به گزارش روز شنبه خبرگزاری ایران پرس، وزارت امور خارجه سوریه در این بیانیه که از سوی خبرگزاری رسمی این کشور (سانا) منتشر شد، تصریح کرد: دولت هلند که به ایفای نقش تبعیت از آمریکا راضی است، ضمن نقض آشکار تعهدات خود به عنوان کشور میزبان دیوان بینالمللی دادگستری (لاهه) همچنان از این دادگاه به عنوان پایگاهی برای تخطی از قوانین و مقررات سازمان ملل متحد و حقوق بینالمللی استفاده میکند.
دیوان بینالمللی دادگستری شناخته شده به دادگاه جهانی، رکن قضایی اصلی سازمان ملل متحد است که ستاد آن در کاخ صلح شهر لاهه در کشور هلند واقع شده است.
رسیدگی به اختلافات قانونی میان کشورها به این دادگاه سپرده میشود که به آن صلاحیت ترافعی میگویند و همچنین ارائه نظر مشورتی در پاسخ به سوالات حقوقی سازمانهای بینالمللی، آژانسهای تخصصی سازمان ملل و مجمع عمومی سازمان ملل متحد از وظایف اصلی این دیوان است که از آن به عنوان صلاحیت مشورتی یاد میشود.
وزارت امور خارجه سوریه خاطرنشان کرد: پس از رسوایی بزرگ دولت هلند برای حمایت مالی از گروههای مسلح و تروریست در سوریه که در فهرست سازمانهای تروریستی دادستان عمومی هلند قرار دارند، دولت این کشور آخرین کسی است که حق دارد در مورد حقوق بشر و حمایت از غیرنظامیان صحبت کند.
سوریه از اسفند 1389 درگیر بحران ناشی از فعالیت تروریستهای مورد حمایت برخی از کشورهای غربی و عربی، همسایگان و رژیم صهیونیستی است که در این مدت شمار زیادی از مردم سوریه کشته و یا زخمی شده اند.
در بخش دیگری از بیانیه وزارت خارجه سوریه آمده است: موضع هلند چیزی جز مانور برای مخفی کردن رسواییهای آن و تلاش ناامیدانه برای رسیدن به آنچه که نتوانست از طریق حمایت از گروه های تروریستی در سوریه به آن دست یابد، نیست.
این وزارتخانه با تاکید بر این که دولت سوریه حق دارد هر کسی را که در حمایت از تروریسم در سوریه سهیم بوده است، تحت پیگیری قانونی قرار دهد، افزود: دولتها و افرادی که در خون ریزی ملت سوریه شریک بودند، مسئول خون غیرنظامیان و تخریب زیرساختها و غارت منابع مردم سوریه هستند.
دولت هلند روز جمعه از سوریه به دلیل آنچه که «نقض شدید حقوق بشر» در این کشور نام برده است، شکایت کرد.
در جریان بحران سوریه بر اساس برخی گزارش ها اتباع 125 کشور جهان در بین 360 هزار تروریست حاضر در این کشور حضور داشتند که 55 نفر از آنان از هلند بودند و اکنون آنان دارای زن و فرزند هستند و دولت هلند مجبور به پذیرش و قبول بازگشت آنان شده است.
پیشتر گزارشهایی به نقل از شبکه ملی هلند در خبرگزاری فرانسه منتشر شد که در آن آمده بود هلند کمکهایی را به 22 گروه مخالف و مسلح دولت سوریه ارائه کرده است.
سیاستمداران هلندی در همین ارتباط خواستار پاسخگویی دولت به این مساله شدند و دادستانی این کشور نیز پروندهای را برای بررسی آن گشوده است.
براسا گزارش رسانههای هلندی، این کمکها شامل تلفنهای ماهوارهای، یونیفرم، تجهیزات چندکاره و حتی خودروهای تویوتا هایلوکس بوده است که بخشی از آنها در اختیار جبهه النصره از جنایتکارترین گروههای تروریستی در سوریه قرار گرفته است. 113
بیشتر بخوانید:
هلاکت شماری از اعضای جبهة النصره در ادلب سوریه
ولید المعلم: آینده روابط سیاسی و اقتصادی روسیه و سوریه بسیار امیدوار کننده است
تحرکات جدید آمریکا در شمال شرق سوریه؛ ورود 52 کامیون سلاح به حسکه