دولت بریتانیا که متهم است در جنگ دو سال گذشته در سودان دست دارد، میزبان نشستی با حضور نمایندگان ۲۰ کشور برای تلاش به برقراری صلح در سودان است.

چرا مهم است:

این نشست در حالی برگزار می‌شود که جنگ در سودان به بزرگ‌ترین بحران انسانی تبدیل شده و میلیون‌ها نفر تحت تأثیر قرار گرفته‌اند. نقش انگلیس در این بحران و انتقادات از آن می‌تواند بر اعتبار بین‌المللی این کشور تأثیر بگذارد و همچنین بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیرگذار باشد.

زمینه خبر:

جنگ در سودان از ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ آغاز شده و بین ارتش سودان به ریاست عبدالفتاح البرهان و نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو (حمیدتی) در حال ادامه است. در این نشست، نمایندگانی از ۲۰ کشور گرد هم آمده‌اند تا گفت و گوهای صلح را دنبال کنند، اما دولت بریتانیا از دعوت طرفین درگیر خودداری کرده است. انتقادات از دولت بریتانیا به خاطر ارسال جنگ‌افزار و آموزش نظامی به طرف‌های درگیر در جنگ، به شدت افزایش یافته است.

نگاه عمیق‌تر:

این نشست می‌تواند فرصتی برای بررسی نقش کشورهای خارجی در بحران‌های داخلی سودان باشد و به چالش‌های جدی در زمینه حقوق بشر و کمک‌های انسانی اشاره کند. همچنین، این وضعیت نشان‌دهنده پیچیدگی‌های تاریخی و سیاسی در سودان است که از زمان استقلال این کشور ادامه دارد. با توجه به تاریخ استعماری بریتانیا در سودان و تأثیرات آن بر ساختار سیاسی و اجتماعی این کشور، تلاش‌های صلح باید با دقت و حساسیت بیشتری انجام شود تا به نتایج مؤثری منجر گردد.

saeed osloub