورهای غرب بالکان در پر تنش ترین وضعیت خود در دست کم یک دهه گذشته قرار گرفته اند.

موضع کنونی اتحادیه اروپا در قبال بالکان غربی حمایت از بهبود وضعیت  کشورهای این منطقه است. کما اینکه یوهانس هان تاکید کرده است  که با توجه به نامشخص بودن سیاست آمریکا در مورد بالکان و عدم وجود شواهد مثبتی برای گسترش همکاری ها از جانب شرق یعنی روسیه ، بهبود آینده این منطقه بحرانی، در راستای منافع  اتحادیه اروپا خواهد بود.

در واقع هدف مهم از مراحل مختلف الحاق کشورهای بالکان به اتحادیه اروپا ، تطبیق دادن قوانین نهادهای مختلف کشورهای نامزد با قوانین این اتحادیه  است.

 

در عین حال عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هر چند که از شرایط پیوستن کشورهای اروپایی از جمله کشورهای بالکان غربی به اتحادیه اروپا به شمار نمی رود، ولی در زمره سیاست های بروکسل قرار دارد.

اتحادیه اروپا در این راستا کشورهای نامزد برای عضویت در اتحادیه اروپا را به دلایل مختلف از جمله تامین امنیت و حمایت های نظامی ترغیب می کند که قبل از ورود به این اتحادیه، به عضویت سازمان نظامی ناتو در آیند.دراین مورد نقش مهم آمریکا را نباید نادیده گرفت.

آمریکا با توجه به منافع فرا آتلانتیکی خود، هوادار افزایش شمار کشورهای عضو ناتو است . آمریکایی ها در این راستا از ادامه  روند عضویت کشورهای بالکان در اتحادیه اروپا حمایت می کنند.

به نظر می رسد که رویدادهای اوکراین و تغییر معادلات امنیتی در شرق اروپا ، باعث شده است تا  مقامات آمریکایی بیش از پیش به تسریع در عضویت کشورهای حوزه بالکان و حتی کشوری مانند صربستان در اتحادیه اروپا و در مرحله بعدی در ناتو  توجه نمایند.

دلیل این مساله آن است که غربی ها اعم از اتحادیه اروپا وآمریکا خواهان انزوای هر چه بیشتر روسیه در اروپا هستند و به همین دلیل اگر بتوانند متحدان سنتی روسیه مانند صربستان را از مسکو جدا کرده و روند همگرایی آن را با اتحادیه اروپا تسریع نمایند، این به مثابه پیروزی بر روسیه در صحنه یارگیری اروپایی محسوب خواهد شد.

البته برخی کشورهای حوزه بالکان در سالهای گذشته موفق به ورود به اتحادیه اروپا شده اند. اسلوونی در سال 2004 و کرواسی در سال 2013 به عضویت اتحادیه اروپا در آمدند و کشورهای صربستان، مقدونیه ، مونته نگرو و بوسنی هرزگوین اکنون در وضعیت نامزدی برای پیوستن به اتحادیه اروپا قرار دارند.

 حتی کوزوو که به عنوان بخشی از صربستان هنوز از سوی بلگراد به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخته نشده است نیز نامزد عضویت در اتحادیه اروپا است./113/111

بیشتربخوانید:

تاثیر به قدرت رسیدن کلینتون در منطقه بالکان

یوهانس هان تاکید کرد کشورهای بالکان در مرحله ای سخت از فرایند پیوستن به اتحادیه اروپا قرار دارند،
یوهانس هان تاکید کرد کشورهای بالکان در مرحله ای سخت از فرایند پیوستن به اتحادیه اروپا قرار دارند،