وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دهمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی تاکید کرد رسانه های بزرگ جهان نتوانسته‌اند تصویری مطلوب از عدالت و آزادی را در افق کارکردهای رسانه ای خود ایجاد کنند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، سید عباس صالحی روز سه شنبه در دهمین اجلاس مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی با ارسال پیامی تصویری، عدالت و آزادی را دو گوهر دیرین و زرین انسانی عنوان کرد و گفت: در عصر رسانه‌ای رعایت این دو اصل و نیز چگونگی تعادل و توازن میان آنها در حوزه رسانه، از دغدغه های جدی انسان امروز است.

وزیر فرهنگ با بیان این که رسانه های مهم جهان با چند مشکل مواجه هستند، اظهار داشت: سنت و روال رسانه‌های بزرگ و سنتی این است که موضوعات پرتکرار و پربسامد آنها حداکثر مربوط به ۱۰ تا ۲۰ درصد مناطق جهان است. بخش مهمی از مسائل و دغدغه های مردم جهان، در سطح رسانه های رسمی مغفول‌اند و یا بسیار در حاشیه قرار دارند. در رسانه های جدید گرچه دامنه سوژه ها و افراد گسترش یافته است، اما همچنان سهم محدودی از جوامع و موضوعات انسانی را مورد توجه قرار می‌دهند.

صالحی مناسبات رسانه ها با ثروت و قدرت را موضوعی مهم عنوان کرد و توضیح داد: از آنجا که رسانه های بزرگ نیازمند امکانات اولیه وسیع و پشتیبانی مالی گسترده هستند خواسته و ناخواسته منافع شخصی، گروهی و طبقاتی سهامداران اصلی رسانه ای را مورد توجه قرار می‌دهند و محتوایی که در تضاد با آن خواسته‌ها هستند مورد غفلت واقع می شوند. بدین گونه عدالت و آزادی رسانه‌ای در مسلخ قدرت و ثروت ذبح می شوند.

وزیر فرهنگ افزود: رسانه‌های بزرگ جهان در کارکردهای رسانه‌ای خودشان تعادل و عدالت را رعایت نمی‌کنند. رسانه‌ها غالبا به دو بخش خبری و سرگرمی تمرکز دارند و کارکرد ایجاد همبستگی اجتماعی در سطح جهانی و ملی را از یاد برده اند. همچنین آنها توجه اندکی به نقش آموزش دارند. این غفلت ها موجب شدند این رسانه ها سهم اندکی برای تقویت صلح جهانی و منطقه ای داشته باشند.

وی با یادآوری این نکته که اکنون دو رقیب عمده در برابر شبکه های رسانه‌ای بزرگ رخ نموده اند توضیح داد: گسترش رسانه های کوچک محلی و منطقه ای و جهانی یکی از اتفاقات عصر حاضر است. آنها می توانند با ارتباط با یکدیگر تحقق عدالت و آزادی رسانه ‌ی را در دسترس قرار دهند. همچنین توسعه رسانه‌های کاربرمحور، قدرت رسانه‌ای هر شهروند یک رسانه را پدید آورده است.

صالحی افزود: این دو گونه رسانه که در حال توسعه و هم افزایی با هم هستند، فرصت های جدیدی را در آفاق عدالت و آزادی رسانه ای پدید آورده اند. جوامع اسلامی می توانند با این دو پدیده و با همگرایی بیشتر سهم و جایگاه مناسب‌تری را در تولید و مصرف عادلانه رسانه‌ای بیابند.

دهمین دوره اجلاس مجمع عمومی اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های اسلامی با عنوان «عدالت رسانه‌ای و آزادی بیان» پس از وقفه‌ای دو ساله در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما در تهران و ۶ شهر مختلف از جهان اسلام شامل کابل، بغداد، بیروت، غزه، صنعا و استانبول و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.// 114

بیشتر بخوانید:

 

علی عسگری: رسانه‌های محور مقاومت با همه توان در حال توسعه هستند/ توقیف سایت‌های مقاومت نشانه تاثیرگذاری این رسانه‌ها است