در ادامه اقدامات خصمانه کشورهای غربی ضد برنامه هسته ای ایران، قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه و آلمان، ضد برنامه صلحآمیز هستهای ایران در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصویب شد. در قطعنامه پیشنهادی این سه کشور که با 20 رای موافق ٬ دو رای مخالف و 12 رای ممتنع تصویب شد، بدون اشاره به همکاریهای ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از تهران خواسته شده تا برای حل وفصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد! این قطعنامه همچنین از ایران می خواهد بیانیه موسوم به چهارم مارس درباره حلوفصل تمام موضوعات باقیمانده بین ایران و آژانس را «بدون تاخیر» اجرا کند و مجوز بازرسان آژانس را که ایران براساس حقوق حاکمیتی مصرح در ماده 9 موافقتنامه جامع پادمان لغو کرده است، احیا نماید.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، امیر سعید ایروانی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد امروز پنج شنبه در نامه ای خطاب به شورای امنیت سازمان ملل با رد ادعاهای مطرحشده علیه ایران در قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، نوشت: تروئیکای اروپا همچنان به دروغ جمهوری اسلامی ایران را به عدم پایبندی به تعهدات برجام متهم میکنند، درحالی که عمداً منشاء اساسی وضع فعلی را نادیده میگیرند.
ایرونی افزود: همانطور که بارها اعلام شده است، تصمیم ایران برای اتخاذ اقدامات اصلاحی کاملاً مطابق با حق ذاتی آن طبق بندهای 26 و 36 برجام، در واکنش به خروج غیرقانونی یکجانبه آمریکا از توافق در هشتم مه 2018 و متعاقباً شکست سه کشور اروپایی (بریتاینا، فرانسه و آلمان) در پایبندی به تعهدات خود بوده است.
در نامه سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل به رئیس دورهای شورای امنیت و نیز آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل آمده است هدف این تصمیم ایران که یک سال کامل پس از خروج غیرقانونی آمریکا و شکست سه کشور اروپایی در اجرای تعهدات لغو تحریمها اتخاذ شد، کاملاً واضح بود؛ بازگرداندن تعادل در تعهدات متقابل و منافع تحت برجام.
ارشدترین دیپلمات ایران در سازمان ملل در نامه خود با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به طور مداوم به تعهدات خود ذیل موافقتنامههای پادمان جامع (CSA) از جمله از طریق حداکثر همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی برای اجرای فعالیتهای راستی آزمایی در ایران عمل کرده، آورده است تا به امروز، ایران تحت قویترین راستیآزماییها و فعالیتهای نظارتی آژانس بوده است.
ایروانی افزود: پایبندی جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود ذیل معاهده NPT پابرجاست و کشورهای طرف معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای نباید از اعمال حقوق مسلم خود بر اساس این معاهده برای توسعه تحقیق، تولید و استفاده از انرژی هستهای برای مقاصد صلحآمیز، منع شوند.
سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل در پایان یادآور شد: این ادعا که برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران به نقطه بحرانی و غیرقابل برگشت رسیده است، همراه با ادعاهایی مبنی بر اینکه فعالیتهای هستهای صلحآمیز ایران تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی است، کاملاً نادرست و از پایه بیاساس است.
/ 114
بیشتر بخوانید:
واکنش جمهوری اسلامی ایران به اقدام سیاسی و غیرسازنده آژانس
وزارت خارجه ایران قطعنامه شورای حکام علیه تهران را محکوم کرد
تصویب قطعنامه تروئیکای اروپایی ضد برنامه هستهای ایران در شورای حکام