ایران پرس - شهر "یکاترینبورگ" روسیه میزبان گروهی بزرگ ازمسوولان، شرکت های دانش بنیان  و فناوران عرصه علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران است.

«سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران، برای دیدار با مقامات روسی و بازدید از نمایشگاه بین المللی محصولات دیجیتال و دانش بنیان "اینوپروم ۲۰۱۹" به روسیه سفر کرده است.

همزمان با این سفر نشست مشترک شرکت‌های دانش بنیان ایران و روسیه با حضور نمایندگان  شرکت دانش بنیان ایرانی و ده‌ها شرکت دانش بنیان روسی  روز جمعه در مسکو آغاز شد.

دهمین نمایشگاه محصولات دیجیتال و دانش بنیان موسوم به اینوپروم ۲۰۱۹ با حضور بیش از ۶۰۰ شرکت معتبر فناوری از ۱۰۷ کشور دنیا در شهر "یکاترینبورگ "روسیه در حالی گشایش یافت که قراراست در حاشیه نشست مشترک شرکتهای دانش بنیان ایران و روسیه  چند سند همکاری امضا شود.

ستاری حضور ۷۰ شرکت دانش بنیان ایرانی در نمایشگاه اینوپروم را فرصت بسیار خوبی برای دیدار بین این شرکت ها و صنایع روسیه دانست که باهدف یافتن راه‌حل‌هایی برای همکاری‌های تجاری و فناوری صورت می گیرد.

فعالیت ۴۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان در ایران

در حال حاضر بیش از۴۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان در ایران فعالیت دارند؛ این شرکت ها تکنولوژی هایی را به طرف های مقابل عرضه می‌کنند که علاوه بر وجود بازار داخلی برای آن‌ها، در صورت سرمایه‌گذاری مشترک برای تولید انبوه، فرصت حضور در بازارهای بین‌المللی برای آن‌ها وجود دارد. 

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ایران در سخنانی در نشست مشترک  شرکت های دانش بنیان دو کشور گفت: بستر همکاری ایران و روسیه در حوزه فناوری فراهم شده است و هر دو کشور دارای شرکت‌های دانش بنیان قوی و پیشرفته هستند.

در این نشست همچنین «والری پلاتونوف» رئیس اتاق بازرگانی مسکو، «ولادیمیر پانچنکو» رئیس شورای بنیاد علوم پایه روسیه و «آندره اوبیدینوف» رئیس شورای تجاری روسیه و ایران، توسعه و گسترش همکاری‌های ایران و روسیه را در حوزه فناوری خواستار شدند. 

در حال حاضر بیش از ۲۶۰ شرکت دانش‌بنیان در حوزه تحقیقات و تولید داروهای نوین و حدود ۲۰۰ شرکت دانش‌بنیان در بخش تجهیزات پزشکی در ایران فعالیت‌های نوآورانه و تحقیقاتی دارند که در غرب آسیا بی‌نظیر است و شرکت مشابهی در این زمینه در سطح منطقه وجود ندارد.

دستاوردهای شرکت های دانش بنیان ایرانی

فناوری تولید تجهیزات پیشرفته‌ای نظیر ربات‌های جراح، توسط شرکتهای دانش بنیان در ایران توسعه یافته‌اند؛ شرکت های دانش بنیان ایران در زمینه های نانو، تولیدات دارویی نظیر داروهای بیوتکنولوژی ضد سرطان و ضد بیماری‌های التهابی پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته اند. 

جمهوری اسلامی ایران، با تکیه بر توانایی‌های خود، اکنون در حال توسعه روابط و همکاری‌های سازنده علمی و دانش بنیان در سطح جهانی است. 

شرکت های دانش بنیان ایران امروزه در بسیاری از عرصه ها دستاوردهای شگفت انگیزی از خود ارائه داده اند که این دستاوردها بستر مناسبی برای  تبادل علمی ایران و روسیه فراهم کرده است.

پروفسور «ولادیمیر زرنوف» رئیس دانشگاه «روسنو» روسیه می گوید: ایران با توانمندی های علمی و فنی و روسیه با زیرساخت های گسترده صنعتی و پژوهشی می توانند با همکاری با یکدیگر، در زمره کشورهای پیشرفته دنیا قرار گیرند.

زرنوف معتقد است: "ایران مانند هر قدرت مستقل دیگری حق توسعه علوم را با توجه به توانمندی های خود دارد و توان توسعه صنایع هسته ایش با استفاده از امکانات بومی، نشان می دهد به اندازه کافی از کارشناسان ماهر و مجرب در سطوح عالی برخوردار است."

حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری اسلامی ایران همراه با ۷۰ شرکت در زمینه‌های مختلف مانند بهداشت، فناوری اطلاعات و ارتباطات، خدمات مهندسی، الکترونیک و مواد شیمیایی، اهمیت این سفر و انگیزه حضور ایران در نمایشگاه نمایشگاه اینوپروم روسیه را نشان می‌دهد.

این حضور می تواند به نقطه عطفی در همکاری‌های راهبردی  ایران و روسیه منجر شود.

نویسنده: جمشید امین زاده

115/118

بیشتر بخوانید:

ستاری: بزرگترین زیرساخت در حوزه علوم شناختی تربیت نیروی انسانی علاقمند و خلاق است

ستاری: فروش شرکت های دانش بنیان در حال افزایش است

ستاری: فعالیت چهار هزار شرکت دانش بنیان در کشور از دستاوردهای انقلاب اسلامی است+ ویدئو