رئیس شورای‌عالی سیاسی یمن، مذاکرات یمنی- یمنی در استکهلم سوئد را مثبت اعلام کرد. 

به گزارش پارس‌تودی؛ مهدی المشاط، رئیس شورای‌عالی سیاسی یمن در دیدار اعضای هیات صنعاء در مذاکرات طرف‌های یمنی در سوئد، نتایج این مذاکرات را گامی مثبت در جهت برآورده ساختن آرزوهای ملت یمن توصیف کرد.

رئیس شورای‌عالی سیاسی یمن ازسوی دولت صنعاء و ملت یمن از تلاش‌ سازمان‌های بین‌المللی و "کشورهای دوست" برای برقراری صلح در یمن قدردانی کرد.

محمدعلی الحوثی درهمین حال ابراز امیدواری کرد، کشورهای ائتلاف متجاوز سعودی به آتش‌بس در الحُدیده در زمان مشخص شده پایبند باشند. 

تداوم حملات ائتلاف سعودی

با وجود توافق سوئد، ائتلاف متجاوز سعودی به بمباران محله‌های مسکونی الحُدیده یمن ادامه داد و در 24 ساعت گذشته بیش از 100 بمب در این مناطق فرو ریخت.

شبکه تلویزیونی العالم بامداد روز یکشنبه گزارش داد، جنگنده‌های متجاز سعودی در غرب شهر الحسینیه در الحدیده، غرب یمن، بمب‌های نوری شلیک کردند.

«سلیم المغلس» عضو هیات مذاکره کننده صنعاء در مذاکرات سوئد گفت، حملات هوایی اخیر ائتلاف متجاوز سعودی به الحدیده تأیید می‌کند این ائتلاف توافقنامه سوئد را نپذیرفته است و درپی اجرا نکردن آن است.

عضو هیات مذاکره کننده صنعاء در مذاکرات سوئد افزود، سازمان ملل و جامعه جهانی باید «بن سلمان» ولیعهد سعودی و «بن زاید» ولیعهد ابوظبی را برای اجرای توافقنامه سوئد تحت فشار بگذارند.

 توافق استکهلم

چهارمین دور مذاکرات صلح یمن که از 6 دسامبر با حضور طرف‌های یمنی در استکهلم سوئد آغاز شد، روز پنج‌شنبه 13 دسامبر 2018 با توافق اولیه برقراری آتش‌بس در الحُدیده و تبادل اسیران بین دو طرف به کار خود پایان داد.

دور بعدی مذاکرات صلح یمن قرار است از اوآخر ژانویه 2019 تحت نظارت سازمان ملل متحد شروع شود. گفت‌وگوهای صلح سوئد اگرچه به توافق نسبی دست یافته است اما در گذشته این گفت وگوها برای حل بحران یمن بارها به دلیل کارشکنی عربستان سعودی  و متحدانش با شکست روبه‌رو شده است.

به‌هر حال، آنچه در مذاکرات سوئد روی کاغذ نوشته شده، یک گام به جلوی فرایند سیاسی حل بحران حدود 4 ساله یمن است. درهمین چارچوب، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل معتقد است توافق درباره آتش‌بس در الحُدیده، غرب یمن، مهم‌ترین دستاورد رایزنی یمنی‌ها در سوئد است، زیرا به منزله کلید حل اوضاع یمن است. 

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد، توافقی درباره شهر مهم الحدیده به دست آمده است و بندر و شهر الحُدیده شاهد حضور نیروهای مشترک خواهد بود و در سطح استان الحدیده، آتش‌بس برقرار می‌شود.

مارتین گریفیتس، نماینده سازمان ملل در امور یمن 13 دسامبر در تشریح چگونگی اجرای آتش‌بس در الحُدیده اعلام کرد، عقب‌نشینی نظامیان ابتدا از بنادر سه گانه (الحدیدة، الصلیف و رأس عیسى) آغاز می‌شود. سپس نظامیان از شهر الحدیده عقب‌نشینی می‌کنند و سازمان ملل به عنوان ناظر اصلی بر بندر الحدیده ایفای نقش می‌کند. بیشتر کمک‌های بشردوستانه و کمک‌های غذایی برای میلیون‌ها یمنی از بندر الحدیده به دیگر استان‌های یمن ارسال می‌شود.

بیشتر بخوانید: 

حمایت اتحادیه اروپا از مذاکرات طرف های یمنی در استکهلم

سازمان ملل: یمن با بدترین بحران انسانی جهان روبرو است

واکنش‌ها به توافق گروه‌های یمنی در سوئد