رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه نباید نشست آستانه قزاقستان، صحنه بهره برداری سیاسی شکست خوردگان میدان جنگ در سوریه باشد، گفت: جمهوری اسلامی ایران به شدت مخالف حضور آمریکا در نشست آستانه است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی اکبر ولایتی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز چهارشنبه در دیدار عماد خمیس، نخست وزیر سوریه و هیأت همراه در تهران، با بیان اینکه جمهوری اسلامی به شدت مخالف حضور آمریکا در نشست آستانه قزاقستان است افزود: این مذاکرات نباید به صورتی باشد که کسانی که حامی تروریست ها بودند و آنها را تجهیز می کردند، حالا که در میدان جنگ شکست خورده اند بخواهند در میدان سیاست از این فرصت بهره ببرند و صحنه را به نفع خود تمام کنند.

ولایتی تصریح کرد، اگر این موضوع روال شود، این نگرانی پیش می آید که فردا عربستان و قطر نیز بخواهند در این مذاکرات مشارکت کنند، در حالی که این کشورها نقشی اساسی در تجهیز و اعزام تروریست ها به سوریه داشته اند.

آمریکا بزرگترین حامی تروریست ها است

ولایتی آمریکا را در صدر حامیان تروریست‌ها خواند و تاکید کرد: آمریکا از ابتدا بر سقوط دولت قانونی سوریه و روی کار آوردن دولتی مزدور اصرار داشت اما حالا که در صحنه نظامی شکست خورده اند در تلاش هستند تا در نشست آستانه حضور یابند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز امیدواری کرد، اجلاس آستانه به دولت سوریه برای برداشتن گامی بلند برای ایجاد صلحی با عزت و قوت کمک کند زیرا دولت و ملت سوریه امروز نیز با قدرت و عزت هستند.

تاکید بر توسعه همه جانبه روابط راهبردی ایران و سوریه

ولایتی همچنین با تاکید بر توسعه همه جانبه روابط راهبردی ایران و سوریه، خطاب به نخست وزیر سوریه تصریح کرد: ایران هر اقدامی که لازم باشد در جهت تقویت روابط و اجرایی شدن توافقات انجام خواهد داد و از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه بعد از مرحله جنگ و ویرانی ها در سوریه، مرحله بعدی دوره سازندگی است افزود: بدون تردید همانطور که ایران از ابتدا همراه سوریه بوده است در آینده نیز در چارچوب این توافقات با این کشور همراهی خواهد کرد.

ولایتی تاکید کرد که صلح در سوریه باید با حفظ تمامیت ارضی و دولت قانونی این کشور برقرار شود زیرا که فقط مردم سوریه حق تصمیم گیری در خصوص آینده خود را دارند.

مذاکرات آستانه بین نمایندگان دولت و معارضان سوری با تلاش ایران، روسیه و ترکیه قرار است 23 ژانویه با حضور یک هیات از سازمان ملل برگزار شود. 

تغییرات عرصه سیاسی، نظامی و میدانی سوریه در یکسال اخیر و به ویژه آزادسازی شهر راهبردی حلب ازاشغال داعش، طرف های منازعه و کشورهای منطقه را به بازبینی در سیاست ها واداشته است.

 

بیشتر بدانید:

 روحانی: آزادی حلب و برقراری آتش‌بس دو گام مهم در برقراری صلح در سوریه است

دیدار روحانی و معاون نخست وزیر سوریه/ تصاویر

استقبال جهانگیری از نخست وزیر سوریه در تهران+ آلبوم عکس

ورود نخست وزیر سوریه به تهران

نخست وزیر سوریه در تهران؛ رایزنی ها پیش از مذاکرات "آستانه"/تحلیل

125/110