به گزارش پارستودی به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک؛ «الکساندر نوواک» روز دوشنبه در حاشیه نشست گروه بیست در بوئنوسآیرس، پایتخت آرژانتین، در پاسخ به سئوالی درباره آینده توافق بین اعضای اوپک و کشورهای مستقل تولید کننده نفت گفت، اعضای اوپک و غیراوپک همچنان نیازمند هماهنگی و همگرایی درباره هر موضوعی هستند و میخواهیم تا قبل از نشست وزیران نفت در وین درباره رویکردهای آینده به توافق برسیم.
شهر وین، پایتخت اتریش هفته آینده ابتدا میزبان نشست کمیته مشترک وزیران نفت ناظر بر روند اجرای توافقنامه کاهش تولید نفت اوپک و غیراوپک خواهد بود و پس از آن، نشستی با حضور وزیران نفت اعضای اوپک و کشورهای مستقل تولید کننده نفت برگزار میشود.
نامه زنگنه به دبیرکل اوپک؛ کمیتهنظارتی متوقف شود
پیش از این، «بیژن زنگنه» وزیر نفت ایران با ارسال نامهای به «محمد سانوسی بارکیندو»، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) با تاکید بر این که کمیتههای فنی و نظارتی در ماههای اخیر از اهداف اولیه تشکیل خود فاصله گرفته است، گفت: کار این دو کمیته نمیتواند حافظ منافع جمعی اوپک باشد و باید کار خود را متوقف کند.
اعضای سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) 22 ژوئن 2018 در نشست وزیران نفت در وین تصمیم گرفتند، سطح تولید این سازمان ثابت بماند و فقط با این تفاوت که تعهد بیش از 100 درصدی خود را به سطح صد درصد برسانند، اما قرار شد کاهش تولید تا سقف یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز همچنان به قوت خود باقی بماند.
توافق ابتکاری که در نشست 174 اوپک در وین حاصل شد، ناظر بر آن است که به جای یک میلیون و 800 هزار بشکه توافق شده در نشست نوامبر 2016 اوپک، اعضا بالغ بر 2 میلیون و 800 هزار بشکه نفت کمتری به بازار عرضه میکردند و پایبندی را به بیش از 150 درصد رسانده بودند.
توافق ژوئن گذشته، این پایبندی را به 100 درصد رساند و این به منزله تولید نفت بیشتر نیست و همچنان باید کاهش یک میلیون و 800 هزار بشکهای نفت اوپک در روز حفظ شود.
اکنون اما آمریکا با خروج از توافق هستهای ایران، بار دیگر تحریمهای خود ضد ایران را اعمال و تهدید کرده است هر کشوری را که به خرید نفت از ایران ادامه دهد، تحریم خواهد کرد.
بهسبب اینکه کاهش تولید اوپک درپی تحریم نفتی ایران، بر قیمتهای جهانی نفت تاثیرگذار است، آمریکا بر برخی اعضای اوپک فشار وارد کرده است تا کمبود نفت بازار را با تولید بیشتر جبران کنند.
این سیاست بهمنزله مقابله با ایران در اوپک است؛ کشوری که سومین تولید کننده اوپک است و نقش مهمی در سیاستهای این سازمان نفتی و معادلات جهانی انرژی دارد.
بیشتر بخوانید:
مخالفت روسیه و عربستان با افزایش تولید نفت اوپک
واکنش الجزایر به اظهارات ترامپ درباره اوپک
اوپک: نشست الجزایر؛ رونمایی از سند چشمانداز صنعت نفت جهان