سخنگوی دولت در جمع خبرنگاران گفت، اگر مساعدت های مقام معظم رهبری نبود، اقداماتی در مسیر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) میسر نمی شد.

به گزارش ایران پرس، «محمدباقر نوبخت» روز سه شنبه در نشست خبری در پاسخ یکی از خبرنگاران مبنی براینکه هم اکنون در دومین سالگرد برجام هستیم دولت چه میزان از اجرای آن رضایت دارد و طرفین چقدر به تعهدات خود عمل کرده اند؟ پاسخ داد، این یک انتظار افکار عمومی است که مسئولین برجام باید آن را اعلام کنند و از دست اندرکاران وزارت خارجه می خواهم که در این زمینه اطلاع رسانی کنند.

نوبخت افزود، این یک قرارداد چند جانبه یا دو جانبه برد – برد بود که هم منافع ما و طرف مقابل را تامین می کرد و سازوکارهای آن نیز مشخص شده است که ما نظارت به چگونگی داشته باشیم و هم آنها و هر طرفی که از چارچوب اجرای آن خارج شد در جهت استیفای حقوق طرفین چگونه پیگیری نمایند.

وی ادامه داد، با توجه به وضعیتی که در حال حاضر با آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا دارد و به صراحت گفته بود که اگر می توانست می خواست آن را پاره کند، باید بدانیم که در چه محیط پرتلاطمی در حال اجرای برجام هستیم و باید حواسمان جمع باشد که به نوعی کارشکنی های محتمل صورت گرفت از منافع خود دفاع کنیم.

سخنگوی دولت با طرح این سئوال که اگر از این فرصت برای رسیدن به برجام استفاده نمی کردیم چه شرایطی داشتیم؟ گفت، اگر در آن زمان گواهی آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر این که فعالیت های ایران نظامی نیست را نمی گرفتیم با حضور دونالد ترامپ چه می خواستیم بکنیم. 

نوبخت خاطرنشان کرد، در موضوع برجام وضعیت به گونه ای است که اگر امروز آمریکا بخواهد این موضوع را ملغی کند یا به شورای امنیت ببرد، یک کشور به تنهایی می تواند آن را وتو کند و دیگر آمریکا نمی تواند قطعنامه های گذشته را احیاء کند.

وی ادامه داد، در موضوع برجام باید این موضوعات بررسی شود واز همین جا باید بار دیگر از رهبر معظم انقلاب تشکر کرد که با حمایت ها و هدایت های خود این موقعیت را بوجود آوردند واگر مساعدت های رهبری نبود، چنین اقدامی میسر نمی شد و از سوی دیگر حساسیت های رهبری نیز به روی چشم می گذاریم و ایشان از جایگاه رفیع رهبری هشدارهایی را می دهند که دولت نسبت به آنها جدی است و دولت دوازدهم بیش از پیش در راستای اجرایی کردن برجام و تامین منافع کشور کمک خواهد کرد.

دولت یازدهم اجرای قانون هدفمندی یارانه ها را اصلاح کرد

سخنگوی دولت در پاسخ به این که گفته می شود اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در دولت یازدهم متوقف شد، توضیح داد، اتفاقا دولت یازدهم تلاش کرد تا قانونی که بد اجرا شد را به درستی اجرا کند.

نوبخت گفت، در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها مقرر بود تا 50 درصد از درآمدها به مردم داده شود و 30 درصد به بخش تولید و20 درصد در اختیار دولت باشد ولی دولت گذشته همه صد در صد را به مردم پرداخت کرد و از بودجه عمومی نیز برای این منظور برداشت کرد.

وی ادامه داد، دولت یازدهم تلاش کرد تا با نزدیک کردن واصلاح قیمت ها به اندازه ظرفیت جامعه این برنامه به درستی صورت گیرد واز طرفی به شناسایی افراد نیازمند پرداخت ودر حال حاضریارانه 4/5 میلیون نفر قطع شد که پس از بررسی یارانه 1/5 میلیون نفر مجددا برقرار گردید بنابراین دولت یازدهم قانون را با توجه به اینکه از ابتدا بد اجرا شده بود اصلاح کرد.

وی در پاسخ به این که دولت برای ناهماهنگی موجود بین برنامه ریزی شهری و دولت چه اقدامی انجام خواهد داد، یادآور شد، با ترکیب شورای شهری جدید و دولت دوازدهم هماهنگی بیش از پیش خواهد بود و خدمات منسجم تری به مردم تهران ارائه خواهد شد.

اعضای کابینه تا ماه آینده معرفی می شوند

سخنگوی دولت با تاکید بر این که تا ماه آینده اعضای کابینه دوازدهم معرفی می شوند، گفت، رئیس جمهوری کارگروهی برای انتخاب اعضای دولت دوازدهم تشکیل نداده است.

محمد باقر نوبخت در ادامه نشست خبری هفتگی در پاسخ به این که گفته می شود رئیس جمهوری کارگروه هایی را برای تشکیل دولت دوازدهم تعیین کرده است، اظهارکرد، رئیس جمهوری کارگروهی تشکیل نداده است بلکه از سوی افراد و علاقمندان لیست هایی ارائه می شود و با توجه به تجربه و شناختی که خود رئیس جمهوری نسبت به افراد داخل دولت یا خارج از دولت دارند، این لیست بررسی خواهند کرد.

نمایندگان در قرارداد توتال هر کجا فکر می کنند کار خلافی صورت گرفته به دستگاه نظارتی گزارش کنند

نوبخت در پاسخ به این که برخی از نمایندگان مدعی هستند که قرارداد توتال محرمانه است و آنها نیز به دنبال طرح سه فوریتی برای جلوگیری از اجرای آن هستند، گفت، همه قراردادها باید زیر نظر مراجع نظارتی باشد و مراحل مطالعاتی خود را طی کند.

وی افزود، قرارداد توتال به صورت قانونمند پیش رفته و مراحل خود را طی کرده است و هیچ چیزی برای نمایندگان محرمانه نیست و آنها می توانند از ابزارهای نظارتی خود استفاده کنند و حق تحقیق و تفحص دارند.

سخنگوی دولت پیشنهاد کرد، نمایندگان هر کجا که فکر می کنند کار خلافی صورت گرفته به دستگاه نظارتی از جمله دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان حسابرسی، وزارت اطلاعات و دیگر مراجع نظارتی گزارش کنند. 

محمدباقر نوبخت تصریح کرد، همانطور که در قانون برنامه ششم توسعه آمده است دولت برای رسیدن به رشد هشت درصدی به سرمایه گذاری 770 هزار میلیارد تومان نیاز دارد که 65 میلیارد دلار آن از منابع خارجی است.

نوبخت یادآور شد، کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به دولت مجوز داده که می تواند دنبال سرمایه گذار خارجی باشد و با طرف خارجی به صورت مشترک سرمایه گذاری کند. 

 برای سال جاری ٣٧ هزار و ٤٠٠ میلیارد تومان بابت طرح های عمرانی پیش بینی شده است

محمد باقر نوبخت افزود، در حال حاضر یک هزار و ششصد میلیارد تومان تخصیص داده شده که از این مقدار یک هزار و 44 میلیارد تومان به طرح های عمرانی بصورت نقدی پرداخت شد.

وی ادامه داد، پرداخت ها بخشی به صورت اسناد خزانه است که 9 هزار و 500 میلیارد تومان اسناد آماده شده تا به پیمانکاران داده شود. بخشی از پرداخت ها هم به صورت صکوک اسلامی و بخشی به صورت اوراق تسویه است.

سخنگوی دولت درباره خرید گندم از گندمکاران نیز گفت، در جهت امنیت غذایی تا تاریخ هجدهم تیرماه امسال ٥ میلیون و ٧٠٠هزار تن گندم از کشاورزان به ارزش ٧ هزار و ٤٧٠ میلیارد تومان خریداری شده است.

وی ادامه داد، در جهت رونق تولید ١٧هزار ٨٢٦ میلیارد تومان تسهیلات به ٢٥هزار و ٣٨٠بنگاه کوچک و متوسط تا تاریخ نوزدهم تیر ماه جاری پرداخت شد.116/110

بیشتر بخوانید:

نوبخت: نمایش برخی کشورهای عربی تاثیری در روند پیشرفت ایران ندارد

نوبخت: برنامه دفاعی موشکی ازسیاست های غیرقابل تغییرایران است 

نوبخت: سیاست ایران صلح و امنیت منطقه است