تنش ها میان قاهره و آنکارا درپی اظهارات وزیر امور خارجه ترکیه مبنی بر به رسمیت نشناختن توافق ترسیم مرزهای دریایی امضا شده میان مصر و قبرس درسال 2013 ، بالا گرفت.

به گزارش ایران پرس، وزارت امور خارجه مصر در بیانیه ای، دراعلام مخالفت خود با اظهارات وزیر امور خارجه ترکیه آورده است که هرگونه تلاش برای نقض حاکمیت مصر درمنطقه اقتصادی درشرق دریای مدیترانه، مردود است وبا آن مقابله می شود.

«أحمد أبوزید» سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر گفت، هیچ کسی نمی تواند درقانونی بودن توافق ترسیم مرزهای دریایی بین مصر و قبرس، اخلال ایجاد کند، زیرا این توافق به عنوان یک توافقنامه بین المللی در سازمان ملل شناخته شده است.

«چاووش اوغلو» وزیرخارجه ترکیه روزدوشنبه گفته بود کشورش برای آغاز حفاری نفت و گاز درمنطقه یاد شده درآینده نزدیک برنامه ریزی می کند.

این اقدام با مرزهای تعیین شده درتوافقنامه تعیین مرزهای زمینی بین قبرس و مصر مغایر است.

«اوغلو» مدعی شد، این توافقنامه، به هیچ وجه جنبه قانونی ندارد.

درپی اظهارات«چاووش اوغلو»، رسانه ها و فعالان مصر، ترکیه را به باد انتقاد گرفتند.

در حال حاضر، نزدیک به 30 هزار نظامی ترکیه در بخش شمالی جزیره قبرس که بخش تُرک نشین نیز خوانده می شود، مستقر هستند.

در پی مداخله نظامی ترکیه در سال 1974 میلادی، جزیره قبرس به دو بخش شمالی ( ترک نشین ) و جنوبی ( یونانی نشین ) تجزیه شده است.

بخش ترک نشین در دهه 1980 میلادی ضمن اعلام استقلال، نام خود را«جمهوری ترک قبرس شمالی» اعلام کرد. دولت ترکیه، همچنان جزیره قبرس را بخشی از اراضی خود می داند.

طی چند دهه اخیر، مقام های آنکارا همه مساعی خود را برای به رسمیت شناخته شدن بخش ترک نشین قبرس در جامعه جهانی به کار گرفته اند اما با وجود این، تمامی تلاش های دولتمردان ترک برای تحقق این هدف بی نتیجه بوده است

136/112

بیشتر بخوانید:

نقض حریم هوایی قبرس توسط جنگنده های ترکیه

 هشدار مجدد ترکیه به قبرس

تنش میان قبرس و ترکیه برسر اکتشاف منابع نفت و گاز در مدیترانه

تکذیب احتمال خروج نیروهای نظامی ترکیه از جزیره قبرس/ تحلیل

تاکید اردوغان بر تداوم حضور نظامیان ترکیه در بخش ترک نشین قبرس /تحلیل