ایران پرس- وزارت امور خارجه چین در بیانیه ای با هشدار درباره آنچه توسعه نظامی گری ژاپن خواند، از این کشور خواست صلح و امنیت منطقه را به خطر نیندازد.

در این بیانیه تاکید شده است، ژاپن  قصد دارد ناو بالگرد بر "ایزومو" Izumo خود را با تغییر کاربری به ناو هواپیمابر تبدیل کند که این اقدام ژاپن در راستای توسعه نظامی گری و تهدیدی برای صلح و ثبات منطقه است.

دولت ژاپن اخیراً اعلام کرد که درصدد است ناو بالگرد بر "ایزومو" را که بزرگترین ناو جنگی این کشور است برای حمل جنگنده‌های اف ۳۵ رادارگریز آمریکایی تجهیز می کند.

«شینزوآبه» نخست وزیر ژاپن از سال 2012 برنامه دولت خود را برای اصلاح قانون اساسی این کشور و داشتن ارتش قدرتمند متمرکز کرده است.

«شینزوآبه» نخست وزیر ژاپن

 

برنامه های موشکی و هسته ای کره شمالی و رشد ناسیونالیسم افراطی در ژاپن باعث شده است حزب حاکم لیبرال دمکرات ژاپن در جهت نظامی گرایی حرکت کند.

سیاست‌های اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا مبنی بر این که کشورهایی که امنیت آنها را امریکا برعهده دارد باید هزینه های آن را بپردازند ژاپن را بیش از پیش برای داشتن ارتش قدرتمند در منطقه ترغیب می کند. البته واشنگتن نیز برای کم کردن هزینه های نظامیش و رودر رو قراردادن کشورهای منطقه بخصوص چین و ژاپن از رویکرد نظامی این کشور حمایت می کند. 

«ایر چینگ ینگ»  Air Ching Ying  کارشناس مسایل سیاسی

 "کشورهای منطقه باید ضمن توجه به منافع امنیتی خود، به نگرانی‎های امنیتی کشورهای دیگر احترام بگذارند و توسعه همکاری نظامی دو جانبه بین ژاپن و آمریکا نباید به منافع طرف سوم و صلح و ثبات منطقه‌ای زیان برساند."

این در حالی است که روحیه پرخشاگری و خشونت طلبی ژاپنی ها در زمان ارتش امپراطوری این کشور تا قبل  از جنگ جهانی دوم، منجر به کشورگشایی و جنایات زیادی شد که  کشورهای منطقه را نگران بازگشت ژاپن به دوران گذشته و  تهدید مجدد کشورهای منطقه می کند. زیرا قدرت اقتصادی ژاپن را در کنار قدرت نظامی ان بسیار ویران گر می دانند. این موضوع در داخل خود ژاپن نیز نگرانی های زیادی را برانگیخته  است. با حال حال آمریکا با دامن زدن به فضای چین هراسی می کوشد ژاپن را بیش از پیش به سمت نظامی گرایی سوق دهد. 

 جیمز فانل، James Forel از تحلیل‌گران نظامی آمریکا

"چین در حال افزایش آموزش‌های سریع و کوتاه خود برای حمله و به تصرف درآوردن جزایر سنکاکو تحت کنترل ژاپن است. ما متوجه شدیم که ارتش آزادی بخش خلق چین در حال انجام مانورهایی برای انجام یک جنگ کوتاه و سریع علیه ژاپن است تا این جزایر مورد مناقشه را بار دیگر از دست توکیو درآورد و مالک آن‌ها شود. یا حتی به جزیره ریوکیو در جنوب حمله کند و کنترل آن را به دست آورد."

در هر حال، از دیدگاه چین امریکا با دامن زدن به نظامی گرایی در منطقه شرق اسیا در حال ایجاد التهابات امنیتی و رقابت تسلیحاتی است و این در حالی است که این منطقه اقتصاد محور است و باید از هر گونه رویکرد نظامی پرهیز نماید. این بدان معنا است که حل مشکلات منطقه تنها از راه های دیپلماتیک میسر است و رویکرد نظامی ژاپن اواضاع را به نفع امریکا ملتهب می کند. 113/110

نویسنده:  مجيد وقاری

بیشتر بخوانید:

تاکید بر گسترش همکاری های ایران و ژاپن در دیدار وزیر نیروی ایران با وزیر خارجه ژاپن

ژاپن تایمز: نشانه های بهبود روابط میان چین و ژاپن

مذاکرات چین و ژاپن برای حل اختلافات در دریای چین شرقی

«<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D8%B4%DB%8C%D9%86%D8%B2%D9%88%D8%A2%D8%A8%D9%87">شینزوآبه</a>» نخست وزیر ژاپن