به گزارش ایران پرس به نقل از پرس تی وی ، پارلمان اروپا روز پنج شنبه با تصویب قطعنامهای، ضمن ابراز نگرانی درباره ادامه آزار و اذیت مسلمانان در میانمار، تصریح کرده است: «این اقلیت مسلمان حدود یک میلیون نفر هستند و یکی از اقلیتهایی به شمار میآیند که به شدت مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند؛ مسلمانان روهینگیا از سال 1982 از تابعیت میانمار سلب شدهاند و مقامات میانمار و کشورهای همسایه آنها را نمیخواهند (نمیپذیرند).»
پارلمان اروپا همچنین خواستار اقدام کشورهای منطقه و جهان برای کمک فوری به این اقلیت به شدت آسیب پذیر شده است.
در این قطعنامه از میانمار خواسته شده است تا «دسترسی آزاد فعالان بشردوست، سازمان ملل، سازمانهای حامی حقوق بشر بین المللی، خبرنگاران و دیگر ناظران بین المللی به ایالت راخین (میانمار) را فراهم آورند، جایی که حدود 120 هزار روهینگیا در بیش از 80 اردوگاه آوارگان داخلی در آن زندگی میکنند.»
این قطعنامه در حالی صادر شده است که دهها تن از بودائیان افراطی در تاریخ 3 تیر به مسجدی در روستای «توئی تا مین» در استان باگو حمله و مسلمانان را به قتل تهدید کردند.
یکی از مقامات محلی این روستا گفت: «در پی این حمله بخشهایی از این مسجد ویران شد. آنها حتی دیوار یک گورستان مسلمانان را ویران کردند. حدود 70 مسلمان از جمله کودکان در پی این حمله مجبور شدند در یک پاسگاه پلیس پناه بگیرند.»
دفتر حقوق بشر سازمان ملل نیز در تاریخ 31 خرداد در گزارشی نحوه برخورد با مسلمانان روهینگیا در میانمار از جمله لغو حقوق شهروندی، کار اجباری و خشونت جنسی علیه آنان را معادل جنایت علیه بشریت عنوان کرد.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل در این گزارش میافزاید: «الگوی نقض حقوق بشر علیه (مسلمانان) روهینگیا ... که ناشی از حملات گسترده و سیستماتیک علیه آنان است ... در صورت اثبات در دادگاه، امکان دارد جنایت علیه بشریت به شمار آید.»
یک میلیون و 300 هزار مسلمان روهینگیا در میانمار زندگی میکنند اما دولت این کشور از دادن حق شهروندی به آنان خودداری میکند. همچنین، مسلمانان روهینگیا با محدودیتهای تردد، ازدواج و استفاده از فرصتهای اقتصادی مواجه هستند.
مسلمانان روهینگیا پس از استقلال میانمار در سال 1948 میلادی، همواره به علت سیاستهای تبعیض آمیز دولت عمدتا بودایی میانمار، با شکنجه، بیتوجهی و سرکوب مواجه بودهاند.
خشونت و سرکوب علیه مسلمانان روهینگیا در حالی صورت میگیرد که به گزارش سازمان ملل از آغاز خشونت فرقهای در غرب میانمار تاکنون، دهها هزار روهینگیایی آواره و بیخانمان شدهاند.