ایران پرس - ژنرال آدریان برادشو Adrian Bradshaw معاون فرماندهی عالی ناتو در اروپا احتمال دخالت سایبری روسیه در انتخابات کشورهای عضو این پیمان را به مثابه اعلان جنگ و اقدامی تجاوز کارانه تلقی کرد.

به گفته برادشو باید اقدامات بیشتری برای مقابله حمله های سایبری و کارزار دروغ پراکنی روسیه اتخاذ شود. این ژنرال درعین حال از عواقب ویرانگراین اقدامات در قبال غرب هشدار داد و آنها را به مثابه حملات متجاوزانه روسیه قلمداد کرد.

این برای اولین بار است که یکی از مقامات عالی ناتو به صورت مستقیم و با لحنی بی سابقه به روسیه در باره انجام اقدامات سایبری با هدف تحت تاثیر قرار دادن انتخابات کشورهای اروپایی هشدار می دهد.

به گفته این ژنرال در عصر کنونی، یک اقدام متجاوزانه و یا یک حمله لزوما با بکارگیری بمب و سلاح هایی از این قبیل انجام نمی شود بلکه خبرهای دروغین و یا حمله های سایبری علیه کشورهای عضو نیز می تواند به مثابه این گونه اقدامات تلقی شود. با این حال نکته بسیار مهم موضع گیری این فرمانده ارشد ناتو، طرح این مساله است که حملات سایبری روسیه را به مثابه تجاوزی آشکار دانسته و خواهان استفاده از ماده 5 پیمان ناتو برای مقابله با آن شده است.

بر اساس ماده 5 اساسنامه ناتو، حمله علیه یکی از اعضا به مثابه حمله علیه تمامی کشورهای عضو قلمداد شده و دیگر اعضای این پیمان باید برای مقابله با این حمله مبادرت به اقدامات جدی کنند.

مساله دخالت های سایبری در انتخابات  کشورهای اروپایی بویژه پس از مطرح شدن اتهاماتی از سوی دولت باراک اوباما رئیس جمهوری قبلی آمریکا در زمینه اقدامات سایبری روسیه در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016 مطرح شد.

مقامات آمریکایی، روسیه را متهم کردند که با هدف تاثیر گذاری بر نتیجه انتخابات این کشور، با هک کردن سایت های حزب دموکرات توانست اطلاعات حساسی را به سرقت برده و با انتشار آنها از طریق سایت افشاگر ویکی لیکس موجب کاهش محبوبیت هیلاری کلینتون نامزد دموکراتها  شود که مواضع غیر دوستانه ای علیه مسکو  داشت.

در نتیجه از دیدگاه دولت اوباما، روسیه با این اقدام به طور غیر مستقیم به پیروزی دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان که مواضع دوستانه ای در قبال روسیه اتخاذ کرده بود کمک کردند.

ناتو احتمال دخالت سایبری روسیه در انتخابات کشورهای عضو این پیمان را به مثابه اعلان جنگ و اقدامی تجاوز کارانه تلقی می کند 

با توجه به در پیش بودن سه انتخابات بزرگ در فرانسه ، آلمان و هلند در سال 2017 ، مقامات این کشورها نیز دچار نگرانی مشابهی در این زمینه هستند. در مقابل اتهامات غربی ها علیه روسیه ، مقامات مسکو بارها از مداخله های مستقیم غرب در انتخابات روسیه انتقاد کرده اند. در واقع کشورهای غربی بویژه آمریکا و برخی کشورهای اتحادیه اروپا در چند انتخابات اخیر روسیه  به طور مستقیم وارد عرصه جنگ تبلیغاتی و رسانه ای علیه دولت مسکو و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه شدند.

در این چارچوب غرب و بویژه اتحادیه اروپا بارها اظهارات و اقدامات مداخله جویانه ایی در امور داخلی روسیه انجام داده و اکنون نیز این روند را ادامه می دهند. بدین ترتیب باید گفت که هر چند غربی ها اکنون ادعا می کنند که در معرض حملات سایبری روسیه قرار دارند اما آنها خود بزرگترین عامل مداخله گر در انتخابات اخیر روسیه بوده اند. در عین حال موضع گیری صریح ناتو در زمینه احتمال دخالت مستقیم مسکو در روند انتخابات اروپایی نشاندهنده حساسیت این مساله است.

باید دید که واکنش مسکو در مقابل این تهدید ناتو چه خواهد بود و آیا باید منتظر بروز عرصه ای جدید در تقابل بین روسیه و ناتو باشیم؟ 114/113

بیشتر بخوانید:

هک شدن کامپیوترهای ستاد انتخاباتی هیلاری کلینتون

ورود سنای آمریکا به پرونده دخالت روسیه در انتخابات آن کشور

ادعای دخالت روسیه در انتخابات آمریکا و تشدید تنش میان واشنگتن و مسکو / تحلیل

رد ادعای اثر گذاری روسیه بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

 

ناتو احتمال دخالت سایبری روسیه در انتخابات کشورهای عضو این پیمان را به مثابه اعلان جنگ و اقدامی تجاوز کارانه تلقی می کند