س/ در روزهای گذشته انفجاریهای تروریستی در افغانستان موجب جان باختن بیش از 80 شهروند این کشور شد که واکنش های زیادی داشته است. شما تحولات اخیرافغانستان را چگونه ارزیابی می کنید؟
ج/ افغانستان از گذشته هدف گروه های تکفیری - وهابی تروریستی قرار داشته و همواره مردم این کشور قربانی این جنایات شده اند. مردم افغانستان یا با بلایای طبیعی جان خود را از دست می دهند و یا اینکه در حالت عادی زندگی روزمره خود هدف گروه های تروریستی قرار می گیرند. در 30 سال اخیر همه این حوادث به طور رایج در افغانستان اتفاق افتاد و عاملان این جنایت ها همواره دولت این کشور را محکوم کردند.
اکنون شدت افزایش جنایات تروریستی در افغانستان به قدری است که کشورهای قدرتمند منطقه نمی توانند سکوت کنند، زیرا شیوع آفت تروریسم در منطقه، کشورهای همسایه افغانستان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
همانطور که می دانید بعد از انفجار تروریستی در کابل، مسکو بلافاصله از ارسال کمک به افغانستان و آمادگی برای همکاری با دولت مرکزی این کشور در مبارزه با تروریسم تاکید کرد؛ همانطور که روسیه کارنامه درخشانی در مبارزه با گروههای تکفیری و تروریستی در سوریه دارد و ارتش این کشور را در حفظ خاک کشور خود از شر تروریست ها یاری داده است. از این رو، فکر می کنم مسکو در افغانستان، مبارز حقیقی با گروه های تروریستی خواهد بود.
س/ پاکستان چه نقشی در افزایش فعالیتهای تروریستی در افغانستان دارد؟
ج/ متاسفانه باید بگویم که مدارس دینی فعال در پاکستان سالها قبل با همکاری ارتش این کشور قبل از هر چیزی برای ازبین بردن ثبات سیاسی افغانستان وارد عمل شدند.
گروههای تروریستی که از این مدارسِ به اصطلاح دینی، مرتکب جنایات میشوند، خط مرزی حایل بین افغانستان و پاکستان را قبول ندارند و حتی در فکر تاسیس دولتی مستقل در جنوب افغانستان و شمال پاکستان در منطقه پشتونها هستند. از این رو به راحتی می توانیم از وجود یک گروه سری در ارتش پاکستان که با دخالت رژیم آل سعود و حمایتهای آمریکایی قصد از بین بردن تمامیت ارضی افغانستان و بعد از آن دیگر کشورهای منطقه را دارد، سخن بگوییم که کشور هندوستان هم بعد از افغانستان در معرض شیوع آفت تروریسم به داخل مرزهای خود است.