ایران پرس- وزیران امور خارجه کشورهای اتحادیه اروپا در نشست روز دوشنبه خود در لوکزامبورگ با بسته جدید تحریم ها علیه کره شمالی موافقت کردند. این تحریم ها شامل ممنوعیت سرمایه گذاری در کره شمالی و ممنوعیت صادرات نفت از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به این کشور می شود.

بخشی از این تحریم ها نیز محدودیت هایی علیه اتباع کره شمالی است که در کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشغول به کار هستند. اتحادیه اروپا هدف از تحریم های جدید علیه کره شمالی را جلوگیری از تامین مالی برنامه تسلیحات هسته ای این کشور اعلام کرده است.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه نیز در فرمانی خطاب به دولت این کشور، اجرای قطعنامه 2321 شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه کره شمالی را اعلام کرد.

ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه»

 

قطعنامه 2321 شورای امنیت  به دنبال ششمین آزمایش هسته‌ای کره شمالی صادر شد که شامل تحریم‌های اقتصادی جدید علیه این کشور است. به نظر می رسد با ادامه تنش ها در شبه جزیره کره بین کره شمالی و آمریکا و تداوم اقدامات نظامی پیونگ یانگ، عملا نوعی اجماع بین المللی علیه کره شمالی شکل گرفته و در این راستا حتی اتحادیه اروپا و روسیه نیز که بارها بر لزوم گفتگو و یافتن راه حلی مسالمت آمیز برای بحران کنونی تاکید کرده اند ، اکنون به صف تحریم کنندگان آن پیوسته اند.

پیونگ یانگ تاکید دارد تا زمانی که تهدیدهای آمریکا علیه کره شمالی ادامه دارد، به تقویت توانمندی خود در عرصه هسته ای ادامه خواهد داد. به گفته "کنستانتین آسمالوف" Konstantin Osmanov کارشناس مسائل کره، حتی در دوران جنگ سرد، وضعیت خطرناکی مانند اوضاع کنونی در شبه جزیره کره پیش نیامده بود که می تواند آغازی برای جنگ جهانی سوم باشد. با این حال از دیدگاه اتحادیه اروپا، برنامه هسته ای کره شمالی تهدیدی بزرگ برای امنیت منطقه ای و بین المللی و چالشی عمده برای منع گسترش تسلیحات هسته ای است.

این موضع ناشی از نگرانی در باره تشدید تنش های نظامی در منطقه حساس و استراتژیک شرق آسیا و به خطر افتادن منافع اروپا است. در عین حال روسیه نیز آزمایش های هسته ای کره شمالی را محکوم کرده و از پیونگ‌ یانگ خواسته تا از قطعنامه‌های سازمان ملل متحد پیروی کند.

با این حال از دیدگاه مسکو، کره شمالی تا زمانی که در مقابل تهدیدها احساس امنیت نکند، به رغم سختی ها، فعالیت هسته ای خود را ادامه می دهد. به گفته "دمیتری کورنیف" Dimitri Korneyev رئیس مرکز مطالعات نظامی روسیه، کره شمالی آماده نشان دادن مقاومتی سرسختانه در برابر هر نوع حمله است. از دیدگاه پوتین، رفتار کره شمالی در زمینه افزایش فعالیت های موشکی و هسته ای خود، ارتباط مستقیم با افزایش سطح تهدیدات علیه این کشور از سوی واشنگتن دارد.

در واقع آمریکا در تحریک کره شمالی به نمایش توان نظامی و هسته ای خود نقش اصلی را ایفا می کند. موضع ترامپ در قبال اقدامات هسته ای کره شمالی، مبتنی بر اقدام متقابل و آمادگی استفاده از "تمام توان هسته ای" در برابر کره شمالی و نیز اعمال تحریم های بیشتر علیه این کشوراست. هر چند اتحادیه اروپا و روسیه از منظر متفاوتی و با توجه به منافع خود  خواهان جلوگیری از ادامه بحران کنونی بین آمریکا و کره شمالی هستند، اما در نهایت نتیجه نهایی و خواسته آنها مشابه است. به عبارت دیگر هر دو آنها، در باره وضعیت خطر ناک شبه جزیره کره و لزوم جلوگیری از بروز جنگی گسترده در این منطقه هم نظر هستند. 113/111

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

بیشتر بخوانید:

ترامپ دوباره کره شمالی را تهدید کرد/ مانند روسای‌جمهور پیشین آمریکا با کره شمالی کنار نمی‌آیم

ادامه رفتارهای خصمانه آمریکا در قبال کره شمالی / نیکی هیلی: رهبر کره شمالی بیمار است

<a href="http://parstoday.com/fa/search--%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%85%DB%8C%D8%B1+%D9%BE%D9%88%D8%AA%DB%8C%D9%86">ولادیمیر پوتین</a>» رئیس جمهوری روسیه»