کریستف هورستل روزنامه نگار و مشاور دولتی در گفت و گو با رادیو آلمانی گفت انگلیسی ها بعد از خروج از اتحادیه اروپا دیگر نمی خواهند مذاکرات را آغاز کنند.

نظر شما در باره سفر چهار تن از سران اتحادیه اروپا به برلین برای گفت و گو با انگلا مرکل، در باره خروج جنجال برانگیز انگلیس از اتحادیه اروپا چیست؟

سران اتریش، بلغارستان، کرواسی و اسلوونی در دیدار با مرکل خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را بررسی می کنند. این داستان همگرایی اتحادیه اروپا است. انگلیسی ها اصلا دیگر نمی خواهند مذاکرات را آغاز کنند.

باید دید نظر اتحادیه اروپا چیست، این سوال مهم جنجالی است. سوال درباره مساله مهاجرت جنجال برانگیز است. اتریش خواستار نشست سران اتحادیه اروپا برای بازگرداندن پناهجویان شده است. اینها موضوعات مهمی هستند. موضوعات امنیتی نیز وجود دارند که نه تنها به انگلیس، بلکه به خاورمیانه نیز مربوط می شوند، به ویژه در مورد درگیری ها در سوریه.

 رسانه قدرتمندی چون دویچلند روندفونک این طور می گوید که کشورهای غربی به ادامه این جنگ (در سوریه) علاقه مند هستند.

موضوعات بسیار زیادی وجود دارند که سران اتحادیه اروپا و مرکل آخر هفته در مورد آنها بحث خواهند کرد.

موضوعات بسیاری می تواند باشد نه فقط اتحادیه اروپا و مساله برگزیت، چیزی که انگلیسی ها می خواهند باید به طور مشخص پاسخ داده شود.

آنها تمام مزایای اقتصادی اتحادیه اروپا را برای خود می خواهند، ولی در ازای آن کاری انجام ندهند.

اتحادیه اروپا برای بقای خود مذاکره می کند، اما در حقیقت مسائل خیلی زیادی وجود دارند که باید در اتحادیه اروپا در مورد آنها تصمیم گیری و رای گیری شود.

 در موضوع مهاجران آلمان باید نقش پیشرو بودن خود را تقویت کند، یعنی از زمانی که مرکل در صدر دولت قرار دارد.

 شما گفتید که اتریش انتظار نشست سران اتحادیه اروپا را در مورد بازگرداندن پناهجوبان ، دارد. منظور و هدف از آن نشست چیست؟

 در اصل اتریش خود را جدا کرده، چرا که مرزهای خود را بسته است. سپس اعتراض می کند. این پشت سیاست مهاجرتی قرار ندارد. در اصل اقداماتی انجام می دهد و کار خود را می کند، چیزی را که در سر دارد. مرکل به طور مستقیم توسط اتریش مورد انتقاد قرار گرفت.

اتریش دیگر نمی خواهد موج دیگری از پناهجویان را بپذیرد. از این نظر کاملا مشخص است که اتریش نظر آلمان را در مورد پناهجویان به تندی مورد انتقاد قرار می دهد.

اتریش تنها نیست و اکثریت با این کشور است. هیچ کس در اروپا در اصل از پیشنهاد مرکل حمایت نمی کند و این منجر به انزوای آن در اروپا می شود. چنین پیشنهادی در هر صورت تنها منجر به بدتر شدن اوضاع می شود. پیشنهاد اتریش در عمل یک نبرد با سیاست مرکل در قبال مهاجران است.

  آیا بهتر نیست در مورد سیل مهاجران و بازگردان آنها، مشکل ریشه ای حل شود؟

 در واقع همه انسان ها این را می دانند و باید گفت که اکثریت این آگاهی مشخص را دارند که آلمان به عنوان بخشی از گروه نظامی قدرتمند در راه کل جهان است و اکنون می گوید که ما در اصل می خواهیم قدرت خود را گسترش دهیم .ما می خواهیم قدرت خود را در سوریه نیز افزایش دهیم و بسیاری از پناهجویان به اینجا می آیند و بسیاری از چیزهای دیگر و ناگهان اتریش خلاف آن را بیان می کند. ما این مشکل را داریم که مرکل دیگر نمی تواند این موضوع را ادامه دهد و بیشتر این کار را بکند. دولت مرکل کاری را می کند که واشنگتن می خواهد و در موضوع مهاجران اینطور که می دانیم رفتار می کند.

 مشکلات به اروپا کشیده شده است، گرچه مسئول بخش زیادی از آن نیستند. مشکلاتی که از طریق آمریکا، فرانسه و انگلیس ایجاد شدند اما چرا بخش های دیگری از اروپا همانند آلمان باید مسئولیت آن را بر عهده داشته باشد؟

 این مشکل بزرگی است. این چیزی است که در اصل ما به آن عادت کرده ایم که مسئول درگیری باشیم که توسط امریکا ایجاد شده است. واشنگتن اروپا را مجبور می کند همان کاری را انجام دهد که خود می خواهد. این سوال مطرح می شود که آیا اروپا موفق می شود که به صورت جمعی و یکپارچه ضد آن قدعلم کند.