تحلیل:

ایران پرس: نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سه شنبه در باره حمله به مدرسه التابعین در باریکه غزه از سوی رژیم صهیونیستی برگزار شد و اکثر اعضای آن ضمن محکومیت این رژیم بر لزوم آتش‌بس فوری در غزه تاکید کردند.

در حالی که اکثریت کشورها، حتی کشورهای اروپایی موضعی انتقادی در قبال اسرائیل اتخاذ کردند اما آمریکا ضمن ابراز تاسف ظاهری از کشتار مدرسه التابعین هم چنان بر حمایت از تل آویو تاکید کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی در جدیدترین جنایت خود، بامداد روز شنبه نمازگزاران فلسطینی را هنگام نماز صبح در مدرسه التابعین در محله «الدرج» در شهر غزه بمباران کرد که در جریان آن بیش از ۱۰۰ فلسطینی شهید و شمار زیادی زخمی شدند.

حدود ۲۰۰ آواره فلسطینی در حال اقامه نماز صبح در این مدرسه بودند که هدف حمله هوایی ارتش رژیم اسرائیل قرار گرفتند. در جریان بمباران این مدرسه، رژیم صهیونیستی از سه بمب استفاده کرده که وزن هر کدام از آن‌ها نزدیک به ۵۰۰ کیلوگرم بود. آمریکا این بمب ها را برای تل آویو تدارک نموده بود.

دفتر اطلاع‌رسانی دولت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد: "مسئولیت این جنایت هولناک با آمریکا و اسرائیل است."

رژیم صهیونیستی ادعا کرد: :19 نفر از اعضای گروه های مقاومت را در جریان این حمله هوایی شهید کرده اما حماس ودیگر گروه های مقاومت این ادعا  را بشدت رد کردند."

نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله به مدرسه التابعین با توجه به گستردگی و شدت وحشیگری رژیم صهیونیستی و نیز نحوه این سلاخی از جانب اسرائیل و تاثیرات آن بر روند مذاکرات جاری برای حصول آتش بس در جنگ غزه برگزار شد.

«رزماری دی کارلو» معاون سیاسی و امور صلح سازمان ملل متحد در این  نشست با اشاره به جنگ غزه و بمباران مدرسه التابعین توسط اسرائیل گفت: "هیچ مکانی در غزه امن نیست، با این حال به غیرنظامیان همچنان دستور داده می شود تا به مناطقی که مساحت آن هر بار کوچکتر می شود، سفر کنند. ۱۰ ماه از آغاز جنگ می گذرد و خطر تشدید تنش منطقه ای بیش از هر زمان دیگری محسوس است."

در نشست شورای امنیت موضع گیری چهار عضو دائمی در مقابل موضع آمریکا در قبال جنایات اسرائیل قابل توجه بود.

«لیندا توماس گرینفیلد» سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره بمباران مدرسه التابعین در غزه از سوی اسرائیل، صرفا به ابراز نگرانی بسنده کرد و مدعی شد: "واشنگتن نگرانی های خود را با اسرائیل در میان گذاشته است. وی تاکید کرد کشورش آماده حفاظت از رژیم صهیونیستی و نظامیان آمریکا در خاورمیانه در برابر هرگونه تهدیدی است."

در مقابل سفیر روسیه در سازمان ملل با اشاره به اینکه ۲۱ مدرسه در نوار غزه که آوارگان فلسطینی را در خود جای داده، توسط رژیم صهیونیستی بمباران شده، تاکید کرد: "این مساله نشان می‌دهد که تل‌آویو عامدانه پناهگاه‌ها را هدف قرار می‌دهد."

نماینده چین نیز در این نشست ضمن در خواست توقف فوری تمام فعالیت‌های جنگی و شهرک‌سازی از جانب اسرائیل و محکومیت شدید حمله رژیم صهیونیستی به مدرسه التابعین تاکید نمود که زیرساخت‌های غیرنظامی نباید هدف عملیات نظامی قرار گیرند و این یک خط قرمز در قوانین بین‌المللی بشردوستانه است.

مساله مهم اشاره نماینده چین به این بود که آمریکا ادعا کرده که اسرائیل توافق آتش‌بس را پذیرفته است، اما واقعیت کاملاً برعکس است. به جای نشانه‌های معتبری از تعهد اسرائیل به آتش‌بس، آنچه می‌بینیم گسترش عملیات نظامی و افزایش تلفات غیرنظامیان است.

در این میان بریتانیا و فرانسه نیز موضعی منفی در قبال اقدامات جنایتکارانه اسرائیل در غزه اتخاذ کردند. معاون نماینده بریتانیا در سازمان ملل بدرفتاری با زندانیان فلسطینی و سیاست  گرسنگی هدفمند که رژیم صهیونیستی در نوار غزه در پیش گرفته است را جنایت جنگی دانست و افزود: "با توجه به دستورات تخلیه که شامل ۸۶ درصد از نوار غزه می‌شود، هیچ جای امنی در غزه وجود ندارد."

نماینده فرانسه نیز در این نشست گفت: "فرانسه حمله رژیم صهیونیستی به مدرسه التابعین در غزه را به شدت محکوم می کند."

مساله دیگر اینکه اعضای غیر دائم شورای امنیت نیز در اظهارات خود به محکوم ساختن اقدامات رژیم صهیونیستی به خصوص حمله به مدرسه التابعین و درخواست برای آتش‌بس فوری در جنگ غزه پرداختند.

بدین ترتیب با برگزاری نشست روز سه شنبه شورای امنیت مشخص شد که با تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در جریان جنگ یازده ماهه غزه و کشتارهای وحشتناک این رژیم که میتوان آن را سلاخی هدفمند مردم مظلوم غزه به خصوص زنان و کودکان دانست و استفاده از سلاح گرسنگی و ایجاد قحطی جامعه جهانی موضعی بسیار منفی در قبال اسرائیل اتخاذ کرده و آمریکا به عنوان متحد استراتژیک رژیم صهیونیستی روز به روز در زمینه حمایت از این رژیم تنهاتر و منزوی تر می شود.

به رغم  اینکه در داخل آمریکا نیز اعتراضات گسترده ای از جانب مردم به خصوص دانشجویان و حتی اعضا و کارکنان نهادهای فدرال مانند وزارت خارجه و وزارت امنیت داخلی و نیز نخبگان و اندیشمندان درباره سیاست حمایت گرانه دولت بایدن در قبال  اسرائیل صورت گرفته و می گیرد اما  کاخ سفید هم چنان بر روند تسلیح رژیم صهیونیستی را ادامه می دهد.

در این راستا، وزارت خارجه آمریکا با قرارداد فروش ۲۰ میلیارد دلار تسلیحات به رژیم صهیونیستی از جمله جنگنده های اف 15 موافقت کرد.

با توجه به اینکه بیش از ده ماه جنگ غزه که با نسل کشی فلسطینیان همراه بوده است باعث خالی شدن انبار مهمات و تسلیحات رژیم صهیونیستی شده است. از این رو، تعجبی ندارد که آمریکا به عنوان بزرگترین حامی مالی، سیاسی، و تسلیحاتی تل آویو به دنبال جبران این کمبود تسلیحاتی با فروش های نظامی جدید باشد.

نویسنده: سيدرضا ميرطاهر 

117