ایران پرس- نشست وزیران خارجه پیمان امنیت جمعی روز دوشنبه در مینسک پایتخت بلاروس برگزار شد.

این نشست، وزرای خارجه روسیه، ارمنستان، بلاروس، قرقیزستان، تاجیکستان و قزاقستان شرکت کرده و موضوعات مهم منطقه ای و بین المللی و اوضاع مناطق و محدوده های کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و شرکت کنندگان بر افزایش همکاری ها در عرصه بین المللی تاکید کردند.

در این نشست وزرای شرکت کننده در زمینه تلاش برای تامین امنیت فضای مجازی و همچنین همکاری کشورهای عضو در این عرصه به توافق رسیدند. برنامه رایزنی های سیاسی این سازمان امنیتی در نیمه دوم 2017 و نیمه نخست 2018 و پروتکل ضمیمه توافقنامه همکاری های فنی نظامی کشورهای عضو این پیمان از دیگر اسنادی بود که در نشست مینسک امضا شد.

پروتکل ضمیمه توافقنامه همکاری های فنی نظامی کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی در نشست مینسک امضا شد.

 

نگاهی به مصوبات نشست وزرای خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی نشانه اهمیت موضوعاتی است که در برهه کنونی به تصویب آنها رسیده است. بویژه مساله امنیت در فضای سایبری با توجه به اهمیت روز افزون آن در همه عرصه ها بویژه در زمینه امنیتی و نظامی مورد توجه کشورهای عضو این سازمان قرار گرفته و با توجه به اقدامات گسترده روسیه برای امنیت سایبری و مقابله با حملات سایبری، می توان انتظار داشت که مسکو نقش رهبری تدابیر و اقدامات جدید در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی را عهده دار شود. مسکو چند سال است که برای مقابله با حملات و نفوذ های سایبری از جانب غرب، مبادرت به ایجاد و راه اندازی یک شبکه اینترنتی دارای ضریب امنیتی بالا کرده و حتی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه، توان حملات سایبری را از تسلیحات متعارف بالاتر دانسته است. در واقع سازمان پیمان امنیت جمعی، که از سال 1994 ایجاد شده ،برای آن دسته از کشورهای حوزه همسود که در آن عضویت دارند ، به منزله تضمینی برای مقابله با چالش های نوین امنیتی و نظامی است که این کشورها با آنها مواجه هستند.

ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه»

 

«ایگار پانارین» از کارشناسان اطلاعاتی با اشاره به نقش سازمان پیمان امنیت جمعی در فضای اوراسیا، بر این نکته تصریح  دارد که، سازمان پیمان امنیت جمعی، چتر دفاعی و سپری برای اتحادیه اقتصادی اوراسیا است. به گفته وی، سازمان پیمان امنیت جمعی، تنها سازمان بین المللی است که نه تنها آمادگی بر عهده گرفتن مسئولیت تأمین امنیت در فضای اوراسیا را دارد، بلکه بودجه لازم را هم در این زمینه در اختیار دارد.

سازمان پیمان امنیت جمعی، چتر دفاعی و سپری برای اتحادیه اقتصادی اوراسیا است

 

در حال حاضر هدف رسمی سازمان پیمان امنیت جمعی، دفاع از تمامیت ارضی و منافع اقتصادی کشورهای عضو، با استفاده از نیروی نظامی مشترک و ارتش کشورهای عضو است. روسیه  به عنوان عضو کلیدی سازمان  پیمان امنیت جمعی توجه خاصی به توسعه این نهاد امنیتی اروآسیایی دارد. تغییرات ماهوی و مهمی  که در چند سال اخیر چه در صحنه اروپای شرقی و چه در صحنه آسیای مرکزی بوقوع پیوسته، باعث شده تا اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی درصدد اقداماتی با هدف تطبیق با وضعیت جدید امنیتی بر آمده و در عین حال کارایی این سازمان را افزایش دهند. در حال حاضر قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ارمنستان، بلاروس و روسیه  عضو این سازمان هستند. همچنین افغانستان و صربستان از سال 2013 اعضای ناظر آن بشمار می آیند. در حال حاضر با توجه به افزایش اهمیت تهدیدات تروریستی برای کشورهای عضو این سازمان، مسکو درصدد است تا یکی از ماموریتهای اصلی این سازمان دفاعی را مقابله با تهدیدات تروریستی از جانب افراط گرایان معرفی کند. به نظر می رسد با توجه به تهدیدات مشترک امنیتی علیه کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی می توان انتظار داشت که نقش این نهاد امنیتی منطقه ای در آینده پر رنگ تر شده و همکاری بین کشورهای عضو آن افزایش یابد.113/111

بیشتر بخوانید:

تلاش اعضای پیمان امنیت جمعی برای تامین امنیت فضای مجازی

 

پروتکل ضمیمه توافقنامه همکاری های فنی نظامی کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی در نشست مینسک امضا شد.
ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه»
سازمان پیمان امنیت جمعی، چتر دفاعی و سپری برای اتحادیه اقتصادی اوراسیا است