با توجه به اینکه این نمایشگاه در هفته گردشگری اسلامی در مالزی برگزار میشود اهمیت بیشتری دارد. فرهنگ ایران و مالزی متاثر از مسایل اسلامی است که به نزدیکی بیشتر مردمان دو کشور کمک می کند.
عبدالوهاب کارشناس مسایل فرهنگی در مالزی در این باره می گوید: "ایران و مالزی به عنوان دو کشور اسلامی از ظرفیتهای بالقوه بسیاری برای گسترش روابط فرهنگی و گردشگری برخوردار هستند که در چارچوب برگزاری نمایشگاه می توان انها را معرفی کرد. با پایان دوره کرونا و بازگشایی تدریجی مرزها می تواند به افزایش سفر گردشگران به ایران و مالزی کمک کند."
واقعیت امر این است به هر میزان گردشگری در میان کشورهای اسلامی گسترش یابد از لطمات و اثار منفی سفر جوانان به کشورهای غربی خواهد کاست.در همان حال با توسعه گردشگری اسلامی و استفاده از پولهای ملی می توان از آثار وابستگی به دلار نیز کاست.
این در حالی است که گردشگران اسلامی با ظرفیتهای هنری و آثار گردشگری کشورهای اسلامی چندان آشنا نیستند که نیازمند فعالیتهای بیشتر در این زمینه است.
«صغری صالحی» کارشناس مسایل فرهنگی در این باره می گوید: "ایران و مالزی از ظرفیتهای زیادی به لحاظ ملی و اسلامی برای توسعه فرهنگی برخوردارند که می تواند به تحکیم روابط میان دوکشور و در کلیت امت اسلامی کمک کند. تهران و کوالالامپور نباید این فرصت را از دست بدهند."
در هر حال، به هر میزان روابط کشورهای اسلامی از جمله ایران و مالزی از نظر فرهنگی و گردشگری افزایش یابد به همان میزان از گرایشهای جوانان به غرب کاهش خواهد یافت و این می تواند از لطمات فرهنگی جوامع اسلامی بکاهد.
برگزاری نخستین نمایشگاه فرهنگی میان ایران و مالزی که با استقبال خوب فرهنگیان و دانشگاهیان مالزی روبرو شده است فرصت بسیار مهمی برای همکاری فرهنگی محسوب می شود که با ادامه آن قطعا موجب توسعه گردشگری نیز می شود که موجب گردش مالی مناسبی در میان کشورهای اسلامی نیز خواهد شد.
نویسنده: مجید وقاری
117