پادشاه اردن درخصوص کاهش نقش آژانس امداد و کاریابی آوارگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل متحد (آنروا) در خدمات رسانی به فلسطینی ها و تاثیر آن بر زندگی بیش از پنج میلیون آواره فلسطینی هشدار داد.

به گزارش ایران پرس؛ عبدالله دوم پادشاه اردن روز چهارشنبه به مناسبت روز اعلام همبستگی با ملت فلسطین در پیامی به کمیته پیگیری حقوق مسلم و غیر قابل تصرف ملت فلسطین، مسئله فلسطین را کلید اصلی رسیدن به صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه دانست و تضمین تداوم خدمات رسانی آنروا به آوارگان فلسطینی را امری مهم در ثبات و توسعه منطقه برشمرد.

عبدالله دوم با تاکید بر تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس تصریح کرد: ادامه توسعه غیرقانونی و نامشروع شهرکهای صهیونیست نشین از جمله موانع راه حل فلسطین است.

«آنروا» دسامبر سال 1949 بر اساس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد و با هدف امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی تاسیس شد. 

آمریکا، در ادامه رویکرد خصمانه خود ضد مردم مظلوم فلسطین،  کمک 200 میلیون دلاری اش به باریکه غزه و کرانه باختری رود اردن را قطع کرد.

این اقدامات، بخشی از سیاست‌های «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای تحت فشار قرار دادن فلسطینی‌ها جهت موافقت با طرح موسوم به «معامله قرن» است.

بر اساس طرح آمریکایی «معامله قرن»، قدس شریف به رژیم صهیونیستی واگذار می‌شود؛ آوارگان فلسطینی در دیگر کشورها، حق بازگشت نخواهند داشت و فلسطین تنها مالکیت اراضی باقی مانده کرانه باختری رود اردن و باریکه غزه را خواهد داشت. 

در چارچوب طرح «معامله قرن»، «ترامپ»  ششم دسامبر2017 شهر اشغالی‌ قدس را به عنوان پایتخت رژیم جعلی اسرائیل معرفی کرد و از تصمیم خود برای انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس خبر داد. دولت آمریکا  دوشنبه 14 می 2018 این تصمیم را عملی کرد.

شهر قدس که مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان را در خود جا داده، بخش لاینفک فلسطین و از مهم‌ترین اماکن سه گانه مقدس اسلامی به شمار می‌آید. قدس از سال 1967 در اشغال رژیم صهیونیستی است.

133/112

بیشتر بخوانید:

اتحادیه اروپا: آمریکا در تصمیمش در خصوص آنروا تجدید نظر کند

هشدار سازمان ملل درباره اقدام امریکا در قطع بودجه آنروا