مارگاریتیس شیناس» Margaritis Shinas سخنگوی کمیسیون اروپا

ایران پرس- در پی اعلام طرح پیشنهادی وزارت بازرگانی آمریکا برای اعمال برخی تعرفه‌های سنگین گمرکی، «مارگاریتیس شیناس» Margaritis Shinas سخنگوی کمیسیون اروپا هشدار داد که کشورهای عضو این کمیسیون، هر اقدام تجاری بازدارنده آمریکا را «فوراً و به روش مقتضی» پاسخ خواهند داد.

به گزارش چهارشنبه ایران پرس، سخنگوی کمیسیون اروپا تاکید کرد، عمیقا نگران هرگونه تحریمی هستیم که بر کسب و کارهای اروپایی تاثیر بگذارد.

پیشنهاد وزارت بازرگانی آمریکا در راستای مواضع «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در زمینه حمایت از صنایع آمریکایی و مقابله با حضور و نفوذ فزاینده شرکت های اروپایی و آسیایی در بازار گسترده آمریکا مطرح شده است.

تصویب این طرح توسط ترامپ به مثابه فرصت مناسبی برای وی است تا وعده‌های تجاری خود را عملی کند.

ترامپ از زمان روی کار آمدنش همواره تجارت آزاد را عامل اصلی نابسامانی اقتصاد آمریکا دانسته و تهدید کرده است، با اتخاذ سیاست حمایت گرایی، موانعی بر سر راه آن ایجاد می کند. وی بارها روابط تجاری آمریکا با دیگر کشورها به ویژه چین و آلمان را مورد انتقاد قرار داده است.

انتقاد شدید آلمان ازسیاست‌های اقتصادی و تجاری دونالد ترامپ

«بریگیت زیپریس» Brigitte Zypries وزیراموراقتصادی آلمان با انتقاد شدید ازسیاست‌های اقتصادی و تجاری دونالد ترامپ، آن را برای صنعت آمریکا مضر دانست.

بریگیت زیپریس وزیراموراقتصادی آلمان

 

با این حال ترامپ بی اعتنا به این انتقادها، به منظور بازبینی کلی سیاست های تجاری آمریکا، منتقدان سرسخت سیاست‌های اقتصادی دولت پیشین را به سمت‌های مهمی در وزارت بازرگانی و دفتر نمایندگی آمریکا در امور تجاری گماشته است. ترامپ در مارس 2017، دو فرمان اجرایی را به منظور کاهش کسری تجاری آمریکا اعلام کرد.

بر اساس این دو فرمان اجرایی، ورود کالاهای ارزان قیمت خارجی به امریکا محدود شد و برای وارد کنندگان کالاهای خارجی متخلف، مجازات هایی در نظر گرفته شده است.

بویژه در فرمان اجرایی دوم ترامپ دستور داد که بررسی جامعی درباره کسری موازنه تجاری آمریکا و تمامی موارد نقض قوانین تجاری که به آمریکا و کارگران آمریکایی آسیب می رساند، به عمل آید.

این اقدامات واکنش های شدیدی را برانگیخته است. از دیدگاه اقتصادهای نوظهور و کشورهای صادرات محور مانند آلمان و چین و نیز صندوق بین المللی پول، اتخاذ سیاست حمایت گرایی و مخالفت با آزدی تجارت، نه تنها تاثیرات مخربی بر اقتصاد جهانی می گذارند، بلکه بر توسعه اقتصادی کشورهایی که چنین سیاستی را درپیش گیرند اثرات منفی خواهد گذاشت.

جنگ تجاری گسترده بین امریکا و صادر کنندگان عمده جهانی

به گفته «لوئیس کوبدو» Luis Cobodo کارشناس اقتصادی، چنین سیاست هایی نمی توانند عدم موازنه بیرونی اقتصادی و تجاری کشورها را جبران کنند و به شدت نیز برای رشد و توسعه اقتصاد جهانی خطرناک هستند.

اکنون با ارائه طرح وزارت بازرگانی آمریکا درباره اعمال تعرفه های جدید بر فولاد و آلومینیوم زنگ خطر برای به راه افتادن جنگ تجاری گسترده ای بین امریکا و صادر کنندگان عمده جهانی به صدا در آمده است.

بدین ترتیب هرگونه اقدام نسنجیده برای بهبود وضع اشباع‌ شده بازار جهانی فولاد و آلومینیوم که دغدغه کنونی تجار و صاحبان صنایع فولاد و آلومینیوم آمریکا است، می‌تواند به جنگ تجاری گسترده ای بیانجامد که عمدتا اقتصاد چین، روسیه و اروپا را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

133/110

بیشتر بخوانید:

نبرد تجاری آمریکا و اروپا در سازمان تجارت جهانی/ ویدئو

یکجانبه نگری آمریکا، عامل شکست توافق تجارت آزاد واشنگتن و اتحادیه اروپا

مارگاریتیس شیناس» Margaritis Shinas سخنگوی کمیسیون اروپا
بریگیت زیپریس وزیراموراقتصادی آلمان