به گزارش پارستودی؛ روزنامه اینترنتی «القدس العربی» روز دوشنبه در گزارشی نوشت: وزیر محیط زیست غنا پیشنهاد کرده است که به جای پخش اذان از مساجد، زمان نماز از طریق واتساپ به مسلمانان اطلاع داده شود تا آلودگی صوتی در این کشور کاهش یابد.
مراکز اسلامی در غنا تهدید کردند که اگر دولت از تصمیم ممنوعیت بکارگیری بلندگو در مساجد پایتخت– آکرا - برای پخش اذان منصرف نشود، انقلاب به پا خواهند کرد.
عصبانیت مسلمانان غنا پس از آن بالا گرفت که کوابنا فریمپونگ Kwabena Frimpong وزیر محیط زیست این کشور روز یکشنبه خواستار توقف پخش اذان از مساجد پایتخت و جایگزین کردن واتساپ به جای بلندگو برای مطلع کردن مسلمانان از زمان نماز شد.
وزیر محیط زیست مدعی شد: هدف ما پایان دادن به صداهای آزاردهندهای است که باعث اذیت مردم خصوصاً غیرمسلمانان میشود. غیرمسلمانان اکثر جمعیت کشور را تشکیل میدهند.
فریمپونگ افزود: پیشنهاد ما این است که به جای پخش اذان از واتساپ و پیامک است. هر چند این پیشنهاد عجیب است اما میتوان درباره آن فکر کرد.
"حاج بابا واعظ" امام جماعت مسجد اعظم "کوماسی" در حومۀ پایتخت در مصاحبه تلفنی با القدس العربی از دولت به علت تلاشش برای متوقف کردن پخش اذان انتقاد کرد و گفت: مسلمانان اقلیت هستند اما برخورد نادرست با آنها اوضاع را دگرگون خواهد کرد. ما هرگز نخواهیم پذیرفت اذان که صدای رسای دین ما است، پخش نشود. اذان یعنی فراخواندن به سوی خداوند.
واعظ افزود: قانون اساسی اجازه برگزاری مراسم دینی را داده است. صدای ناقوس کلیساها گوشها را کَر میکند، پس چرا جلوی آن را نمیگیرند؟ ما تَن به خواستۀ آنها نخواهیم داد.
واعظ از پیشنهاد جایگزین کردن واتساپ به جای بلندگوهای مساجد ابراز تعجب کرد و گفت: چگونه ممکن است پنج بار در روز هزاران پیام را به میلیونها مسلمان بفرستیم. آنها ما را به بازی گرفتهاند.
"شیخ احمد" قدیمیترین مؤذن مسجد اعظم پایتخت غنا که از چهار دهه پیش تاکنون اذان میگوید، گفت: فرستادن پیام از طریق واتساپ پُرهزینه است و هر مسلمانی گوشی همراه ندارد و مسلمانان به همین دلیل نخواهند توانست در نماز جماعت حاضر شوند و این اذان است که مسلمانان را به مسجد میکشاند.
شیخ احمد مخالفتی با کاهش صدای بلندگوهای مساجد ندارد اما میگوید که توقف پخش اذان ظلم به مسلمانان است.
مراکز اسلامی غنا دولت مرکزی را به مداخله در امور مسلمانان متهم میکنند و از مؤذنها خواستهاند که بیتوجه به مخالفان صدای خود را بلند کنند. مسلمانان غنا از بیسوادی و محرومیت رنج میبرند و گاه متهم به تروریسم میشوند. 120/ 118
بیشتر بخوانید:
نظارت مسلمانان زانگوی غنا بر انتخابات این کشور
تدابیر دولت غنا برای مقابله با ناامنی و خشونت