حکومت آل سعود در سالهای اخیر با تصویب قانون موسوم به «مبارزه با تروریسم»، تخلفات حقوق بشری خود را به بهانه مبارزه با تروریسم افزایش داده و درصدد است برای رفتار سرکوبگرانه خود علیه مردم عربستان توجیه قانونی ایجاد کند. در چنین شرایطی رژیم آل سعود در سایه تشدید سرکوبگری شهروندانش تداوم حکومت استبدادی خود را جستجو می کند.
علیرغم چنین عملکردی، عربستان چندی پیش با حمایت حامیان غربی خود همچون آمریکا و انگلیس، مجدداً به عضویت شورای حقوق بشر سازمان ملل درآمد و این درحالی بود که در دوره قبلی عضویتش در این شورا مدتی را نیز به عنوان رییس کمیسیون کارشناسان مستقل در شورای حقوق بشر سازمان ملل برگزیده شد! بی تردید چنین رفتارهای انفعالی نتیجهای جز گستاخی حاکمان عربستانی در نقض گسترده تر حقوق بشر و حقوق بین المللی نداشته و تشدید سرکوب در عربستان در سالهای اخیر نیز نتیجه مماشات جهانی با آل سعود است.
با نگاهی به مواضع مقامات عربستانی می توان به تداوم فرافکنی های این رژیم سلفی و خشونت گرا در خصوص تروریسم و منحرف ساختن افکار عمومی از نقش عربستان در ایجاد و گسترش و صدور تروریسم تکفیری پی برد. نقش عربستان در ایجاد گروههای تکفیری - تروریستی و اشاعه آن و تغذیه فکری چنین جریانات منحرف و خشونت بار واقعیتی است که دولتهای غربی بوِیژه آمریکا که خود نیز از حامیان و بانیان تروریسم در عرصه بین المللی محسوب می شود، به آن اذعان دارند.
بر اساس یکی از اسناد ویکی لیکس ، هیلاری کلینتون وزیر خارجه پیشین آمریکا اذعان کرده که عربستان بزرگترین منبع حمایت مالی از گروههای تروریستی در جهان است. «هیلاری کلینتون» در این سند القاعده و طالبان را از جمله بارزترین گروههای تروریستی تحت حمایت سعودیها برشمرده است. مقامات عربستانی در حالی در خصوص گسترش تروریسم و خشونت در منطقه هشدار می دهند که رژیم ال سعود با آیین وهابیت منشاء سلفی گری و تروریسم تکفیری در منطقه وعرصه بین المللی است.
«سعید ییلماز» ، استاد روابط بین الملل دانشگاه «یدی تپه» استانبول نیز درباره ادعاهای عربستان سعودی مبنی بر مبارزه با تروریسم ، گفت عربستان در شکلگیری القاعده ، طالبان و داعش نقش داشته است. گروههای مختلف افراطی و تروریستی از طالبان گرفته تا داعش همه از تفکر وهابیت تغذیه میشوند. عربستان به عنوان مروج تفکر وهابیت و سلفیگری ، منبع پرورش تروریست و صادر کننده آن به مناطق مختلف جهان است. علاوه بر حمایت فکری و ایدئولوژیک از اشکال مختلف تروریسم ، اقدامات هدفمند و برنامهریزی شده عربستان در منطقه ، چتر حمایتی از افراطیون و تروریستها است. اما آل سعود به منظور سرپوش گذاشتن بر اقدامات خود داعیه مبارزه با تروریسم دارد و با تصویب قوانینی در این زمینه و سوء استفاده از آن، زمینه سرکوب بیشتر مردم عربستان را فراهم کرده است موضوعی که نگرانی افکار عمومی را درپی داشته است. 112/114
نویسنده: بیژن نجفی
بیشتر بخوانید:
از ادعا تا واقعیت؛ عربستان مهد تروریسم/ تحلیل
ادعای پرچمداری عربستان در مبارزه با تروریسم؛ طنز تلخ سیاسی/ تحلیل