به گزارش پارستودی؛ محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و سخنگوی دولت در نشست خبری روز سهشنبه خود درباره انتظارات ایران از طرفهای برجام درمورد مسأله نفت ایران تصریح کرد: اینکه صادرات نفت صفر شود، پوچ است و ما هماکنون برای جلوگیری از این موضوع تلاش نمیکنیم.
نوبخت با بیان اینکه نباید محدودیتی بهجز مصوبه اوپک برای فروش نفت داشته باشیم، تصریح کرد: اعضای برجام باید برای تعهدهای اقتصادی برجام تلاش کنند، نه اینکه صفر نشدن فروش نفت ایران را در برنامه داشته باشند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اعلام اینکه فروش نفت ایران به جای دو میلیون و ۱۰ هزار بشکه در سال گذشته با قیمت ۵۵ دلار، به دو میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه نفت با قیمت ۷۱ دلار در سال جاری رسیده است، گفت: بیشتر بار تامین منابع بر روی دوش فروش نفت است و امسال تلاش کردهایم همه پرداختیها به موقع باشد و امشب هم طبق قرار یارانهها پرداخت خواهد شد.
سخنگوی دولت، نارضایی رئیس جمهور از پیشنهاد اروپاییها و وضعیت برجام را طبیعی دانست و گفت: اجرای آنچه در ذهن رئیس جمهور آمریکا درباره ایران میگذرد به خاطر نگاه کل جهان به او امکانپذیر نیست.
نوبخت همچنین درباره نتایج سفر مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل به مسکو گفت: این مذاکرات برای پیگیری مذاکرات رسمی رئیس جمهور دو کشور و مقامات وزارت خارجه انجام شد و مقامات دو کشور بر اجرای همه توافقهای گذشته تاکید داشتند.
نامه و تذکر وزیر نفت ایران به همتای عربستانی
روز گذشته هم وزیر نفت جمهوری اسلامی در نامهای به وزیر نفت عربستان اعلام کرد: در نشست اخیر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، برای افزایش تولید بیش از سهمیه تعیین شده در این نشست مجوزی صادر نشد.
«بیژن زنگنه» در نامه به «خالد الفالح»، یادآوری کرد: قطعنامه مصوب نشست صد و هفتاد و چهارم اوپک، که بر اساس آن کشورهای عضو متعهد شدند از ابتدای ژوئیه 2018 سطح پایبندی خود را به تعهد تعدیل تولید به 100 درصد برسانند، نه مجوزی برای افزایش تولید بیشتر از سهمیه تعیین شده برای کشورها و نه مجوزی برای بازتوزیع سهمیه تعهدهای تعدیل تولید میان کشورهای عضو است.
مصوبات نشست 174 اوپک
اعضای اوپک در صد و هفتاد و چهارمین نشست عادی این سازمان که در اوایل خردادماه برگزار شد، بر پایبندی 100درصدی به توافق همکاری اوپک که نوامبر 2016 حاصل شده بود، تاکید کردند.
بر اساس بیانیه نشست، توافق همکاری کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای کاهش در مجموع روزانه یک میلیون و 800 هزار بشکهای (یک میلیون و 200 هزار بشکه اوپک و 600 هزار بشکه کشورهای غیرعضو اوپک) همچنان معتبر خواهد بود.
با توجه به اینکه اعضای اوپک و غیراوپک در ماههای گذشته بیش از میزان تعهد خود کاهش عرضه در بازار داشتهاند به گونهای که اکنون میزان تعهد و پایبندی آنها حدود 152درصد (با کاهش دو میلیون و 800 هزار بشکه ای تولید نفت) است، تصمیم گرفته شد میزان تعهد از 152 به 100 درصد کاهش یابد.
137/120
بیشتر بخوانید
نوبخت: کشور باید برای کاهش صادرات نفت آماده شود
نامه زنگنه به رئیس کنفرانس اوپک: سهمیه تولید نفت ایران را واگذار نمیکنیم