همایش ملی اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی صبح امروز (شنبه) با حضور حجت الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» رئیس جمهوری و جمعی از روستائیان، عشایر و کارآفرینان فعال کشور در تلار وزارت کشور، آغاز به کار کرد.

به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، «سید ابوالفضل رضوی» معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیس جمهوری در این مراسم، گزارشی از عملکرد حوزه توسعه روستایی ارایه می کند.

همچنین دراین مراسم که وزیر کشور و جمعی از مقامات و مسوولان کشوری حضور دارند از تعدادی کارآفرینان و دهیاران تقدیر و از کتاب کارآفرینان روستایی و سند توسعه روستایی رونمایی می شود.

«اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری، سه دهیار منتخب و سه کارآفرین منتخب از سخنرانان همایش ملی اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی هستند.

دولت یازدهم، تلاش داشته در جهت حرکت به سمت کشاورزی صنعتی و توسعه صنایع کوچک و متوسط در روستاها گام بردارد و در این راستا حراست از روستاها، حفظ فرهنگی روستاها و تولید در روستا و جلوگیری از مهاجرت از جمله موضوعات مورد تاکید دولتمردان بوده است.

این در حالی است که سال گذشته، ستاد اقتصاد مقاومتی از رهبر معظم انقلاب اسلامی درخواست کرد تا از منابع صندوق توسعه ملی یک میلیارد و 500 میلیون دلار برای توسعه و آبادانی بخش های مختلف روستاها اختصاص یابد.

افزایش تولید محصولات کشاورزی در طول چهارسال گذشته و دستیابی به خودکفایی در تولید محصول استراتژیک گندم به معنای حرکت روستاها ‏در مسیر تولید و حرکت به سمت توسعه کشاورزی و اقتصادی به شمار می رود.

از طرفی بهبود شرایط بهداشتی و درمانی، امکاناتی نظیر آب، برق، ارتباطات و بازسازی مسکن ‏روستایی به معنای آن است که دولت در حد توان همه امکانات خود را برای توسعه روستاهای کشور و بهبود ‏شرایط زندگی عشایر به کار گرفته است.

دولت یازدهم واشتغال روستایی

 دولت یازدهم تا پایان سال گذشته 135 هزار و 636 هکتار شبکه آبیاری و زهکشی اصلی اجرایی انجام داده ‏و در کنار آن 21 هزار و 988 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی فرعی نیز احداث می شود، اجرای این طرح‌ها، ‏‏70 هزار اشتغال برای روستاییان ایجاد می کند.‏

دولت یازدهم و آبرسانی روستایی

دولت تدبیر و امید تأمین آب شرب روستایی را یک وظیفه ملی ‏دانسته ویک هزار و 500 مجتمع آبرسانی را برای 19 هزار روستا در دست اجرا قرار داده که در سال گذشته نیز 811 مجتمع آبرسانی را برای 15 هزار و 40 روستا در دست اقدام قرار داد.

دولت یازدهم و برق رسانی روستایی 

اقدامات دولت یازدهم در زمینه برق‌رسانی به روستاها نیز قابل تامل بوده بطوری که از سال 92 و آغاز دولت ‏یازدهم تا شهریور 1395، 1661 روستا برق‌دار شدند و در سال گذشته در مجموع با اقدامات انجام شده 56 هزار و 633 روستای کشور برق‌دارشد.‏

دولت یازدهم و گازرسانی روستایی

در ‏خرداد سال 92 مجموعاً 14 هزار و 329 روستا از گاز برخوردار بود که تا پایان شهریور سال گذشته 21 هزار ‏و 273 روستا گازدار شدند و دولت تلاش خود را در جهت برخورداری 24 هزار روستا از نعمت گاز ادامه داد .

دولت یازدهم و بهداشت و سلامت روستاها

در سال 93 و 94، فعالیت یک هزار و 986 خانه بهداشت در روستاها آغاز شده و از دی ماه سال ‏گذشته نیز احداث 336 مرکز بهداشتی روستایی آغاز گردید و حدود شش هزار و 851 پزشک عمومی و بیش ‏از پنج هزار ماما، در روستاها برای تأمین سلامت روستایی مستقر هستند.

در زمینه خدمات بهداشتی روستایی در سال 92، حدود 450 میلیارد تومان ‏اعتبار وجود داشت و این اعتبار در سال 95 به حدود 3 هزار میلیارد تومان یعنی بیش از 6 برابر افزایش یافته ‏است و اقدامات مذکور در این راستا است که روستائیان بتوانند از رفاه مناسب برخوردار بوده و دغدغه سلامت، آموزش ‏فرزندان خود، ارتباط با شهرها و جهان و توسعه کشاورزی با آبیاری نوین نداشته باشند.

دولت یازدهم و خدمات ارتباطی والکترونیکی روستاها

در سال 92 و 93، یک هزار و 500 روستا تحت پوشش تلفن ثابت قرار داشتند و این ‏میزان در سال 93 و 94، به یک هزار و 700 روستا رسید وتلاش دولت در جهت برخورداری روستاهای بالای 20 خانوار ادامه دارد.

همچنین تا پایان سال 95، حدود 25هزار روستا از ‏خدمات الکترونیکی و اینترنت پرسرعت برخوردار شدند.

‏با توجه به این که براساس آمارجمعیت روستایی کمتر از 30 درصد است و این به ‏معنای ادامه مهاجرت روستاها به شهرها می باشد دولت یازدهم در دوره چهارساله تلاش کرد تا با ارائه و گسترش بخش های مختلف خدمات بهداشتی، درمانی، ‏آموزشی و اداری در کنار توسعه دولت الکترونیک و اتصال شبکه‌های ‏ارتباطی، سفر روستایی به شهر را کمتر کند.116/112

بیشتر بخوانید:

موشن گرافی: اقتصاد مقاومتی؛ تقویت اقتصاد ملی

روحانی: همه برای تحقق اقتصاد مقاومتی به میدان بیایند

تاکید روحانی بر لزوم حراست از روستاها