ایران پرس: دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت ملی روسیه با هشدار در مورد افزایش احتمال بروز یک جنگ اتمی گفت که ارسال تسلیحات جنگی بیشتر به اوکراین، آخرالزمان اتمی را نزدیکتر می‌کند.

مدودف در مصاحبه‌ای گفت: «آیا خطر یک جنگ اتمی از بین رفته است؟ خیر، تمام نشده بلکه افزایش یافته است. هر روز که تسلیحات خارجی به اوکراین تحویل داده می‌شود، آخرالزمان اتمی را نزدیک تر می‌کند.»

هشدار این مقام ارشد امنیتی روسیه با توجه به روند فزاینده ارسال تسلیحات از جانب غرب به اوکراین با هدف تداوم جنگ روسیه و اوکراین صورت گرفته است. در هفته های اخیر تحرکات گوناگونی در این زمینه صورت گرفته است. از جمله آمریکا کمک تسلیحاتی 350 میلیون دلاری به اوکراین را اعلام کرده و دو کشور اروپای شرقی یعنی لهستان و اسلواکی نیز قصد دارند تا در مرحله اول 14 فروند جنگنده میگ 29 را تحویل نیروی هوایی اوکراین دهند.

اما جنجالی ترین تسلیحاتی که غرب قصد ارسال آنها به اوکراین را دارد گلوله های توپ ساخته شده از اورانیوم ضعیف شده است. آنابل گلدی، معاون وزیر دفاع بریتانیا اعلام کرده که لندن مهمات اورانیوم ضعیف شده را به اوکراین ارسال خواهد کرد. به گفته او بخشی از مهمات تانک‌های چلنجر ۲ که قرار است بریتانیا به اوکراین بفرستد حاوی اورانیوم ضعیف‌شده است. گلوله های تانک ساخته شده از اورانیوم ضعیف‌شده می‌تواند با سهولت بیشتری به تانک‌ها و خودروهای زرهی نفوذ کند.

با این حال غبار ناشی از شلیک این  گلوله ها و نیز اثرات  پس از انفجار این مهمات می‌تواند تاثیرات مخربی بر سلامت انسان‌ها خصوصا بر ریه‌ها و دیگر اندام حیاتی داشته باشد.پیش از این ارتش آمریکا در جریان حمله به عراق و اشغال این کشور از مهمات اورانیوم ضعیف شده استفاده کرد که تاثیرات مخربی هم بر روی نظامیان آمریکایی و نیز مردم عراق داشته و مناطقی را که این مهمات در آن استفاده شده بود را دچار آلودگی تشعشی کرده بود.

این مساله واکنش شدید روسیه را در پی داشته است. به نحوی که مقامات مختلف روسی در این زمینه موضع گیری کرده و به لندن در باره این اقدام مخاطره آمیز هشدار داده اند. ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه طرح بریتانیا را برای ارسال مهمات تانک به اوکراین که حاوی اورانیوم ضعیف‌ شده است، محکوم کرد و گفت که مسکو پاسخ متناسبی به آن خواهد داد. 

پوتین خاطرنشان کرد که با این کار غرب اولین کسی خواهد بود که از سلاح‌های حاوی اجزای هسته‌ای استفاده می‌کند. ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز پیشتر درباره اجرای «سناریوی یوگسلاوی» در مورد اوکراین هشدار داده و گفته بود که مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده می‌تواند موجب سرطان و آلودگی محیط زیست شود.

در آخرین موضع گیری در این زمینه سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه درباره تشدید اوضاع در اوکراین به دلیل ارسال مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده توسط لندن به کی‌یف هشدار داد. لاوروف خاطرنشان کرد که استفاده از مهمات اورانیوم ضعیف شده در اوکراین به کشاورزی در این کشور آسیب می‌رساند.

درواقع غربی ها به تدریج همه هنجارها و استانداردها در باره تسلیحات ارسالی به اوکراین را در راستای رویکرد هدف وسیله را توجیه می کند کنار گذاشته و ارسال گلوله های توپ تانک که با استفاده از اورانیوم ضعیف شده ساخته شده اند و با توجه به تجارب جنگ عراق اثرات بسیار مخربی بر سلامت انسان ها گذاشته و هم چنین محیط زیست را آلوده می کنند نیز در همین چارچوب صورت می گیرد.

به عبارت بهتر کشورهای غربی و در راس آنها آمریکا و در مرحله بعد بریتانیا استفاده از هر سلاح  وتجهیزاتی که منجر به آسیب زدن بیشتر به نیروهای روسی در اوکراین شود را قطع نظر از قانونی بودن آنها مدنظر قرار داده اند. در این راستا 4 نفر از اعضای جمهوری خواه کنگره آمریکا با ارسال نامه ای به کاخ سفید حتی خواهان ارسال بمب های خوشه ای به اوکراین شده اند که سلاحی ممنوعه به حساب می آید.

116

نویسنده: سید رضا میرطاهر 

بیشتر بخوانید:

دیدار بایدن و شولتس: افزایش فشارها علیه روسیه وکمک های تسلیحاتی به اوکراین

 مسکو: حملات تروریستی اوکراین با حمایت واشنگتن انجام می‌شود

دیدار وزرای خارجه چین و روسیه/ جنگ اوکراین محور گفت‌ وگوها