به گزارش پارستودی؛ مذاکرات صلح سوئد درخصوص بحران یمن که میان هیات وابسته به دولت نجات ملی یمن (انصارالله) و هیات وابسته به دولت مستعفی برگزار شد، پس از یک هفته پایان یافت.
«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل که برای شرکت در گفتوگوهای صلح یمن به سوئد سفر کرده بود روز پنجشنبه از توافق گروههای یمنی شرکت کننده در این مذاکرات بر سر آتش بس در استان الحدیده و شهر تعز، ارسال کمکهای انسان دوستانه و تبادل اسرا خبر داد.
توافق سوئد با استقبال و واکنش بازیگران منطقهای و فرامنطقهای مواجه شده است.
وزارت خارجه آمریکا بامداد روز جمعه در بیانیهای، مذاکرات سوئد را گام اولیه مهمی برای آغاز فصلی جدید در یمن و تحقق صلح در این کشور دانست.
در همین حال، سنای آمریکا با وجود مخالفت دونالد ترامپ، با تصویب قطعنامهای به پایان حمایت نظامی این کشور از جنگ سعودیها علیه یمن رای داد.
این قطعنامه که «برنی سندرز» (Bernie Sanders)، سناتور مستقل از ایالت «ورمونت» (Vermont) و «مایک لی» (Mike Lee) سناتور جمهوریخواه از ایالت «یوتا» (Utah) ارائه کرده بودند، با 56 رای موافق مقابل 41 رای مخالفت تصویب شد.
«جِرمی هانت» (Jeremy Hunt) وزیر امور خارجه بریتانیا نیز روز پنجشنبه ضمن دیدار با طرفهای یمنی در سوئد، از توافق میان آنها استقبال کرد.
«خالد بن سلمان»، سفیر عربستان در آمریکا در حساب کاربریاش در توئیتر مدعی شد که عربستان از توافقی که در سوئد حاصل شد استقبال میکند و آن را اقدامی مهم برای استقلال یمن میداند.
«انور قرقاش» (Anwar Gargash)، وزیر مشاور در امور خارجه امارات نیز در اظهارات مشابهی، مدعی شد که فشارهای نظامی بر نیروهای انصارالله در الحدیده نتیجه بخش بود.
حمایت آمریکا، عربستان و امارات از توافق صلح سوئد در حالی است که جنگندههای سعودی طی هفته گذشته نیز به حملههای خود علیه مناطق مختلف یمن ادامه دادند.
ادعای وزیر مشاور در امور خارجه امارات نیز مبنی بر این که فشارها بر انصارالله منجر به توافق درباره الحدیده شد، در حالی است که دولت عربستان سعودی طی دو ماه اخیر به دلیل قتل فجیع جمال خاشقجی با فشارهای زیادی برای توقف جنایت علیه یمن مواجه بود و همین فشارها نیز نقش اصلی را در توافق گروههای یمنی در سوئد داشته است.
در همین حال، جمهوری اسلامی ایران از توافق سوئد استقبال کرد.
«بهرام قاسمی»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نتایج مذاکرات صلح یمن را در استکهلم سوئد، مثبت و امیدوار کننده ارزیابی کرد و گفت این تفاهم نشان میدهد گروههای یمنی حاضر در گفت وگوها به دقت و درستی شرایط اسفبار مردم مظلوم یمن را درک کردند و وصول کمکهای انسانی را بر منافع گروهی خود ترجیح دادهاند.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از موضع حمایتی جمهوری اسلامی ایران و اقدامهای «مارتین گریفیتس» Martin Griffiths فرستاده سازمان ملل در امور یمن قدردانی کرد و گفت: ایران در دستیابی به این توافق نقش مهمی ایفا کرد.
141/120
بیشتر بخوانید:
تداوم حملات ائتلافسعودی به الحُدیده با وجود توافق سوئد
آمریکا و عربستان، مسئول 4 سال جنایت در یمن