بلانکا مورل ماناگوآ Blanca MOREL MANAGUA، در یادداشتی در فرانس پرس نوشت:
با موفقیت های انتخاباتی که دانیل اورتگا کسب کرده است، به نظر می رسد، باید وی را از پیش رییس جمهوری آتی نیکاراگوئه، فقیرترین کشور قاره آمریکا، بشمار آورد.
اورتگا پس از انقلاب مارکسیستی در نیکاراگوئه در دهه 70 به قدرت رسید، در سال 2007 بار دیگر به قدرت بازگشت و از آن زمان رییس جمهوری این کشور است.
دانیل اورتگا به دلیل مقابله جدی با مخالفانش به "ال کوماندانته" "el comandante" (فرمانده) معروف شده است.
موریلو، همسر دانیل اورتگا که به هنر و شعر نیز علاقه زیادی دارد، در جایگاه سخنگوی دولت نیکاراگوئه شخصیتی مقتدر محسوب می شود و برخی حمایت های وی را دلیل تثبیت قدرت اورتگا می دانند.
روزاریو موریلو ملقب به "رفیق روزاریو" (Comrade Rosario) در صورت پیروزی اورتگا در انتخابات ریاست جمهوری نیکاراگوئه، معاون رییس جمهوری این کشور خواهد بود.
دانیل اورتگا که در 11 نوامبر 71 ساله شد، پس از آنکه وی و همراهانش در قالب جبهه آزادیبخش ملی ساندینیستا Sandinista رژیم سلطنتی سوموزا را سرنگون کردند به قدرت رسید.
رژیم سلطنتی سوموزا از دهه 30 تا سال 1979 با سیاست های سرکوب گرایانه اش که هر روز فزونی می گرفت، در نیکاراگوئه در قدرت بود.
حال مخالفان اورتگا، وی را متهم می کنند که می خواهد بار دیگر در نیکاراگوئه خانواده سلطنتی را بنیان بگذارد.
پس از سرنگونی رژیم سلطنتی سوموزا، اورتگا با کمک کوبا و اتحاد جماهیر شوروی موفق شد چپگرایان ساندینیستا را به قدرت برساند و در سال 1985 نیز به عنوان رییس جمهوری نیکاراگوئه انتخاب شود، اما با وخیم شدن وضعیت اقتصادی این کشور، اورتگا در انتخابات سال 1990 شکست خورد و نتوانست در قدرت باقی بماند.
اینچنین شد که اورتگا و جبهه آزادیبخش ملی ساندینیستا به جریان مخالف دولت تبدیل شدند و 17 سال از قدرت مرکزی در نیکاراگوئه دور بودند.
طی این مدت، نیکاراگوئه شاهد اعتراضات خیابانی خشونت بار بود و اورتگا نیز در حالی که در دو دور دیگر در انتخابات ریاست جمهوری شکست خورده بود با دولت درباره انجام اصلاحات در حال مذاکره بود.
در انتخابات سال 2006 اورتگا عاقبت موفق شد، بار دیگر به قدرت بازگردد که البته مرگ هرتی لویتس Herty Lewites رقیب اورتگا تنها چند ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیکاراگوئه، در پیروزی اورتگا بی تاثیر نبود.
اورتگا پس از بازگشت به قدرت تمامی ارگان ها از جمله پلیس و ارتش را به کنترل خود درآورد و مخالفان جدی اش را نیز به حاشیه راند.
اورتگا با حمایت هوگو چاوز، همپیمان ایدئولوژیک اش و از طریق منابع مالی حاصل از فروش نفت ونزوئلا برنامه اجتمایی کمک به فقرا را در نیکاراگوئه آغاز کرد.
به همین دلیل است که اقشار کمک درآمد در نیکاراگوئه همچنان از اورتگا به صورت بی چون و چرا حمایت می کنند.
اورتگا، تنها به فکر فقرا نبود و در چارچوب عمل به وعده هایش در رابطه با ایجاد ثبات در کشور ، ارتباطش را با تجار بزرگ نیکاراگوئه نیز حفظ کرد.
در حالی که محدودیت قانونی یک دوره حضور در قدرت وجود داشت، اورتگا با رای جنجالی دادگاه، مجوز نامزد شدن مجدد در انتخابات سال 2011 را پیدا کرد.
سه سال بعد، کنگره نیکاراگوئه متممی را به تصویب رساند که محدودیت دوره ای برای نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری را برداشت.
اورتگا توانست با یافتن همپیمانان جدید و به حاشیه راندن مخالفان خود ریاست جبهه آزادیبخش ملی ساندینیستا را به دست آورد، حزبی که وی در سال 1963 به آن پیوسته بود.
اورتگا پس از پیوستن به جبهه آزادیبخش ملی ساندینیستا 7 سال را در دوران رژیم سلطنتی سوموزا پشت میله های زندان سپری کرد و بدست عوامل آن شکنجه شد.
اورتگا هوش سیاسی بالایی دارد چنانچه برخی وی را شخصیتی عملگرا، سرد و غیرقابل اعتماد دانسته و برخی نیز اورتگا را فردی فروتن و پاکدل می دانند.
اورتگا رابطه مناسبی با رسانه ها ندارد و کمتر مسافرت می کند.
روزاریو موریلو؛ تاچر نیکاراگوئه
اورتگا در حالی از حضور در انظار عمومی دوری می کند که طی سال های اخیر، همسر وی روزاریو موریلو، توجه عموم مردم را به خود جلب کرده است.
ادن پستورا Eden Pastora یکی از همرزمان پیشین اورتگا می گوید، روزاریو موریلو شخصیت بسیار هوشمندی است و با قدرت فرماندهی که دارد، به دنبال بوجود آوردن فضا برای فعالیت سیاسی مستقل است.
پستورا، روزاریو موریلو را با مارگارت تاچر، نخست وزیر پیشین انگلیس و ایندیرا گاندی، نخست وزیر پیشین هند مقایسه کرد.
روزاریو موریلو 65 ساله که به زبان های انگلیسی و فرانسوی مسلط است، در جایگاه بانوی اول نیکاراگوئه نیز عملکرد بسیار موفقی داشته است.
موریلو در بیانیه های روزانه دولت نیکاراگوئه به صورت مرتب از عشق و سپاس اورتگا به مردم و بهبود وضعیت اقتصادی کشور سخن می گوید.
جیوکوندا بللی Gioconda Belli نویسنده مشهور نیکاراگوئه ای نیز می گوید، با وجود انتقاداتی که به روزاریو موریلو و دانیل اورتگا به دلیل نحوه اداره کشور وارد است، نظرسنجی ها نشان می دهد که اکثریت مردم از آنها حمایت می کنند و ادامه حضور اورتگا در قدرت محتمل است.