ایران پرس- در سال های اخیر کشورهای غربی بارها ادعای مداخله روسیه در فرایندها و رویدادهای سیاسی در این کشورها به ویژه در زمینه انتخابات را مطرح کرده اند و حتی واشنگتن به این بهانه تحریم های سختی را علیه مسکو به اجرا در آورده است.

اکنون روسیه با انتقاد از مداخله جویی غرب در امور داخلی این  کشور در باره تبعات این مساله هشدار داده است.

وزارت خارجه روسیه بطور رسمی به آمریکا و آلمان در رابطه با دخالت مستقیم سفارت ایالات متحده در مسکو و رسانه‌های آلمانی در امور داخلی  روسیه و دست داشتن آنها در اعتراضات غیرقانونی روز شنبه در مسکو هشدار داد.

"ماریا زاخارووا" سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، سفارت آمریکا در روسیه فعالانه در اعتراضات غیرقانونی در  مسکو دست داشته و به طور علنی مسیر حرکت به اصطلاح راهپیمایی روز شنبه را منتشر کرده و...از مردم خواسته تا به آن بپیوندند.»

نه فقط مقامات دیپلماتیک کشورهای غربی در مسکو از طریق تحریک مردم به اعتراضات ضد دولتی تلاش کرده‌‌اند تا در امور داخلی روسیه دخالت کنند، بلکه برخی رسانه‌های گروهی از جمله شبکه تلویزیونی "دویچه‌ وله" آلمان نیز مبادرت به چنین اقدامی کرده است. 

به گفته زاخاروا: شبکه تلویزیونی "دویچه‌ وله" برنامه‌ای به زبان روسی پخش کرد و در آن از مردم مسکو خواست تا در این اعتراضات خیابانی شرکت کنند.

به رغم تبلیغات وسیع سفارتخانه ها و رسانه های غربی، اما مردم روسیه استقبال چندانی از این فراخوان نکرده  و به گفته وزارت کشور روسیه، تظاهرات خیابانی روز شنبه با شرکت فقط 1500 نفر بدون داشتن مجوز برگزار شد.

پلیس مسکو بیش از 600 نفر را به جرم آشوب و برهم زدن نظم و امنیت شهر بازداشت کرد و تحویل مقامات قضایی داده است.  

اقدامات غرب به ویژه آمریکا برای مداخله جویی در امور داخلی روسیه با هدف ایجاد بی ثباتی، افزایش اعتراضات و در نهایت ایجاد زمینه برای شکل گیری تحولات مطلوب واشنگتن در روسیه صورت می گیرد.

یکی از اقدامات مشخص در این زمینه، افزایش کمک‌های مالی ونیز حمایت همه جانبه رسانه ای از مخالفان و ایجاد فضاسازی منفی در زمینه اوضاع داخلی روسیه است.

خواسته واشنگتن روی کار آمدن فردی غربگرا مانند "الکسی ناوالنی"سرکرده مخالفان در راس قدرت روسیه است.

از نگاه "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه، در پشت سر اعتراضات در روسیه، کشورهای غربی قرار دارند که تلاش می کنند تا در این کشور یک انقلاب رنگی بر پا کنند.

غربی ها در قالب اقدامات سازمان های غیردولتی مروج دموکراسی و نیز در لوای کمک به گسترش آزادی های فردی و اجتماعی و نهادینه کردن دموکراسی در روسیه تلاش خود را معطوف به شکل گیری و افزایش اعتراضات ضد دولتی در روسیه کرده و در این راستا ضمن پخش انواع برنامه های رادیویی و تلویزیونی، در داخل روسیه نیز مستقیما اقدام به تشویق مردم این کشور برای پیوستن به تظاهرات ضد دولتی می کنند.

 با این حال  به دلیل ملی گرایی مردم روسیه و رویکرد بدبینانه آنها به غرب و نیز  محبوبیت "پوتین" در نزد اغلب روس‌ها، غرب در این کارزار ناموفق بوده است.

مساله مهم این است که غربی ها همواره مدعی دخالت روسیه و رسانه های روسی مانند راشا تودی در تحولات سیاسی این کشورها می شوند که مهمترین مصداق آن ادعای دخالت مسکو در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا و کمک به پیروزی "دونالد ترامپ" است.

به همین دلیل قانون "کاتسا" با هدف مجازات روسیه دراوت 2017 توسط "ترامپ" امضا شد.

"پاول شاریکوف" Paul Sharikov کارشناس سیاسی روس می گوید: دلیل تیرگی روابط دوجانبه آمریکا و روسیه این است که «مساله روسیه» به موضوعی برای مبارزات داخلی سیاسی آمریکا تبدیل شده است.

این در حالی است که آمریکایی ها به صورت آشکار و بدون هیچ گونه پرده پوشی به خود اجازه دخالت در مسائل داخلی روسیه را می دهند. گویی آمریکا در مقام ناظر جهانی به خود حق می دهد که هر آنچه را که در راستای منافع و اهدافش است، در دیگر کشورها به ویژه رقبای جهانی آمریکا مانند  روسیه پیاده و اجرا کند.

117

بیشتر بخوانید:

تاکید روسیه بر ایستادگی در برابر تحریم‌های جدید آمریکا/ تحلیل

اقتصاد روسیه در برابر تحریم‌های آمریکا مقاوم است