نتایج نظر سنجی اخیر حاکی ازنارضایتی نیمی از رای دهندگان از حمایت از برگزیت است .

به گزارش روز پنجشنبه پارس  تودی به نقل از روزنامه ایندیپندنت، نتایج نظر سنجی های  اخیر نشان می دهد  تنها ده روز پس از تصمیم ترزا می برای برگزاری انتخابات زود هنگام، اکثریت رای دهندگان به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، معتقدند گزینه نادرستی  را برگزیده اند.

بر اساس یافته های نظر سنجی موسسه پژوهش سیاسی  YouGov/Times در حالیکه  43  درصد از رای دهندگان به برگزیت از تصمیم خود در این راستا اظهار رضایت می کنند و آ ن را اقدامی شایسته بر شمرند اما 45 درصد نیز از تصمیم  خود ناراضی اند و 12 درصد نیز  در این باره اظهار بی اطلاعی کرده اند.

این در حالیست که ترزا می که اخیرا از برنامه دولتش برای برگزاری انتخابات زودهنگام در انگلیس خبر داده بود،  در این باره گفته بود اجرای طرح برگزیت به زمان و برنامه ریزی دقیق نیاز دارد.

وی همچنین گفت، هرکس که به من رای دهد به اجرای برنامه ریزی شده طرح برگزیت رای داده و هرکس به جناح مخالف رای دهد، برگزیت را قربانی خواهد کرد.

ترزا می اخیرا که در یک حرکت غیرمنتظره خبر از برنامه دولتش برای برگزاری انتخابات زودرس پارلمان در این کشور خبر داده بود، پیشتر  ضمن مخالفت با برگزاری انتخابات زودهنگام زمان انتخابات پارلمانی انگلیس را سال 2020 اعلام کرده بود.

 برخی از منابع انگلیسی پیشتر گفته بودند که برخی از محافظه کاران با توجه به اینکه حزب مخالف کارگر در ضعیف ترین وضعیت خود قرار دارد و برای پیشبرد راهبردش در مورد برگزیت نیاز به حمایت کامل پارلمان دارد، خواهان این هستند که این انتخابات برگزار شود.

 درعین حال مذاکرات برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تا دو سال طول خواهد کشید.

در واقع ترزا می با چرخش 180 درجه ای در موضع قبلی خود، برگزاری انتخابات زودهنگام را اعلام کرده است. این درخواست دقیقا ‏سه هفته بعد از فعال ‏شدن ماده 50 پیمان ‏لیسبون که ناظر بر ‏آغاز روند خروج کشورها ‏از اتحادیه اروپا است‏، مطرح شده است.

به گفته ترزا می، بریتانیا نیازمند اطمینان، ثبات و رهبری قدرتمند با توجه به همه پرسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا (برگزیت )است.

به نظر می رسد نخست وزیر بریتانیا به این جمع بندی رسیده است که اجرای برگزیت با دشواری ها و موانع متعددی مواجه خواهد بود و برای غلبه بر این موانع لازم است که دولتی بر مبنای یک اکثریت قابل توجه پارلمانی به قدرت برسد تا بتواند به صورت قاطعانه، مراحل مختلف اجرای برگزیت را به اجرا در آورد.

این مساله از جمله با توجه به ادامه مخالفت های داخلی با برگزیت، که در رای منفی مجلس اعیان به برگزیت تبلور پیدا کرد، مشخص می شود. ضمن اینکه مجلس عوام نیز هر چند به اجرای برگزیت رای مثبت داد، اما اخیرا نحوه تصویب برگزیت و اجرای آن را مورد انتقاد قرار داده است.

در عین حال به گفته مخالفان داخلی برگزیت، اجرای برگزیت موجب می شود تا بریتانیا با یک دهه بی‌ثباتی به دلیل خروج از اتحادیه اروپا مواجه شود و با مشکلاتی مانند رشد اقتصادی پایین، تغییر ساختار جمعیتی، کاهش سرمایه‌گذاری، ضعف نیروی کار، سطح بالای بدهی‌ و فشارهای ناشی از کند شدن رشد اقتصاد جهانی مواجه شود.

با این همه، ظاهرا ترزا می مصمم به اجرای برگزیت به رغم مشکلات و موانعی است که پیش روی وی قرار دارد.برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام نیز در همین راستا صورت گرفته است.

براساس ماده 50 پیمان لیسبون که دسامبر 2007 تصویب شد، دولت‌هایی که بخواهند از اتحادیه اروپا خارج شوند، دو سال فرصت خواهد داشت تا چگونگی خروج از این اتحادیه، نحوه عقد قرارداد با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا و شرایط مربوطه را از جمله چگونگی دسترسی به بازار مشترک، چگونگی تردد شهروندان کشورها و وضعیت افرادی که در کشورهای دیگر زندگی و کار می‌کنند، تدوین کنند و دولت‌های 27 کشور دیگر باید این موارد را تصویب کنند.

51.9 درصد مردم بریتانیا در همه‌پرسی 23 ژوئن 2016 به خروج از اتحادیه اروپا رأی موافق و 48.1 درصد آنها نیز به ماندن در این اتحادیه رأی دادند.121/111

بیشتر بخوانید:

 

علام برگزاری انتخابات زودهنگام در بریتانیا/تحلیل

هشدار نخست وزیر انگلیس درباره اجرای برگزیت پیش از انتخابات

لایحه انتخابات زودهنگام در پارلمان بریتانیا تصوب شد