نمایندگان پارلمان بریتانیا روز جمعه برای سومین بار به طرح پیشنهادی "ترزا می" نخست وزیر این کشور برای خروج از اتحادیه اروپا رأی منفی دادند.

به گزارش ایران پرس، پارلمان بریتانیا با 344 رأی مخالف در برابر 286 رأی موافق، توافق برگزیت را رد کرد.

قانون‌گذاران بریتانیایی تا پیش از این دو بار با اختلاف رأی بالا به طرح موردنظر دولت که بر اصل خروج و نحوه همکاری‌های آینده دو طرف موسوم به "بیانیه سیاسی" نظارت دارد رأی مخالف داده بودند. این بار دولت "ترزا می" با حذف بیانیه سیاسی قصد داشت تا برگزیت را از بن‌بست کنونی خارج کند.

اتحادیه اروپا تا پایان امروز به "ترزا می" فرصت داده بود تا برای تعویق ضرب‌الاجل خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تا تاریخ 22 می (اول خردادماه 98)، طرح برگزیت را به تصویب برساند. اینک لندن دو هفته فرصت دارد تا طرح متفاوتی را برای خروج از اتحادیه اروپا پیشنهاد کند یا بدون توافق خارج شود.

"ترزا می" پیش‌تر در دیدار با اعضای فراکسیون حزب محافظه‌کار (کمیته 1922) گفته بود در صورت موافقت پارلمان با طرح موردنظر دولت درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا، از مقام خود کناره‌گیری خواهد کرد. بااین‌حال مخالفت مجدد پارلمان با توافق برگزیت، ضربه مهلکی بر پیکر ناتوان دولت "ترزا می" به‌حساب می‌آید که سرنوشت خود را به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا گره‌زده است.

گزارش‌ها حاکی است که سطح نارضایتی از "ترزا می" به حدی رسیده است که برخی از حامیان مالی حزب محافظه‌کار از هم‌اکنون کمک‌های خود را به این حزب قطع کرده‌اند. آخرین نتایج نظرسنجی موسسه "اپسوس موری" هم نشان می‌دهد که سطح رضایت افکار عمومی از می به پایین‌ترین حد رسیده است.

نخست وزیر بریتانیا امروز ضمن ابراز تاسف از نتیجه رای پارلمان اذعان داشت این رویه دیگر جواب نمی دهد اما دولت به تلاش خود برای خروج منظم از اتحادیه اروپا ادامه می دهد.

پس از سومین شکست "ترزا می" در پارلمان، "جرمی کوربین" رهبر حزب کارگر بار دیگر خواستار استعفای نخست وزیر شد.

"دونالد توسک" رئیس شورای اروپا هم در واکنش به نتیجه رای گیری پارلمان بریتانیا خواستار برگزاری نشست اضطراری سران کشورهای اروپایی در بروکسل در تاریخ 10 آوریل (21 فروردین) شد.

از نگاه کارشناسان، برگزاری مجدد همه‌پرسی برگزیت و یا انتخابات سراسری بهترین گزینه برای خروج از بن‌بست کنونی است.

مردم بریتانیا (انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی)، 23 ژوئن 2016 با شرکت در یک همه پرسی به خروج این کشور از اتحایه اروپا رای دادند.

در روزهای اخیر اما بیش از 5 میلیون بریتانیایی، با امضای طوماری خواستار باقی ماندن این کشور در اتحادیه اروپا شده اند.

117