تهران - ایران پرس: سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به دروغ پردازی های مهندسی‌ شده درباره دیپلمات بازداشت شده ایران در بلژیک، ضمن تأکید بر آزادی فوری اسدالله اسدی تصریح کرد: آزادی فوری، جبران خسارت و اعاده حیثیت او را پیگیری می‌کنیم.

۱۱ تیر ماه ۱۳۹۷ بلژیک و اتریش، همزمان با سفر «حسن روحانی» رئیس‌جمهور اسلامی ایران به اروپا، اعلام کردند پنج نفر از جمله یک دیپلمات ایرانی را به ظن تلاش برای بمبگذاری در نشست گروهک تروریستی منافقین در پاریس بازداشت کرده‌‌اند.

براساس اعلام بلژیک یک زوج ایرانی الاصل به این اتهام در پاریس بازداشت و بروکسل مدعی شد که یک دیپلمات ایرانی هم با این زوج در ارتباط بوده است. از سوی دیگر در همان زمان عنوان شد که یک دیپلمات ایرانی در ایالت «بایرن» آلمان (اسدالله اسدی دبیر سوم سفارت ایران در اتریش) بازداشت شده و قرار است برای سپری کردن روند استرداد به بلژیک، در دادگاهی در «بامبرگ» حاضر شود.

در نهایت دوشنبه نهم مهر ماه ۱۳۹۷ دادگاه عالی منطقه‌ای «بامبرگ» در بیانیه‌ای اعلام کرد که ۲۷ سپتامبر (۵ مهر) با استرداد دیپلمات یاد شده به بلژیک موافقت کرده است. در نهایت ۱۶ مهر ماه ۱۳۹۷ این حکم (استرداد اسدی از آلمان به بلژیک) اجرا شد و رسانه‌ها به نقل از دادستانی آلمان از استرداد این دیپلمات ایرانی به بلژیک خبر دادند و از آن زمان این دیپلمات ایرانی در بلژیک زندانی است.

۲۱ بهمن ۱۳۹۹ نیز سفیر بلژیک در تهران به منظور ابلاغ مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران به حکم غیرقانونی دادگاه آنتورپ در خصوص اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی امروز به وزارت امور خارجه احضار شد.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در بروکسل ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ صلاحیت دادگاه بلژیکی درباره اسدالله اسدی را مردود خواند و اعلام کرد: ایران حق خود را برای استفاده از تمامی سازوکارهای حقوقی از جمله پروتکل اختیاری کنوانسیون وین درباره حل و فصل اجباری اختلافات محفوظ می‌دارد. 

به گزارش خبرگزاری ایران پرس به نقل از اداره کل اطلاع رسانی و امورسخنگویی وزارت امور خارجه، «سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: متأسفانه بار دیگر دروغ پردازی های مهندسی‌ شده رسانه های غربی درباره دیپلمات جمهوری اسلامی ایران آغاز شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: همانطور که قبلاً هم گفته شده است تمامی مراحل بازداشت، دادگاه و صدور حکم قضایی برای دیپلمات ایران در نقض فاحش مفاد کنوانسیون وین در مورد حقوق دیپلماتیک صورت گرفته و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران پیش از این بطور رسمی به کشورهای اتریش، آلمان و بلژیک اعلام و مکرراً بر رد اتهامات وارده و آزادی فوری ایشان تاکید شده است. 

خطیب زاده تاکید کرد: همزمان با اقدامات دیپلماتیک، پیگیری حقوقی موضوع همچنان فعالانه ادامه دارد و طرف های اروپایی دخیل در موضوع دیپلمات ایران به پاسخگویی فرا خوانده شده اند.

خطیب زاده این سناریونویسی را اقدامی از پیش تعریف‌ شده دانست که با بازیگری یک گروهک تروریستی (منافقین) و با هدف ایران‌هراسی انجام شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: علاوه بر آزادی فوری دیپلمات ایران، موضوع جبران خسارت، اعاده حیثیت، و تعهد به تکرار نشدن چنین مواردی پیگیری خواهد شد. / 114