"حسن اونال"، عضو هیات علمی دانشگاه آتیلیم در آنکارا در گفت وگو با رادیو ترکی استانبولی ایران پرس، گفت همکاری جمهوری اسلامی ایران با روسیه برای مبارزه با تروریسم، یک همکاری به جا است.

حسن اونال در ادامه درباره همکاری ایران و روسیه برای از بین بردن تروریست ها در کشورهای منطقه به ویژه در سوریه گفت همکاری ایران با روسیه برای مبارزه با تروریسم، یک همکاری به جا و طبیعی است، زیرا کشورهای منطقه باید در برابر قدرت‌های خارجی که سعی در بر هم زدن آرایش امنیتی و سیاسی خاورمیانه دارند، اتحاد و هماهنگی خود را حفظ کنند و در مسیر مبارزه با تروریسم همکاری‌های مستحکمی داشته باشند.

این کارشناس ترک تصریح کرد برای ادامه حیات سیاسی در سوریه و جلوگیری از ورود هر گونه خللی به تمامیت ارضی این کشور که برای جمهوری اسلامی ایران و نیز ترکیه مهم ترین نقش را در تامین منافع ملی ایفا می کند، روسیه با کمک های خود در این زمینه اخبار خوشحال کننده ای را در جهان منتشر کرده است. کما اینکه همکاری ایران و روسیه در سوریه از سال 2011 برای از بین بردن گروه های تروریستی در این کشور وجود داشته است و در روزهای اخیر تنها شاهد افزایش این همکاری مشترک بودیم.

وی در ادامه گفت: در این زمینه هیچ کشوری حق ندارد تصمیم ایران مبنی بر اجازه استفاده از پایگاه های خود به روسیه را مورد مواخذه قرار دهد، زیرا کشوری مثل آمریکا در بسیاری از کشورهای منطقه، پایگاه‌های نظامی دارد و هیچ یک از آنها در مسیر مبارزه با تروریسم فعالیت نمی کنند. از این رو اقدام ایران برای تسهیل در مبارزات ارتش روسیه در از بین بردن تروریست، ارزنده و مهم ارزیابی می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه آتیلیم در آنکارا درباره  واکنش آمریکا به همکاری روسیه و ایران در سوریه نیز گفت آمریکا اکنون به وضعیتی درآمده که دیگر نمی تواند درباره موضوعات مهم اظهار نظر کند، زیرا کشوری که جرقه جنگ در سوریه را زد، آمریکا بود و متاسفانه ترکیه هم در این وسط همچون ابزاری برای شعله ورتر کردن آتش در سوریه مورد استفاده قرار گرفت.

این استاد دانشگاه افزود اگر مرزهای ترکیه این چنین مورد استفاده تروریست های داعش قرار نمی گرفت، وضعیت سوریه این چنین آشفته و پریشان نمی شد. از این رو، آمریکا حق ندارد حتی در مورد همکاری مهم و استراتژیک بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه در مبارزه با تروریسم نظری بدهد. از سوی دیگر ترجیحات آمریکا برای واکنش به این مساله هم کم شده است و در ظاهر ادعای مبارزه با تروریسم در خاورمیانه را به زبان می آورد. آنچه که در تحولات سوریه از سوی آمریکا بیشتر دنبال می شود، افزایش قدرت در کانتون های کرد در شمال سوریه و دادن اراضی تحت اشغال گروه تروریستی داعش از جمله منبج به کردهای مبارز در سوریه است و سعی در گسترش مناطق کردنشین سوریه دارد.