سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد:

تهران-ایران پرس: سخنگوی قوه قضاییه اظهار داشت: اعتقاد داریم که دستگاه قضایی برای برون رفت از شرایط فعلی باید هوشمندسازی و پیشگیری از وقوع جرم را در دستور کار قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز (چهارشنبه) با اشاره به دیدار با مقام معظم رهبری به‌مناسبت هفته قوه قضاییه گفت: مقام معظم رهبری یکی از مهمترین مسئولیت‌های کشور را مسئولیت‌های مرتبط با دستگاه قضایی دانستند و با تشکر از تلاش‌های خوبی که در قوه قضاییه در حال انجام است به‌طور ویژه از شخص رئیس قوه قضاییه به لحاظ حفظ ارتباط مجموعه دستگاه قضایی با مردم و حل مشکلات آنها به صورت میدانی با حضور در بخش‌های مختلف تقدیر کردند.

جهانگیر گفت: به‌عنوان سخنگوی دستگاه عدلیه بیان می‌کنم که قوه قضاییه خود را متعهد به انجام وظایف و خطوط ترسیمی رهبر معظم انقلاب چه در سیاست‌های ابلاغی و چه در بیانات و منویات ایشان که در جلسات مختلف بیان کرده‌اند، دانسته و آن را چراغ راهی برای رسیدن به جامعه‌ای مشحون از عدل، داد و انصاف می‌داند.

جهانگیر اضافه کرد: ارتقای شفافیت در سه محور در سال گذشته در دستورکار قرار گرفت، که یکی از طریق راه‌اندازی سامانه انتشار آرا قضایی بود؛ اعتقاد داریم که دستگاه قضایی برای برون رفت از شرایط فعلی ۲ کار را باید در دستورکار قرار دهد نخست هوشمندسازی و دوم پیشگیری از وقوع جرم است. این دو مورد می‌تواند برای قوه قضاییه چاره ساز باشد.

جهانگیر گفت: یکی از دغدغه‌های قوه قضاییه برگشت پول به بیت‌المال است، و در جا‌هایی که بیت المال در معرض تضییع قرار گرفته است، دستگاه قضایی با پیگیری در نهاد‌های مختلف از جمله سازمان بازرسی کشور، دادستانی، سازمان ثبت و اسناد، نسبت به بازگشت اموال بیت‌المال دقت زیادی داشته است که به عنوان نمونه با فعالیت‌های سازمان بازرسی و اثر بخشی مالی، بازگشت مبلغ ۳۲۳ همتی را شاهد هستیم که یک و نیم برابر نسبت به سال گذشته افزایش داده است.

وی ادامه داد: بحث راه‌اندازی سامانه شناسایی شهود حرفه‌ای از سوء استفاده احتمالی از روش‌های ادله اثبات دعوا جلوگیری می‌کند و از آنجایی که شهادت شهود به عنوان یکی از ادله پذیرفته شده اثبات دعوا در قانون مجازات پیش بینی شده است لذا در سال‌های گذشته یکی از دغدغه‌ها این بود که شاهدانی به صورت صوری در اطراف مجتمع‌ها حضور پیدا می‌کردند و با اخذ وجوه از مردم شهادت کذب می‌دادند. با سامانه‌ای که در این خصوص پیش بینی شده و ثبت و ضبطی که به عمل می‌آید کسانی که در پرونده‌ها ورود پیدا می‌کنند رصد می‌شوند تا به درستی معلوم شود که آیا این اشخاص شاهد واقعی یا شاهد حرفه‌ای و پولی هستند؛ این مسئله به اجرای عدالت و رسیدگی درست به پرونده‌ها کمک می‌کند.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: با فعالیت سامانه ارتباط مردمی با دفتر ریاست قوه قضاییه شاهد افزایش حضور مردم برای ارتباط با این دفتر بوده‌ایم که با اعتماد و حل مشکلات‌شان امید زیادی به رسیدگی به خواسته‌های‌شان یافتند. سامانه بازرسی کل کشور از مردم در خصوص مشکلات دستگاه‌های اجرایی گزارش اخذ می‌کند و مردم تبدیل به دیده‌بان‌هایی در سازمان بازرسی شدند. سامانه دادستانی کشور برای احقاق حقوق عامه تشکیل شده است. سامانه حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه و ستاد خبری گزارشات مستخدمین دولتی قوه قضاییه را رصد می‌کنند تا کسی از مردم سوءاستفاده نکند. اجازه نمی‌دهند خدشه‌ای بر دامان قضات و کارکنان وارد شود.

وی در پاسخ به سوالی در مورد رویکرد دستگاه قضایی در برخورد با تخلفات انتخاباتی، گفت: انتخابات رئیس جمهور به عنوان مهم‌ترین انتخابات شناخته می‌شود، رویکرد قوه قضاییه، پیشگیرانه و حداکثری است و توصیه می‌شود به سرعت نسبت به تشکیل پرونده و اقدامات قضایی اقدام نشود تا شور و شوق انتخابات با کاستی روبه رو نشود، اما انتشار اخبار جعلی و سیاه‌نمایی توسط نامزد‌ها، هواداران‌شان مورد پیگیری قرار می‌گیرد. ابتدا به آن‌ها هشدار داده می‌شود و در صورت رعایت نکردن، در ادامه نسبت به تشکیل پرونده اقدام می‌شود.

جهانگیر ادامه داد: با توجه به وجود قانون انتخابات، دستگاه قوه قضاییه بدون هیچ‌گونه مسامحه‌ای با تخلفات انتخاباتی برخورد می‌کند. مجددا تاکید می‌شود که همه احترام به قانون را سرلوحه کار قرار دهند چرا که رئیس جمهور آینده حافظ و پاسدار قانون اساسی به عنوان قانون مادر است پس باید لوازماتی را رعایت کنند.

116

بیشتر بخوانید:

انتصاب اصغر جهانگیر به عنوان سخنگوی قوه قضاییه