ایران پرس- «صائب عریقات» دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) تصمیم سنای آمریکا برای تصویب قانون جدیدی که بر اساس آن فقط چهل هزار آواره فلسطینی به رسمیت شناخته می‌شوند، محکوم کرد.

یک سناتور آمریکایی به تازگی به همراه 10 عضو دیگر سنا پیش‌نویس قانون جدیدی را درباره کمک‌های  آمریکا به آژانس امداد و کاریابی آوارگان فلسطینی(آنروا) ارائه کرده‌اند که بر اساس آن تنها چهل هزار آواره فلسطینی به جای پنج میلیون و پانصد هزار آواره فلسطینی به رسمیت شناخته می‌شوند. 

این اقدام غیرقانونی و مزورانه آمریکا بخشی از معامله قرن است که هدف آن نادیده گرفتن حقوق آوارگان فلسطینی و منتفی کردن موضوع بازگشت بخش اعظم آوارگان فلسطینی به موطنشان است. 

سیاست های خصمانه ترامپ علیه فلسطینیان

بر اساس طرح آمریکایی موسوم به «معامله قرن»، قدس به رژیم صهیونیستی واگذار می‌شود و آوارگان فلسطینی، حق بازگشت نخواهند داشت و فلسطین در نهایت فقط مالکیت بخش کوچکی از اراضی باقی مانده کرانه باختری و باریکه غزه (بخش کوچکی از سرزمین فلسطین) را خواهد داشت.

طرح به اصطلاح صلح «ترامپ» که از آن به عنوان معامله قرن یاد می شود، طرحی کاملا همسو با اهداف و خواسته های رژیم نژاد پرست صهیونیستی است که در آن خواسته های طرف فلسطینی به هیچ وجه لحاظ نشده است. 

مطرح شدن طرح توطئه آمیز ترامپ تحت عنوان معامله قرن عمق توطئه های همه جانبه  و سیاست های خصمانه آمریکا علیه فلسطینیان را  نمایان می کند.

هدف اسرائیل از سلطه کامل بر سرزمین فلسطین چیست؟

رژیم صهیونیستی با مطرح کردن موضوعاتی نظیر تصویب قانون نژاد پرستانه کشور یهودی و پیگیری طرح هایی نظیر طرح وطن جایگزین برای فلسطینی ها درصدد است تا زمینه را برای اخراج کامل فلسطینی ها از موطنشان فراهم کند.

اسرائیل با سلطه کامل بر سرزمین فلسطین عملا" درصدد است تا موضوع بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمینشان  به فراموشی سپرده شود. 

در این چارچوب شاهد همزمانی تحرکات خصمانه آمریکا و سیاست های توطئه آمیز اسرائیل علیه فلسطینی ها هستیم که این موضوع هماهنگی های گسترده میان آنان را در نادیده انگاشتن حقوق فلسطینی ها و قبولاندن آن به جامعه جهانی نشان می دهد.

«احمد مجدلانی»، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین گفت، پیشنهادهای آمریکا در مورد روند صلح خاورمیانه با عنوان معامله قرن در واقع اقدامی مزورانه جهت به فراموشی سپردن قضیه فلسطین به خصوص حقوق فلسطینی ها از جمله آوارگان فلسطینی است. 

این در حالی است که قطعنامه 194 سازمان ملل به صراحت بر حق بازگشت آوارگان فلسطینی به موطنشان و پرداخت خسارت به آنان تاکید دارد. 

طرح سازش جدید آمریکا در قالب معامله قرن درحالی که توسط دولت ترامپ تدوین شده و بزودی قرار است رونمایی شود که این طرح نیز تکمیل کننده طرح های توطئه آمیز قبلی  آمریکا و دولتهای غربی و حکام عربی در قبال بحران فلسطین است.

ترامپ؛ حامی رژیم صهیونیستی

دولت های غربی بویژه آمریکا که از حامیان رژیم صهیونیستی محسوب می شوند؛ پیش از این نیز در راستای هماهنگی با این رژیم طرحهایی را برای لوث کردن حق بازگشت آوارگان فلسطینی به موطنشان پیگیری کرده اند. 

از جمله طرحهای مشترک آنان اسکان دائمی آوارگان فلسطینی در کشورهایی است که آوارگان در آن بسر می برند.

با توجه به مولفه های طرح ترامپ در یکسره کردن کامل بحران  فلسطین به نفع رژیم صهیونیستی و به تبع آن تلاش مجلس سنای آمریکا  برای منتفی کردن حق بازگشت بخش اعظم آوارگان فلسطینی به وطنشان نشان می دهد که طرح وی مبنی بر معامله قرن  خطرناک ترین و در عین حال پیچیده ترین طرحی محسوب می شود که تا کنون از جانب آمریکا علیه فلسطینی ها  ارائه  شده است.

نویسنده: بیژن نجفی

138/110

بیشتربخوانید:

شرکت کنندگان در نشست «عدالت برای فلسطین» در بیروت: «معامله قرن» هرگز به سرانجام نمی رسد

احزاب یمنی: حمله ائتلاف سعودی به الحدیده در راستای اجرای «معامله قرن» است

طرح معامله قرن؛ محورها، اهداف، بازیگران و پیامدها/ تحلیل (2)