ایران پرس- محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان بار دیگر با هشدار به مخالفان سیاسی تاکید کرد به کسی اجازه تهدید و یا استفاده از قدرت را نمی‌دهد.

«محمد اشرف غنی» درمراسم دانش‌آموختگی نیروهای امنیتی افغانستان در کابل گفت، زمان پایان کار وی به عنوان رئیس جمهوری افغانستان در قانون اساسی مشخص است و بر اساس آن از قدرت کناره‌گیری خواهد کرد.

اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان

وی افزود: برای برقراری ثبات و توسعه افغانستان اعمال قدرت باید از سوی نیروهای امنیتی افغان انجام گیرد بنابراین به کسی اجازه تهدید و یا استفاده از قدرت را نمی‌دهد.

رئیس جمهوری افغانستان تاکیدکرد: نیروهای امنیتی این کشور به جنگ با گروههای تروریستی در صحنه جنگ تا پیروزی نهایی ادامه میدهند.

این هشدار اشرف غنی به مخالفان سیاسی پس ازآن صورت گرفت که برخی شخصیت های سیاسی و مذهبی منتقد دولت افغانستان از برنامه خود برای برگزاری تظاهرات ضد دولتی در اعتراض به سیاست های رئیس جمهوری این کشور خبر داده بودند. 

در بین این شخصیت ها، بیش از همه شاید مخاطب هشدار رئیس جمهوری افغانستان، عطا محمد نور استاندار برکنارشده بلخ ورئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی باشد که در هفته های اخیر بارها ضمن طرح انتقادهای تند علیه دولت وحدت ملی افغانستان گفته بود درصورتی که مذاکرات بین حزب جمعیت اسلامی و ارگ ریاست جمهوری درباره موارد اختلافی به ویژه پرونده جنجالی استانداری بلخ به نتیجه نرسد، هواداران وی تظاهرات ضد دولتی برگزار می کنند.

عطا محمد نور استانداری عزل شده بلخ

حدود دو ماه است که از استانداری بلخ با فرمان رئیس جمهوری افغانستان برکنار شده و فرد دیگری بجای وی معرفی شده اما عطا محمد نور حاضر به واگذاری امور نشده است.

عطا محمد نور بارها اعلام کرده درچارچوب تقسیم قدرت بین حزب جمعیت اسلامی و دیگر جریان سیاسی به رهبری اشرف غنی که دولت وحدت ملی افغانستان را تشکیل داده اند استانداری بلخ به این حزب واگذار شده است وتصمیم رئیس جمهوری این کشور در معرفی فرد دیگری برای جایگاه نماینده عالی دولت در بلخ بر خلاف مفاد این توافقنامه است.

احمد سعیدی کارشناس مسائل سیاسی در افغانستان می گوید: دولت وحدت ملی براساس یک توافق سیاسی تشکیل شده است بنابراین صدور فرمان برکناری عطامحمد نور از سوی رئیس جمهوری افغانستان می‌تواند مشکل آفرین شود. 

هشدار اشرف غنی به مخالفان سیاسی در حالی مطرح شد که پیش از این عطا محمد نور اعلام کرده بود بدون عقب نشینی از شروط خود اما برگزاری تظاهرات ضد دولتی را به تعویق انداخته است که به گفته وی دراتخاذ این تصمیم درخواست جامعه بین المللی و منافع ملی افغانستان را لحاظ کرده است.

چرایی بی ثباتی سیاسی در افغانستان

اختلاف و تنش در روابط حزب جمعیت اسلامی که رئیس آن همزمان ریاست دستگاه دیپلماسی افغانستان را عهده داراست و برخی اعضای آن هم در سطح ملی و محلی سمت هایی را در اختیار دارند، موجب تشدید بی ثباتی در این کشور شده است.

محمد علی علیزاده کارشناس سیاسی درافغانستان می گوید، اختلافات و تنش ها میان سران دولت وحدت ملی این حکومت را ناکارآمد کرده و شکاف های سیاسی ،امنیتی و اجتماعی را افزایش داده است.

این دیدگاه وجود دارد که تدام تنش درروابط حزب جمعیت اسلامی و اشرف غنی می تواند با تشدید بی ثباتی سیاسی، موجب فراهم شدن زمینه برای دخالت بازیگران منطقه ای و فرا منطقه ای در امور داخلی افغانستان بشود.

برهمین اساس است که مردم و گروه های سیاسی،قومی و مذهبی در افغانستان دو جناح سیاسی تشکیل دهنده دولت وحدت ملی را به گفتگو و حل تنش دو جانبه توصیه کرده اند. 134/111

نویسنده:محمدرضا عسگری

بیشتر بخوانید:

هشدار اشرف غنی به طالبان / تحلیل

اختلاف اشرف غنی و دوستم و سرانجام معاون اولی رئیس جمهور افغانستان /تحلیل

اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان
عطا محمد نور استانداری عزل شده بلخ