این دیدار مجازی با هدف هماهنگ سازی اقدامات کشورهای غربی علیه روسیه صورت گرفت.
از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، کشورهای غربی، تحریم ها و فشارها علیه روسیه را به شدت افزایش داده اند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سران گروه هفت پس از دیدار مجازی با "ولودیمیر زلنسکی" رئیسجمهور اوکراین، اعلام کردند، فشارها بر روسیه بیش از پیش افزایش خواهد یافت.
بر این اساس؛ کشورهای عضو گروه 7 از تصمیم خود برای اعمال دور جدید تحریم ها علیه روسیه با هدف گیری بخش صنعتی این کشور، رسانههای تحت کنترل دولت، مقامات اجرایی بخش مالی روسیه و بانک های اصلی این کشور از جمله «گازپروم بانک» خبر دادند.
سران گروه 7 همچنین اعلام کردند، به تدریج واردات نفت از روسیه را متوقف یا به طور کامل ممنوع خواهند کرد.
پس از این نشست، بریتانیا و کانادا از اعمال تحریم های جدید علیه روسیه خبر دادند.
دولت کانادا همزمان با پایان سفر "جاستین ترودو" نخست وزیر این کشور به اوکراین اعلام کرد، 40 فرد روس از جمله 19 نفر در بخش نظامی و دفاعی و 5 نهاد روسی را در لیست تحریم های خود قرار داده است.
"جاستین ترودو" نخست وزیر کانادا روز یکشنبه برای اعلام همبستگی با "ولودیمیر زلنسکی" رئیس جمهوری اوکراین به این کشور سفر کرد.
ترودو در دیدار با "زلنسکی"، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه را به ارتکاب جنایت جنگی در اوکراین متهم کرد. اقدامی که در هفتههای گذشته به صورت هماهنگ از سوی سران کشورهای غربی علیه مقامات روسیه مطرح شده است.
در همین حال کاخ سفید یکشنبه شب اعلام کرد "جیل بایدن" همسر "جو بایدن" رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه در سفری از پیش اعلام نشده وارد اوکراین شده است.
دولت بریتانیا نیز شامگاه یکشنبه از اعمال تحریم های جدید علیه روسیه و بلاروس خبر داد اما جزئیات آن را ارائه نکرد.
این تحریم ها ساعاتی بعد از نشست مجازی سران گروه 7، وضع شد.
دولت آمریکا نیز پیش از این در روز یکشنبه از وضع تحریم های جدید علیه مسکو خبر داده بود.
دولت آمریکا اعلام کرد، 8 مقام اجرایی اسبربانک Sberbank که یک سوم از کل دارایی های بانکی روسیه را در اختیار دارد و نیز 27 مقام گازپروم بانک Gazprombank روسیه که سازوکار جدید پرداخت گاز برای خریداران اروپایی را اجرا می کند، را تحریم کرده است.
واشنگتن همچنین بانک صنعتی مسکو و 10 زیرمجموعه آن را به لیست تحریمهای خود اضافه کرد.
در همین حال آمریکا صدور مجوز صادرات مواد خام، مواد هستهای ویژه، کالاهای جانبی و دوتریوم به روسیه را به حالت تعلیق در آورد.
بر اساس اعلام منابع خبری، واشنگتن همچنین 7 شرکت کشتی رانی که مالک 69 کشتی هستند و نیز یک شرکت تولید تسلیحات در روسیه را تحت تحریم قرار داده است.
آمریکا همچنین اعلام کرد، محدودیتهای جدیدی علیه بخش صنعتی روسیه از جمله محصولات چوبی، موتورهای صنعتی و پیشرانهها اعمال خواهد کرد.
تحریم های روز یکشنبه آمریکا شامل وضع محدودیت های روادیدی علیه 100 ها مقام روس نیز می شود.
روسیه از 24 فوریه عملیاتی را در اوکراین در راستای حمایت از جمهوریهای خودخوانده "دونتسک" و "لوهانسک" آغاز کرده است.
روسیه اعلام کرده است حمله این کشور به اوکراین به منزله شروع جنگ نیست بلکه اقدامی برای جلوگیری از یک جنگ در سطح جهانی است.
در همین رابطه "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه، اخیرا هدف مسکو از «عملیات» در اوکراین را "نازی زدایی" و نیز رها کردن مناطق روس زبان این کشور از نسلکشی عنوان کرد.
مسکو پیش از این بارها به کشورهای غربی درباره تسلیح اوکراین و نیز بیتوجهی به نقض حقوق بشر و حملات نیروهای اوکراینی به ساکنین روس تبار در شرق اوکراین هشدار داده بود.
مناطق دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین روس نشین هستند. این 2 منطقه در سال 2014 در پی کودتای غربگرایان علیه دولت وقت، خودمختاری خود از دولت مرکزی اوکراین را اعلام کردند.
دولت غرب گرای اوکراین پس از تحولات سال 2014 و برکناری "ویکتور یانوکویچ" رئیس جمهور روس گرای وقت این کشور، تلاش مستمری برای نزدیکی با اروپا و آمریکا و نیز عضویت در نهادهای غربی به ویژه ناتو و اتحادیه اروپا را در پیش گرفته است. در عین حال غربی ها به سرکردگی آمریکا با هدف مهار و محاصره روسیه سیل کمکهای نظامی و تسلیحاتی خود را به سوی اوکراین روانه کرده و ناتو نیز به صورتی فزاینده با برگزازی رزمایش های مشترک و آموزش نظامیان اوکراینی در اوکراین حضور پیدا کرده است.
روسیه در همین زمینه بارها اعلام کرده، اجازه نخواهد داد کشورش از خاک اوکراین تهدید شود.
120