فرمانده کماندوهای جنوب ارتش چین از ناو جنگی «مایر» آمریکا که روز جمعه بدون اجازه دولت پکن وارد آب های سرزمینی جزایر "پاراسل" Paracel شده است خواست هر چه زودتر این منطقه را ترک کند.
«لی خوامین» گفت، آمریکا مدت طولانی است که حاکمیت چین را در دریای چین جنوبی تحت عنوان آزادی ناوبری تهدید می کند که بیانگر عدم صداقت واشنگتن در حفظ صلح بین المللی و ثبات و امنیت منطقه ای است.
این مقام چینی تاکید کرد، ارتش این کشور همچنان ضمن حفظ هوشیاری، تمام اقدامات لازم را برای محافظت از استقلال ملی، امنیت، حفظ صلح و ثبات در دریای جنوبی چین انجام خواهد داد.
هشدار چین به ناو آمریکا برای خروج از دریای چین جنوبی در چارچوب راهبرد پکن در مقابله با اقدامات تحریک آمیز و خصمانه کاخ سفید در مواجهه با چین و منافع ملی این کشور به خصوص دراین پهنه دریایی است.
آمریکا به بهانه آنکه دریای چین جنوبی جز آبراه های بین المللی است تردد کشتی ها و زیر دریایی های خود در این دریا را حق قانونی خود می داند و موضع دولت پکن در زمینه مالکیت بر این پهنه آبی را نادرست و خارج از مقررات بین المللی اعلام کرده است.
البته این دیدگاه وجود دارد که فارغ از صحت و سقم ادعای چین درباره مالکیت بر دریای چین جنوبی، دولت آمریکا در چارچوب راهبرد مهار چین تلاش می کند با تشدید چالش های فراروی پکن در حوزه های مختلف از جمله دریای چین جنوبی، تایوان، هنگ کنگ و همچنین اقدامات محدود کننده تجاری مانعی جدی فرا روی پیشرفت روز افزون اقتصاد چین به عنوان خطری برای موقعیت آمریکا در عرصه نظام بین المللی با اتکا به اقتصاد پویای خود ایجاد کند.
در همین چارچوب است که دولت آمریکا پس از اقدامات تحریک آمیز خود علیه چین در دریای چین جنوبی و مسئله تایوان که در سال های اخیر نیز تشدید شده است، در ماه های اخیر با شروع اعتراضات در هنگ کنگ از این شرایط نیز برای اعمال فشار بر پکن استفاده می کند.
آمریکا و برخی کشورهای اروپایی همچون بریتانیا با آغاز اعتراضات در هنگ کنگ به لایحه استرداد مجرمین به چین تلاش کرده اند با طرح ادعای لزوم احترام به قواعد دموکراسی در هنگ کنگ؛ دولت پکن را به دلیل انچه تضییع حقوق و آزادی های فردی و اجتماعی در این دولت شهر خوانده اند تحت فشارهای شدید سیاسی و بین المللی قرار دهند.
«تونی چانگ» کارشناس سیاسی در چین می گوید: "اعتراض ها در هنگ کنگ به لایحه استرداد مجرمین به چین بهانه ای است که کل دولت هنگ کنگ را نشانه گرفته است."
در راستای ادامه این گونه مداخلات کشورهای غربی در امور داخلی هنگ کنگ است که به تازگی سفیر آلمان در پکن به وزارت خارجه چین احضار شد و مراتب اعتراض این کشور به دیدار یکی از رهبران اعتراض های اخیر در هنگ کنگ با وزیر خارجه آلمان به وی ابلاغ شد.
این نگرانی در بین مقامات چین وجود دارد که آمریکا از تحولات اخیر هنگ کنگ به عنوان ابزاری برای ایجاد اجماع علیه پکن با همراهی برخی کشورهای اروپایی از جمله بریتانیا و آلمان برای اعمال فشار بر چین استفاده کند که می تواند برای این کشور چالش برانگیز باشد.
حضور ناو آمریکایی در دریای چین جنوبی همزمان با فشارهای کاخ سفید علیه چین از طریق حمایت از معترضان در هنگ کنگ و همچنین تداوم جنگ تجاری ضد این کشور برنامه دولت «دونالد ترامپ» برای پیش بردن سیاست فشار همه جانبه علیه پکن است که البته تاکنون در تحقق چنین هدفی ناکام بوده است.
نویسنده: محمدرضا عسگری
116
بیشتر بخوانید:
جلوگیری پکن از پهلو گرفتن ناوشکن آمریکایی در سواحل چین
هشدار چین به آمریکا درباره حضور ناوشکن آمریکایی در دریای چین جنوبی