فلسطین بار دیگر شاهد جنایتهای رژیم صهیونیستی است. با آغاز ماه مبارک رمضان مانند هر سال این جنایتها روند افزایشی داشته است. جمعه گذشته در اثر حمله صهیونیستها به فلسطینیها در مسجد الاقصی بیش از 450 نفر زخمی و بیش از 400 نفر نیز بازداشت شدهاند.
درگیری نظامیان اسرائیلی با جوانان فلسطینی در محوطه مسجد الاقصی
در روزهای گذشته نیز حملات نظامیان اسرائیلی به فلسطینیها ادامه داشته و دهها نفر در اثر این حملات زخمی شدهاند.
پس از انتقادهای زیادی که فلسطینیها از سکوت کشورهای عربی در خصوص این جنایتها داشتهاند، سرانجام کمیته وزرای خارجه عرب نشستی در حمایت از قدس در اردن برگزار کرده است.
با این حال، این نشست غایبان سرشناسی نیز داشته است و مطابق انتظار، «عبدالله بن زاید» وزیر خارجه امارات و «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه سعودی از جمله غایبان این نشست بودند. امارات در روزهای اخیر دو اقدام ضد فلسطینی انجام داد که شامل موافقت با ساخت یک شهرک یهودینشین در امارات و همچنین موافقت برای شرکت در سالروز جشن تاسیس اسرائیل در 15 ماه مه است.
این نشست در حالی در اردن برگزار شد که این کشور توافق صلح با رژیم صهیونیستی دارد و در ماههای اخیر نیز همسو با امارات و بحرین در جهت توسعه روابط با این رژیم گام برداشته است.
«ریاض المالکی» وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز عملاً اقدامی در خصوص حمایت از فلسطینیها در مقابل جنایت صهیونیستها انجام نداده و حتی «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان عملیات شهادتطلبانه را محکوم کرده است.
بنابراین میتوان گفت رژیم صهیونیستی از واگرایی میان کشورهای عربی در حمایت از مسئله فلسطین بهرهبرداری کرده و یکی از دلایل شدت گرفتن جنایتها نیز همین موضوع است. رژیم صهیونیستی باور دارد که نشستهای این چنینی هیچ دستاوردی برای فلسطینیها نخواهد داشت و صرفاً سیاست اعلامی است که با عمل کشورها مغایرت دارد.
بیانیه پایانی نیز نشان میدهد وزرای خارجه شرکتکننده صرفاً اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم کردند. وزرای خارجه کشورهای عربی در بیانیه پایانی نشست، شورای امنیت را به تحرکات فوری برای توقف تعرضات رژیم صهیونیستی به قدس و مسجدالاقصی فراخوانده و تأکید کردند که تمام اقدامات لازم برای حمایت از قدس و مقدسات و ملت فلسطین را انجام خواهند داد.
این درخواست در حالی است که امارات اکنون عضو غیردائم شورای امنیت است و نه تنها هیچ اقدامی در جهت حمایت از فلسطین انجام نمیدهد بلکه به مهمترین شریک اسرائیل در منطقه تبدیل شده که دیگر کشورهای عربی را نیز به عادیسازی و توسعه روابط با این رژیم ترغیب میکند.
«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب که در نشست وزرای خارجه کشورهای عربی شرکت کرد، این نشست را پیامی به جامعه بینالملل برای اعتراض کشورهای عربی به آنچه در قدس میگذرد، خواند.
این ادعا نیز در حالی است که تحرکات فلسطینیها و مقاومت آنها در مقابل جنایتهای رژیم اشغالگر قدس بهترین و مهمترین پیام برای جامعه جهانی در خصوص تحولات قدس و اشغالگریها و جنایتهای اسرائیل است.
وزرای عربی خواستار تشدید تلاشها برای آغاز مذاکرات جدی برای حل نزاع شدند، در حالی که تجربه تشکیلات خودگردان فلسطین آشکارا نشان میدهد که مذاکره با رژیم صهیونیستی منتهی به صلح و کاهش خشونت این رژیم نخواهد شد.
واقعیت این است که فلسطینیها امروز به سیاستهای شعاری نیاز ندارند بلکه به اجماع در جهان عرب و جهان اسلام برای اتخاذ سیاستهای ضد اسرائیلی نیاز دارند. اسرائیلی از درون بسیار شکننده است و برای جبران این شکنندگی به اختلافافکنی در جهان عرب و به حاشیه راندن مسئله فلسطین روی آورده است.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117