عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز دوشنبه در حاشیه بیست و یکمین کنفرانس بین المللی انجمن هوا فضای ایران در گفت و گو با خبرگزاری ایران پرس در تشریح برنامه دولت برای پرتاب ماهواره به فضا گفت: یکی از مصوبات اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی که سال گذشته برگزار شد این بود که ما بتوانیم فناوری تزریق ماهواره به لایه لئو را تثبیت کنیم.
وی افزود: با پرتاب های عملیاتی و تحقیقاتی که سال گذشته داشتیم به این هدف نزدیک شدیم و برنامه داریم در سال ۱۴۰۲ به این هدف دست پیدا کنیم.
وزیر ارتباطات ابراز امیدواری کرد جمهوری اسلامی ایران به کشوری تبدیل شود که خدمات پرتاب ماهواره به لایه لئو ارایه می دهد.
به گفته زارع پور، با توانایی های که در بین متخصصین و دانشمندان کشور وجود دارد این هدف دور از دسترس نیست.
وی پرتاب شش ماهواره در یک سال را نشان دهنده حرکت پرشتاب صنعت فضایی در کشور دانست.
به ماهواره هایی که در فاصله نسبتاً کمی از سطح زمین قرار دارند، ماهواره های مدار پایین زمین یا LEO گفته میشود. بیشترین ارتفاع این نوع ماهوارهها از سطح زمین بین ۳۲۰ تا ۸۰۰ کیلومتر است.
پیش از این، ماهواره های امید، رصد و نوید نیز با پرتابگرهای ایرانی به فضا پرتاب شده بودند و با موفقیت در مدار قرار گرفته بودند اما عمر مداری کوتاهی داشتند. تثبیت در این لایه نیازمند پرتاب ماهوارهای عملیاتی با عمر مداری بالای ۳ سال هست.
*ماهواره های بعدی در صف پرتاب*
عیسی زارعپور در پاسخ به سوال خبرگزاری ایران پرس مبنی بر برنامه پرتاب ماهواره های بعدی گفت: ما چند ماهواره در صف پرتاب داریم؛ اولین ماهواره که به زودی پرتاب میشود ماهواره ناهید یک است که یک ماهواره مخابراتی است؛ ماهواره پارس و نمونه های مختلف ماهواره ناهید و طلوع ۳ که مدتی قبل در روز فضایی رونمایی شد هم در صف پرتاب هستند. / 114