سيد رضا مير طاهر: برنان روز یکشنبه هشدار داد که روسیه توانایی فوق العاده و پیچیدهای در زمینه سایبری دارد و آمریکا باید کاملا مراقب و محتاط باشد.
برنان این اظهارات را در یک مصاحبه تلویزیونی، در پاسخ به سوالی درباره احتمال دستکاری روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بیان کرد.
رئیس سازمان سیا، همچنین گفت: پلیس فدرال آمریکا، "اف بی آی"، در حال تحقیق درباره نفوذهای اخیر به سامانههای رایانهای کمیته ملی حزب دموکرات آمریکا است.
به گفته وی، با توجه به اقداماتی که روسیه می تواند در زمینه جمع آوری اطلاعات صورت دهد، آمریکا باید کاملا نسبت به آن محتاط باشد.
به نظر می رسد، هشدار رئیس سیا با توجه به افزایش تنش ها بین روسیه و آمریکا از یک سو و واتهامات فزاینده واشنگتن علیه مسکو در زمینه اقدامات برای نفوذ در شبکه های سایبری آمریکا و نیز خرابکاری سایبری صورت گرفته باشد.
هشدار رئیس سیا درباره اقدامات سایبری روسیه با توجه به اهمیت روز افزون جنگ سایبری معنا پیدا می کند.
در واقع اکنون بعد جدیدی به جنگ ها افزوده شده است.
در گذشته، شاهد جنگ زمینی، جنگ دریایی، جنگ هوایی و جنگ فضایی بودیم و اکنون جنگ سایبری با توجه به انقلاب ارتباطاتی در جهان از اهمیت فزاینده ای برخوردار شده است.
در این عرصه جدید، قدرت های بین المللی اقدامات خود را معطوف به افزایش توانمندی ها ومقدورات سایبری با هدف کسب اطلاعات از حریف و نیز ضربه زدن به زیر ساخت ها و نهادهای حساس دشمنان کرده اند.
از جمله آمریکا به عنوان یکی از قدرت های سایبری در سال های اخیر میلیاردها دلار برای ایجاد قابلیت های سایبری خود هزینه کرده است.
بهانه آمریکا برای افزایش توانمندی های سایبری خود آن است که این اقدام همزمان با استفاده چین، روسیه، کره شمالی و سایر کشورها از فضای سایبری جهت حمله به دشمنان و یا سرقت اطلاعات ضرورت پیدا کرده است.
مقامات وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده اند: نقش پنتاگون در امنیت فضای سایبری این کشور به دفاع از امریکا محدود می شود و سازمان های اطلاعاتی و وزارت امنیت ملی آمریکا در عملیات های تامین امنیت سایبری از جمله تلاش برای مقابله با سرقت اطلاعات نقش دارند.
مقامات وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده اند: نقش پنتاگون در امنیت فضای سایبری این کشور به دفاع از امریکا محدود می شود و سازمان های اطلاعاتی و وزارت امنیت ملی آمریکا در عملیات های تامین امنیت سایبری از جمله تلاش برای مقابله با سرقت اطلاعات نقش دارند.
به گفته آمریکایی ها، بین 20 تا 30 کشور جهان در حال تشکیل واحدهای ویژه جنگ سایبری هستند.
ناتو نیز جنگ سایبری را به عنوان اولویت جدید خود در دستورکار قرار داده است.
کشورهای بزرگ کاملا از این مساله آگاهی دارند که در فضای سایبری با رقبا و دشمنان قدرتمندی روبرو هستند.
در این چارچوب روس ها نیز به خوبی می دانند که آمریکایی ها مسئول بخش قابل توجهی از حملات سایبری در سطح جهان هستند.
لذا روسیه از سال ها پیش برنامه خودکفایی ملی در بخش های اینترنتی و فضای مجازی از جمله موتورهای جست و جو، شبکه های مجازی، برنامه های ضد هکری و ویروسی و هم چنین ایمن سازی اطلاعات و ارتباطات را اجرا می کند.
در واقع، این روس ها هستند که برای مقابله با حملات و نفوذ های سایبری از جانب غرب به ویژه آمریکا، مبادرت به ایجاد و راه اندازی یک شبکه اینترنتی دارای ضریب امنیتی بالا کرده اند.
بر خلاف ادعای مقامات واشنگتن که همواره دیگر کشورها را متهم به حملات سایبری علیه آمریکا می کنند، آمریکا همواره از اولین و بزرگ ترین کشورهایی محسوب می شود که از فضای سایبری برای اعمال فشار و در واقع تهاجم بر علیه سایر ملت ها استفاده کرده است.
در عین حال نباید فراموش کرد که حملات سایبری به مثابه تیغی دو لبه محسوب می شود که توسط دشمنان امریکا نیز می تواند به نحو موثری علیه آن مورد استفاده قرار گیرد.
هشدار رئیس سیا در باره تهدیدات جدی سایبری از جانب روسیه علیه آمریکا معطوف به همین مساله است.