قطعنامه آتشبس فوری در غزه، سرانجام پس از نزدیک به ۶ ماه جنگ در غزه روز دوشنبه در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید که خواستار آتش بس فوری در غزه در ماه رمضان شده است تا منجر به آتش بس پایدار شود.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، ریاض منصور همچنین درباره رأی ممتنع آمریکا به این قطعنامه نیز گفت: در سایه انزوایی که اسرائیل با آن دست و پنجه نرم میکند، واشنگتن دیگر نمیتواند به ادامه استفاده از حق وتو در دفاع از تل آویو ادامه دهد.
نماینده فلسطین در ادامه گفت: هیچ پناهگاه امنی برای فلسطینیها در غزه وجود ندارد، شهری که ساکنان آن توانایی دستیابی به مواد غذایی ضروری را ندارند.
وی ضمن درخواست برای توقف درد و رنج مردم فلسطین که گرفتار گرسنگی و کشتار هستند، تأکید کرد: هیچ توجیهی برای کشتار دسته جمعی فلسطینیها توسط اسرائیل در غزه وجود ندارد و اسرائیل از گرسنه نگه داشتن مردم فلسطین به عنوان یک سلاح جنگی و در راستای ادامه جنایت خود در نوار غزه بهره میبرد.
در همین حال؛ اگنس کالامار مدیر سازمان عفو بینالملل با استقبال از قطعنامه سازمان ملل درباره نوار غزه خواستار توقف فوری بمباران وحشیانه این باریکه توسط اسرائیل و برقراری آتشبس پایدار شد.
مدیر عفو بینالملل تاکید کرد: جامعه بینالمللی اکنون باید بازی سیاسی را کنار بگذارد و با اطمینان از اینکه این قطعنامه راه را برای آتشبس پایدار هموار میکند، نجات جان انسانها را در اولویت قرار دهد.
مارک روته نخست وزیر هلند نیز تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره نوار غزه را یک اتفاق مهم توصیف کرد و خواستار توقف خشونتها و ارسال فوری کمکهای بشردوستانه به این باریکه شد.
گوستاوو پترو، رئیسجمهور کلمبیا هم از جامعه بینالملل خواست در صورت عدم رعایت قطعنامه آتشبس در غزه توسط اسرائیل، روابط دیپلماتیک با این رژیم را قطع کند.
آفریقای جنوبی نیز از تصویب قطعنامه آتشبس در نوار غزه ابراز خرسندی کرده و خواستار رفع همه موانع برای ارائه کمکهای گسترده انسانی به این باریکه شد.
۱۴ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه ارائه شده توسط اعضای غیردائم این شوای برای برقراری آتش بس فوری در غزه رای مثبت دادند و از آن حمایت کردند و ایالات متحده آمریکا به عنوان عضو دائم این شورا، رای ممتنع داد و به این ترتیب قطعنامه برقراری آتش بس در غزه به تصویب رسید.
آمریکا پیشتر سه قطعنامه آتشبس را وتو کرده بود، اما این بار به این قطعنامه رای ممتنع داد و به این ترتیب بدلیل عدم مخالفت اعضای دائم شورای امنیت و بدون هیچ مخالفتی این قطعنامه به تصویب رسید.125