به گزارش رادیو ارمنی برون مرزی، دولت ارمنستان استرداد وبلاگ نویس روس به جمهوری آذربایجان را به اتهام سفر به قره باغ، فاقد هر گونه مبنای حقوقی دانسته است.
این اقدام دولت بلاروس با واکنشهای مختلفی در داخل ارمنستان روبروشده است.
«کارن کاراپتیان» Karen KARAPETYAN نخست وزیر ارمنستان، استرداد آلکساندر لاپشین وبلاگ نویس روس به جمهوری آذربایجان را اقدامی بی سابقه و فاقد منطق دانست.
«ادوارد نعلبندیان» وزیر امور خارجه ارمنستان نیز در این باره گفت استرداد لاپشین از بلاروس به جمهوری آذربایجان، فقط به حیثیت این کشورها لطمه خواهد زد.
«ادوارد شارمازانوف» معاون رئیس مجلس ملی ارمنستان نیز- که همزمان ریاست کمیسیون همکاری های پارلمانی ارمنستان و بلاروس را به عهده دارد - استرداد لاپشین به جمهوری آذربایجان از سوی بلاروس را معامله ای غیردموکراتیک توصیف و از آن انتقاد کرده است.
جدا از موضع گیری مقام های دولت ایروان، شماری از مردم ارمنستان نیز در اعتراض به اقدام دولت بلاروس در استرداد وبلاگ نویس روس زبان به جمهوری آذربایجان به اتهام سفر به اراضی اشغالی قراباغ، در مقابل سفارت بلاروس در ایروان تجمع کردند.
خبرگزاری آپا در گزارشی ملیت این وبلاگ نویس روس زبان را اوکراینی - اسرائیلی اعلام کرده است. در حالی که، رسانه های ارمنستان تابعیت وی را روسی - اسرائیلی دانسته اند. به همین دلیل، موضوع استرداد و محاکمه آلکساندر لاپشین را باید موضوع مهمی دانست که به چند کشور مرتبط است. بدیهی است که، روند محاکمه این وبلاگ نویس در جمهوری آذربایجان برای کشورهای ذینفع از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود و می تواند بر مناسبات این کشور با سایر کشورها تاثیرات مثبت و یا منفی بگذارد .
آلکساندر لاپشین در روز چهاردهم ماه دسامبر سال 2016 میلادی به قراباغ سفر کرده است. وی پیش از این نیز، در سال 2011 میلادی به جمهوری خودخوانده قراباغ سفر کرده است. لاپشین در جریان سفرهای خود به قراباغ ، از مقام های دولت الهام علی اف به شدت انتقاد کرده و به همین دلیل همواره از سوی جمهوری آذربایجان به فعالیتهای غیر قانونی و عبور غیر قانونی از مرزهای این کشور متهم شده است.
لاپشن با درخواست دولت جمهوری آذربایجان در مینسک پایتخت بلاروس بازداشت و به باکو تحویل داده شده و باکو نیز وی را به زندان کردخانی منتقل کرده است. در این زمینه، معاون سفیر رژیم صهیونیستی در باکو از رصد دقیق پرونده لاپشن توسط دولت این رژیم خبر داده است.
نقش رژیم صهیونیستی در مناقشه جمهوری آذربایجان و ارمنستان
جدا از موضوع مطالب وبلاگ های لاپشن، موضوع واکنش های رسمی مقام های ارمنستان و اعتراض های مردمی به استرداد این وبلاگ نویس را باید حائز اهمیت تلقی کرد. در عین حال دقت نظر دیپلماتهای اسرائیلی مستقر در باکو در رصد روند رسیدگی به پرونده الکساندر لاپشن، نشان از نقش پنهان این رژیم در تحولات اخیر دارد.
موضع محتاط و در عین حال حساس این رژیم در برابر برخورد دولت آذربایجان با فعالیتهای رسانه ای لاپشن از یک سو و تابعیت اسرائیلی وی از سوی دیگر احتمال یافتن ردپایی از این رژیم در این جریان را تقویت میکند؛ بویژه آنکه این رژیم طی سالهای گذشته تلاش کرده با فروش گسترده تسلیحات به باکو، خود را متحد راهبردی الهام علی اف در منطقه معرفی کند.
به نظر می رسد تلاش تل آویو برای حفظ موقعیت خود در سطح منطقه به کمک تلاشهای جمهوری اذربایجان انگیزه ای برای سکوت در برابر برخورد شدید احتمالی باکو با پرونده لاپشن باشد. آنچه در این میان شایسته توجه است لزوم بازنگری دولت علی اف در مناسبات خود با رژیم صهیونیستی است، رژیمی که نشان داده اولویت خود را در روابط با ملت های مسلمان و ارمنی در قفقاز جنوبی، بر حفظ و تامین منافع غیرمسلمانان قرار داده است و اشتباهات مکرر سیاست خارجی باکو در دراز مدت منافع این کشور را در رابطه با همسایگانش به خطر خواهد انداخت.114/111
بیشتر بخوانید:
تاکید بر حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ در نشست سران پیمان امنیت جمعی
باکو: موضع ارمنستان برای حل مناقشه قره باغ، نوعی تظاهر است
وزیر دفاع ارمنستان خواستار حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ شد