«محمد کریم خلیلی» رئیس شورای عالی صلح افغانستان هم تاکید کرد ،این شورا تلاش می کند تا به جنگ 40 ساله که به کشته شدن هزاران نفر و تخریب اغلب زیر ساخت های این کشور منجر شد، پایان دهد.دولت محمد اشرف غنی که در سال 2014 به قدرت رسید با دراز کردن دست دوستی به سمت پاکستان از این کشور خواست طالبان را برای شرکت در مذاکرات صلح افغانستان ترغیب کند. علاوه براین دولت و مقامات مختلف افغانستان بارها از طالبان خواسته اند با دست کشیدن از برادر کشی و کنار گذاشتن سلاح به برقراری صلح و امنیت پایدار در افغانستان کمک کند.
گروه طالبان
گروه طالبان گروه بومی در افغانستان است که در اواخر دهه 90 میلادی با کمک پاکستان عربستان و امریکا برای مقابله با مجاهدین افغانستان تشکیل شد .مجاهدین که در ان زمان با بیرون راندن اشغالگران ارتش سرخ شوروی در حال انسجام ملی بودند با یورش گروه موسوم به طالبان مواجه شدند و این گروه که پایگاه اجتماعی خود را قوم پشتون می داند موفق شد بخش زیادی از افغانستان را اشغال کند.بعد از سال 2001 و حمله امریکا به افغانستان گروه طالبان برای مدتی فعالیت خود را در افغانستان محدود کرد اما به دلیل بی توجهی امریکا برای مقابله با تروریسم و افراط گرایی ،طالبان مجددا در افغانستان سازماندهی شد و اکنون به یکی از مهمترین چالشهای دولت افغانستان در برقراری امنیت تبدیل شده است .
سرور جوادی کارشناس مسایل سیاسی در افغانستان:
"از نظر من گروه طالبان، گروه تعریف ناشده ای است. طالبان به عنوان یک نقطه ی مرموز در تاریخ افغانستان ظهور کرده و هنوز هم حتی شبکه های پیچیده ی استخباراتی تعریف جامع از طالبان ندارند، به همین دلیل است که گاه گاه در برخورد با طالبان اشتباهاتی صورت می گیرد. "
بسیاری در افغانستان عامل اصلی هدایت طالبان را پاکستان می دانند و براین اعتقادند که این کشور از طریق طالبان می کوشد برسیاستهای دولت کابل تاثیر بگذارد و اهداف خود را به پیش ببرد از جمله درخواستهای پاکستان از دولت افغانستان شناسایی خط فرضی دیوراند به عنوان مرز بین المللی است .این در حالی است که محافل سیاسی در افغانستان براین باورند که طالبان که خود را متعلق به قوم پشتون می داند باید با در نظر گفتن منافع ملی برای حل مشکلات افغانستان تلاش کند
حامد کرزای، رئیس جمهور سابق افغانستان
حامد کرزای رئیس جمهوری قبلی افغانستان
"طالبان برادران ما هستند و از آنان می خواهم به مردم و وطن خود آسیب نرسانند و به برقراری صلح در این کشور کمک کنند ."
در هر حال، محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان در حالی در مورد پیامدهای ادامه جنگ طالبان به این گروه هشدار می دهد که مردم این کشور از جمله قوم پشتون از ادامه جنگ خسته شده اند . در همان حال برای حل بحران ناامنی در افغانستان و گفتگو با طالبان وحدت ملی ایجاد شده است و اشرف غنی براین باور است که طالبان نباید این شانس را برای کمک به برقراری امنیت در افغانستان از دست بدهد.113/112
نویسنده: مجيد وقاری
بیشتر بخوانید:
درگیری طالبان و داعش در شمال افغانستان/ادعای طالبان ضد ارتش افغانستان
کشته شدن اعضای طالبان در ولایت هلمند افغانستان
20 کشته در حمله طالبان به یک پاسگاه پلیس در فراه افغانستان